TRIP TO DATONG & JIU LONG BI

Denna helg har varit helt otrolig och minnesvärd. Skolan hade annordnat en resa till Datong (大同市 dàtóngshì) som ligger i Shanxi provinsen (山西 shānxī) . Att resa någonstans utanför Peking menas flera timmar i buss, enligt schemat skulle det ta ca 5 timmat. Vi skulle därför samlas vid bussarna 06:45, alldeles för tidigt för min smak. Men kineser har ingen tidsuppfattning, inte bara kom vi iväg sent utan deras 10 minuters kisspauser varade i ca en halvtimma. Så vi var ca 2 timmar efter i schemat. Men eftersom jag hade två säten för mig själv och mycket fika med mig var resan helt ok, dessutom är vyn helt annan en Sveriges så det gjorde också resan mer intressant :)














På väg till Datong åkte vi förbi en del av muren, och den följde med oss en bra bit på vägen, och det är först då man börjar förstå hur lång den egentligen är. Som sagt vyn är något helt annat än Sveriges.











Äntligen framme i Shanxi.








Det första vi gjorde var att besöka 'De nio Drakarnas Mur' som är en del av en tidigare större mur som den första Ming Kejsarens 13:e son hade utanför sitt sommarpalats här i Datong. Men senare delades muren upp för att flyttas men den största biten finns fortfarande kvar här i Datong.


















Fin mur för att vara nästan 600 år gammal. Det finns 9 stycken glaserade drakar, och tydligen ska den vara den största glaserade muren (antingen i Kina eller världen) Kommer inte riktigt ihåg vad guiden sa ^^









Hade lite lust att hoppa i och bada, det var så varmt på förmiddagen.









Förutom att titta på massa gammla grejer bestod vår resa mest av att äta tycker jag. På denna restaurang fick vi riktigt mycket mat, och den var riktigt god också.










Vi fick inte gå och titta på muren så länge, ca 15 minuter. Men det var allt som behövdes eftersom det ju bara var en mur. Vi tog lite fina bilder och sen var det klart, dock är jag glad att lärarna betalade eftersom det var rätt dyrt att kolla på denna mur, drygt 150kr/pers. Om man åker till Datong så tycker jag definitivt att man kan gå och kolla på den, för den var verkligen fin. Men Datong är en rätt gammal stad med mycket historia så det finns andra mer sevärda mål om man skulle råka ha lite tid här.

The Chinese word of the day: De Nio Drakarnas Mur 九龙壁 jiǔlóngbì


Kommentarer
Postat av: Emelie

Va roligt med en sån här resa, kul att få uppleva ett annat lands kultur =) Väldigt fina bilder du tagit ^^

2012-05-21 @ 23:36:20
URL: http://emeylie.blogg.se/

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback