BIG PLANS

Ännu en väldigt produktiv dag. Hatar verkligen att vara sjuk, förstör mina äventyrsplaner för tillfället. Inte bara det att jag är sjuk utan många av mina klasskamrater ligger med feber, vi är som sagt ett väldigt roligt gäng. Men som tur är börjar det bli varmare ute vilket betyder att vi snart kommer att kunna åka iväg på lite utflykter. Tydligen så annordnar skolan lite reser, förra året var det muren och har hört rykten om att det blir 'Summer Palace' i år. Jag ser fram emot att kunna lägga upp lite roligare bilder så nu får vi svenskar ta och skärpa till oss och bli friska, vikingarna från Norden ska det ju vara!




Nu har vi gått skola i drygt en och en halv vecka och känner att jag faktiskt hänger med mycket bättre under lektionerna nu. Dock får jag väl tillfällig panik då dom frågar mig något, är lite av en perfektionist när det kommer till språk och vill egentligen inte säga något om jag inte är 100 % säker att det är rätt, men man får prova sig fram, det värsta som händer är att dom förklarar frågan en gång till.




Efter lektionen idag gick jag och två tjejer ur min klass till MacDonalds. Dilan är från Turkiet och Rebecca är från Indonesien. Det är kul att lära känna massa nytt folk från andra länder, båda tjejerna är väldigt trevliga och mycket bra på engelska. Vi satt och planerade en trip till IKEA.



Maten smakade typ helt okej faktiskt förutom att kineserna inte verkar veta vad salt är. Och även om detta är ett utländskt företag var maten jättebillig. Jag köpte McChicken menyn för 15kr.



Vi stannade vid en liten marknad och kollade lite böcker. Försökte hitta en reseguid till Beijing men det verkade inte som det fanns. Ska försöka skriva en lista på saker jag vill se och ställen jag vill åka till nu när jag börjar bli frisk. Men hur som helst hittade jag några böcker både engelska och kinesiska.


Just nu sitter (ligger) jag och ser på nya TV serien 'The River'. Den skulle börja på Kanal 5 hemma i Sverige så jag tänkte jag skulle börja följa den. Det är mer som en skräckfilm än en Tv serie tycker jag men det är ju inte så konstigt då skaparen av 'The River' är mannen bakom 'Paranormal Activity' och har du sett den så kan jag avslöja att denna TV serie följer samma modell. Brukar vanligtvis inte vara blir riktigt rädd ner jag ser skräck men paranormal skrämde mig rätt ordenligt och jag har ännu inte vågat se varken 2 an eller 3 an. Men har dock kvar att bli riktigt rädd för seien, men den verkar lovande so far.


The Chinese word of the day: McDonald's 麦当劳 màidāngláo


TIRED MOON

Just ja kom ju på att jag lovat L att lägga upp en bild på den liggande månen. Det är lite ovant att se den såhär och det får mig verkligen att förstå hur långt bort från lilla Sverige jag verkligen är. Men ännu saknar jag inte riktigt landet brunsås, förutom min hund, min familj, maten, min säng, svenska, sovmorgon... Haha okej så farligt är det inte, jag tror att ju närmare vi kommer sommaren ju saktare vill jag att tiden ska gå. Kina är ett stort land att upptäcka, inget man bara klarar på 5 månader.


Liggande halvmåne. Måste säga att månen är det svåraste objektet att ta kort på, resultatet blir aldrig som man tänkt sig. Dessutom orkade jag inte riktigt gå ut från Caféet så det blev bild genom glasruta ^^ 

Nu ska jag gå hem så tur att det inte är fullmåne i alla fall. Fast det hade ju varit rätt coolt i försig att se en varulv, man vet ju aldrig det kan ju var Jacob ^^ Natti natti!



Chinese Word of the day: Måne yuè


GOT SOME ENERGY

Lustigt nog så blir jag alltid pigg under eftermiddagarna då jag är sjuk. Får extremt sug efter att gå ut och gå eller lyxigt nog ta en springrunda runt löpbanan. Men eftersom luften är så himla dålig just nu och jag inte lyckats hitta något munskydd blev det att promenera. Först gick jag en liten sväng utanför skolan och provade mina nya skor som klarat alla test, dom är verkligen härliga att gå i. Sedan gick jag hem och bytte till mina gympadojjor och gick ner till idrottsarenan för lite powerwalk. Kineser är väldigt sportiga människor och det är alltid aktiviteter igång, basket, tennis, fotboll, taiqi osv. Dock tror jag inte att dom vet vad träningskläder är. Mer än 50% av kineserna sprang i jeans och dunjackor. Andra hade sina högklackade skor och kjolar på sig. Lustiga typer.





Jeans & Dunjackor! Men dom har i alla fall gympaskor, det ska dom ha cred för.



Fotbollsmatch. Man fick akta sig så man inte fick en boll eller två i huvudet. Har inte lärt mig det kinesiska ordet för 'se upp eller watch out'. Måste kolla lexikonet mitt.



Byggnaderna i bakgrunden är dom husen vi trodde att vi skulle få bo i men då skickade dom över oss till denna sida istället. Det är lägenheter man kan hyra och några killar i min klass har lyckats skaffa sig lägenheter där. Har hört att dom har värme på rummen...




Detta är byggnaden vi bor i, det är hit dom skickar alla utlänningar. Har hört att som ska vara rätt lyxiga i jämförelse med kinesernas rum. Ska ta lite bilder så ni får se hur det ser ut på mitt och Laura's rum.  Vi ska bara städa först ^^



Utanför byggnaden finns det en liten damm, dock utan fiskar. I det gröna huset finns mitt favoritcafé, sitter faktiskt där nu och pluggar, i fönstret precis under den gröna skylten.



Har inte orkat översätta vad som står ännu, men gissar att man ska rädda alla som börjar frysa efter ett dopp i dammen ^^



Under min lilla skoprovar promenad så såg jag en man som stog och sålde nyckelringar gjorda av (insert name of material here). Varje grej hade inristat de kinesiska zodiaken på fram och baksida. Jag köpte mig ett litet får.. eftersom mitt zodiak är får... dom ska tydligen vara lugna och pålitliga.




Detta är zodiaktecknet för får. Dom tre tecknen (平安豆 píng'ān dòu) under det betyder att om jag har på mig den här så kommer den att ge mig 'lugn och frid'. *Wearing this will bring you peace*. Funderar på att gå tillbaka och köpa en till alla i familjen, ska bara kolla upp vad dom har för zodiak. Vet ni vad ni är eller?




Som sagt sitter jag och pluggar på Xizhi, en väldigt mysigt café med gratis wifi ^^ Som vanligt blev det en kopp varm choklad till mellanmål.



Och till middag åt jag italiensk pasta. Denna gång tack och lov utan pinnar, fick faktiskt en gaffel.




Vem behöver en privatfotograf när man kan ta snygga fönsterbilder. När jag blir rikare ska jag banne mig köpa en systemkamera så jag kan ta lite snyggare bilder. Allt står inte helt rätt till med min blixt så jag måste hela tiden ta utan blixt, därför blir det för det mesta mörka bilder. Inte för att det hade hjälpt med en bra blixt mot en fönsteruta.


Nu stänger caféet om en halvtimme och har fortfarande massa läxa kvar att göra. Tror jag kommer däcka så fort jag kommer upp på rummet. Imorgon ska jag försöka mig på att tvätta. Om jag inte hade köpt nya underkläder här i Kina så hade det blivit 'vända ut och in' varning vid det här laget.

The Chinese word of the day: Får  yáng


HOME-SICK


Jag som trodde att jag skulle få slippa vara sjuk i veckan, men det lyckades jag inte alls med. Kände mig rätt fräsch igår då vi åkte iväg till Wangfujing, men jag har legat vaken hela natten och hostat. Jag vet inte om det beror på den dåliga luften, men just nu är det halsen som är värst, eller ja det enda som håller mig sjuk. Det ska tydligen vara riktigt dålig luft ute just nu, klass röd varning eller vad alla snackade om. Man känner inte riktigt själv när luften är dålig, ska nog skaffa mig ett sånt där fint munskydd att ha på mig. Steg upp sju imorse, men kände att jag inte ville sitta i klassrummet och hosta eller i värsta fall somna på bänken, så det blev att stanna hemma från skolan. Alltid när man är sjuk längtar man hem till det man känner igen, åt upp min sista godis från gott & blandat... det kändes jobbigt....



Orkade verkligen inte gå iväg och köpa lunch så jag myste under min filt och åt upp mina Disney Yoghurt stället. Dom smakar faktiskt riktigt gott, dom har lite roligare smaker än vad vi har i Sverige.



Senare under eftermiddagen bestämde jag mig för att ta en liten prommenad och gå och köpa mig ett par nya skor. Börjar ju som sagt bli lite less på att gå runt i mina gympaskor. Det blev en ganska lång promenad så jag passade på att äta både mellanmål och middag ute på gatan.




Såg ytterligare en liten gulleplutt idag som stod och väntade på att någon skulle tappa lite mat.



Något jag verkligen inte gillar med Kina att det inte finns några rättigheter för djur här. Idag såg jag en kanin, ett marsvin och en mycket liten kattunge som satt i en liten fågelbur. Hade gärna velat köpa dom alla tre så att som skulle få komma ut ur buren, men vet inte vad jag skulle göra med dom senare.




Saknar verkligen min kanin Theo. Men jag vet att han har det bra och delar ett helt stall med sina hästkompisar. Ska verkligen ta mig tid att hälsa på honom när jag kommer hem i sommar.




Det finns en hel gata med bara massa matförsäljare. Man kan även köpa frukt och fisk längs gatan. Jag handlade med mig en hel kasse apelsiner, ska ha mitt C vitamin.




Lyxade även till det och köpte mig lite kanderade jordgubbar. Mitt favoritgodis so far här i Kina.




Till middag ville jag ha lite omelett. Det finns många ställen men det här är nog det bästa hittills. Man säger hur mycket man vill betala, jag sa 5 kr eftersom jag bara skulle testa. Sen fick man peka på vilken sort man ville ha. Jag fick nästan en hel kasse med mig hem, och det var verkligen jättegott. Smakade som en blandning av omelett och pizza.



Säg omelett ^^ Hann nästan äta upp allt innan jag kom på att jag kanske skulle visa hur det såg ut på lite närmare håll.




Här är då det jag gick ut för att handla. Äntligen får jag känna mig lite snyggare då jag är ute och shoppar. Priset på dom låg på 130, men so far så gillar jag dom verkligen så ska testa dom när jag går till skolan imorgon.



Slappar med läxböckerna och ser kinesiska spindelmannen. Kom ihåg att jag jämt såg detta på tv när jag var mindre, speciellt när man var hemma hos momme och moffe.

Måste verkligen skaffa mig en privat fotograf så jag får lite mer bilder på mig på bloggen ^^ Ja det kommer att komma fler bilder på mig även om ni inte vill. Just nu sitter jag då och pratar med mamma och pappa på skype. Måste ju vara bästa uppfinningen hittills. Så kul att kunna hålla kontakten med dom fast man bor på andra sidan jordklotet. En annan kul grej med att bo på andra sidan jordklotet är att när man ser på månen. Halvmånen är inte som hemma i Sverige utan den ligger som ner, den är vänd 90 grader. Jättekul.. förmodligen. Nä nu måste jag verkligen sova om jag ska orka upp till skolan i morgon, hostan verkar ha gett sig så har jag tur får jag kanske sova ikväll. Natti :D

The Chinese word of the day: Sova 睡觉 shuìjiào


WANGFUJING


Det verkade som mirakelkuren av te, C vitamin och allt vilande har hjälp. Förkylningen var inte alls så farlig idag, orkade till och med stiga upp vid 11 i morse. 

 Vi i klassen hade ju som planerat att hitta på något tillsammans men det var bara jag och Maria som kände oss någolunda idag, så det blev bara en liten utflykt till Wangfujing. Detta ställe är ungefär så som jag förväntade mig att Kina skulle vara. Höga byggnader, mycket folk, neonskyltar, folk som kommer upp och vill ta kort med utlänningar, alltså lite New York style. Vi var inte så jätte shoppingsugna utan vi gick mest för att vi höll på att dö av uttråkning här på rummen.




Sharkattack!



Coola reklamposters för löparskor som satt uppklistrade i tunnelbanan.




Yay bild på nya jackan. Mycket snyggare än min dunboll. Nevermind gympaskorna, ska köpa snyggare skor, håller på att dö av att måsta går runt i gympaskor dagarna i ända. Praktiskt men inte snyggt.



Wangfujing street by day!



And by night!



Vi hittade en väldigt kinesisk liten marknad mitt i alltihopa. Fanns även så man kunde köpa mat, såsom sjöhästar, skorpioner och sjöstjärnor.....



Nu behöver du inte oroa dig längre mamma, har äntligen hittat honom, the man of my dreams. Dock är han några år äldre än mig, men det gör väl inget?



.... And he asked me to marry him, guess what I answered?
..No, but can I keep the ring?



Förutom en blå ring fick jag med mig några blåa hudvårdsprodukter från Bio- Essence. En skrubb och en mjukgörande olja. Fick testa den i affären och ni ska se så mycket dom skrubbade bort, och man fick babylen hud av oljan, ska se om man får fin hy av denna kur ^^


Förutom att i princip sovit bort hela helgen så har den passerat jättesnabbt. Jag fattar verkligen inte vart den tagit vägen. Happ men ska inte klaga, ska istället göra mig redo för en ny skolvecka, och jag hoppas innerligt att min förkylning inte ska jäklas och komma tillbaka nu. Det är klockan sju som gäller imorgon, men får väl ta en liten powernap då jag kommer hem från skolan, för jag lovar att jag kommer hem med massa läxa så jag vet vad jag ska göra imorgon kväll.

 The chinese word of the day: Snabb kuài


TACK FÖR DEN DÅ . . . .

God eftermiddag.

Idag har jag haft en väldigt produktiv dag. Började med att vakna upp typ vid kl 6 imorse (haha nej jag steg inte upp), och därefter har jag vaknat upp med jämna mellanrum med lite skumma drömmar emellan. Kan lungt konstatera att jag fått denna jäkla förkylning i alla fall. Vi kanske inte ska gå in på detaljer men det är typ huvudvärk, hosta, snorig och trött. Det vanliga alltså, men det är tur att jag tog med mig så mycket mediciner, även om dom snart är slut ^^ Har då varit duktig med att vila då jag steg upp först vid halv 5 i eftermiddags då Rickard smsade och undrade om jag skulle med till teaffären. Och det ville jag definitivt, te kändes helt rätt nu när jag är förkyld.





På väg till teaffären gick vi in på ett litet bageri.



Det fanns mycket gott att välja på, jag tyckte den med frukt såg riktigt god ut, men egentligen är jag ju en riktig sucker för choklad. 



Tycker den ser alldeles för fin ut för att sätta tänderna i. Men jag hoppas den smakar lika gott som den ser ut att göra ^^



Det blev lite streetfood idag igen till middag. Hade egentligen velat ha lite omelett men det var sån kö dit så det blev en blandning av grillad majs, bröd och apelsiner.



När vi gick förbi vårt supermaket var det en gubbe som stog och sålde mjukisfiltar. Jag är helt galen i filtar, vill inte ens tänka på hur många jag har i Uppsala, och så passar dom helt utmärkt nu när man är förkyld och bara vill mysa.




Jag gillar egentligen lite mer stilrena filtar och inte de som är gjorda för +5. Men här i Kina ska allting vara gulligt, vilket jag i och försig gillar, den är även riktigt varm och skön och ger rummet lite färg så den passar utmärkt.



Kanderad frukt. Finns typ att köpa överallt på gatan. Dom här är mycket godare än dom man får i Sverige. Det är bara ett tunnt skal så man riskerar inte att tappa en tand varje gång man ska ta en tugga.



Grönt te och massa C vitamin. Ska verkligen inte vara sjuk nästa vecka, det känns så jobbigt!



 Medan Rickard gick och fick sig lite mat hann jag köpa mig en liten ring. Fanns riktigt många coola med drakhuvuden och liknande, men ringarna var väldigt stora så det var bara denna som passade.




Just nu sitter jag och Laura och har lite fikamys innan vi ska sova. Snacka sedan om att vi är rena rama tekniknördarna. Vet inte hur många gånger vi kortslutit adaptern för att vi laddat för många grejer sammtidigt.


Promenaden gjorde mig lite piggare men känner redan nu att jag är riktigt trött även om jag sov så länge idag. Ska göra som min kropp ber mig om och ta och lägga mig redan nu och hoppas att jag orkar ta mig upp lite tidigare imorgon så att inte hela helgen försvinner för mig.

The Chinese word of the day: Sjuk 生病 shēngbìng


YESTERDAY


Så var det äntligen fredag. Hade stora planer för i helgen. Tycker att senaste dagarnas uppdateringar har innehållet mest bilder på mat vilket förmodligen betyder att jag inte haft något roligare att lägga upp. Därför skulle jag använda helgen till stora äventyr och upptäcksfärder.
 Men då var det ju det här med att vara frisk och kry också. Nu är i princip alla i klassen sjuka på något sätt. Vaknade upp en halvtimme innan skolan började och kände bara att jag ville ligga kvar. Dock drog jag mig upp och skyndade mig till skolan i alla fall. Tyckte jag kunde uthärda 4 timmar och gå hem och sova efter lunchen istället.





Skulle egentligen skippat att äta för att gå hem och sova istället. Men kände mig rätt hungrig så jag följde med killarna för att äta på den koreanska restaurangen som är det fräschaste och finaste stället på universitetet.



Kände mig så sugen på västerländsk mat så jag beställde in lite italiensk ragu (med SALLAD). Jag har inte haft något vidare matsug de senaste dagarna men den här portionen slukade jag direkt den ställdes framför mig, supergott.



När jag kom hem ville jag bara slänga mig på sängen och dra täcket över huvudet. Men min rumskompis Laura sa att dom skulle komma och byta lakan på våra rum vid halv 2, vilket var typ 5 minuter bort så då satte jag mig ner och började sy fast en knapp på min jacka istället medan jag väntade. Om ni inte redan visste det så får vi daglig städning på våra rum, dom tar ut sopor, städar golv och toalett. Vi får även våra sänkläder bytta en gång i veckan, så det är ungefär som hotellstädning. Nu har vi även fått en liten sån här hängare som säget att man inte vill ha städning, annars kom dom in vid 8 varje morgon även på helgen. 
Hur som helst blev dom sena och kom först en timme senare och då orkade jag inte lägga mig och vila utan gick och handlade mig lite fredagsmys istället.



Kvällsunderhållningen blev lite avsnitt av The Vampire Diaries. Missade ju totalt när den tredje säsongen gick i Sverige, så tack för avsnitten L, det är ju riktigt spännande just nu ^^


Missade ju helt att uppdatera igår då jag däckade mitt i ett avsnitt av VD. Inte ens Cola och snickers hjälpte mig att hålla mig vaken längre än till typ 23. Men tror det är bra att vila så mycket som möjligt nu då man kan, det skulle inte vara så kul att missa lektionerna under veckan. Då har jag hellre en tråkig helg än en asjobbig vecka med massa plugg då man bara vill sova.

The chinese word of the day: Italien意大利 yìdàlì


FÅNGA DAGEN... TOO SLOW!

Gick till skolan och hade lektioner idag... tror jag.

Förstår fortfarande inte vart dagen tagit vägen. Det är som om när man inte planerat in något under dagen så går den alldeles för snabbt. Men gissar att jag ändå var till skolan för jag kommer ihåg att jag satt och längtade hem till min säng.
   Men efter lektionerna så gick vi som vanligt iväg för att äta lite lunch och kollade in ett helt nytt ställe som faktiskt var helt ok. När jag var på väg hem funderade jag på att ta en liten powernap men tyckte att jag behövde plugga lite... undra hur det gick. Nä inte så bra, översatte lite ur min kinesiska Kalle Anka, men efter det har dagen bara försvunnit. Ska bli så skönt att ha helg imorgon. Har inte haft en sovmorgon på drygt en vecka nu så jag börjar känna mig ganska utsliten vilket börjar kännas i halsen av alla möjliga ställen. Dock är jag överlycklig att vi har fått varmvatten i duschen, var så skönt att ställa sig under varmt vatten och sedan krypa ner i sängen med varmt te.





En kinesisk lite gränd där vi var och åt mat. Har märkt att man blivit mindre kräsen över standarden på ställerna man äter på, det är maten som räknas och hittills har det mesta jag ätit smakat riktigt bra.




Var en lat dam idag och beställde upp mat på rummet till middag. Detta är alltså den kinesiska ägg och tomaträtten jag älskar.



Klockan är faktiskt riktigt mycket nu och jag fattar inte riktigt vad jag gör uppe just nu, ja förutom att uppdatera bloggen då, men det blir som vanligt att släcka lampan direkt efter att jag lagt bort datorn. Till skillnad från när jag bor hemma så somnar jag verklien på två minuter här, vilket ändå är konstigt då jag bor på ett helt nytt ställe med en helt okänd tjej. Jag gissar att jag helt enkelt är för trött för att orka bry mig.

The chinese word of the day: 西红柿鸡蛋 Xihongshi Jidan (Äntligen lärt mig namnet, svårt att beställa annars)


STREETFOOD


Hade egentligen tänkt gå till fiket och plugga tillsammans med killarna idag på eftermiddagen, men då jag följde mina klasskamrater bort till den nya affären hann klockan bli så mycket innan vi var tillbaka. Dock bestämde vi att höras lite närmare middagen och när det väl var dags för lite mat kände sig alla rätt hängiga så det blev bara jag och Rickard som orkade ta oss iväg. Det blev ingen restaurang utan vi tog vägen genom 'stan' eller vad man ska kalla det och kollade in 'streetfooden'. Det var riktigt många spännande maträtter som serverades efter gatan och det luktade mat och kryddor överallt där vi gick. Vi kikade även in på ett litet bageri på vägen tillbaka och jag hittade något slags bröd som jag ska pröva till frukost imorgon.





Rickard visade mig en liten marknad som jag tidigare missat när jag och Maria utforskade detta område. Dock är jag inte en person som går in i smala gränder sådär så det kanske inte var så konstigt att jag såg stället först idag. Vi köpte oss lite bullar, eller ja vad det nu var, har inte smakat ännu utan det blir frukost till imorgon.




Såhär på kvällen var det väldigt många matvagnar som stod längs vägarna. Rickard var lite mer våglig och provade lite maträtter. Själv är jag lite feg när det gäller sån här mat och speciellt kanske när man är här i Kina.



Dock kände jag suget efter ett litet tag och då vi gick förbi en gubbe som gjorde en sorts hamburgare med bröd, stekt ägg och kyckling kunde jag inte hålla mig så vi besällde varsin. Den var faktiskt god, väldigt stark, och ännu har jag inte kännt av den på fel sätt ^^ (Peppar peppar, ta i trä) magsjuka är väl inte det roligaste man kan dra på sig här men man måste ju leva någon gång. (snälla påminn mig inte om detta när jag väl ligger sjuk :P)



Nu är det ännu mera plugg som gäller, har 21 glosor att lära mig till imorgon. Det jag älskar med svensk skola är att du i alla fall får två dagar på dig med läxa så att om man känner sig helt slapp och tom i huvudet (som jag gör nu)  så kan man faktiskt välja att göra läxan dagen därpå. Här får vi dock läxa från dag till dag så det gäller att kämpa på även om man känner sig trött. ZzzZZZzz.


The Chinese word of the day: Streetfood 街头食品 Jiētóu shípǐn


PUH COOKIES



Skola idag igen. Det är faktiskt svårt att vänja sig med att ha skola varje dag igen, precis som man hade på gymnasiet. Hade ju som precis vant mig vid 3-4 lektioner/ vecka under tiden jag gick i Uppsala, vilket var riktigt härligt. Det är lite tröttsamt att måsta stiga upp före 7 varje morgon men jag tror att det gör att man uppskattar helgen mera. Hoppas nu bara att man inte sover bort den. Men jag och Adam pratade om att åka ut till något ställe som säljer te nu i helgen, är sugen på att köpa äkta kinesiskt te och inte köra med kinesiskt lipton. Jag måste ju provsmaka om allt är gott innan jag börjar skeppa hem till Sverige ^^ 





Efter lektionerna idag träffade jag upp mina klasskamrater för lite lunch. Det är rena lyxen att äta ute varje dag men eftersom vi inte har kök så är det i princip det enda sättet att få i sig mat.



Jag åt något som hette något med Baconbibidibop eller whatever, var ett rätt lustigt namn, men gott var det :D




Precis efter lunchen träffade jag upp två tjejer som jag lärt känna ur min kinesiska klass. En tjej från Indonesien och den andra från Turkiet. Dom visade mig var 'köpcentrumet vid McDonalds' låg. Vi har bara hört om stället förut så det var kul att äntligen få reda på vart det låg. Dock blev det inget roligt, bara tvättmedel och klähängare, ska nämligen försöka mig på den kinesiska tvättmaskinen härframöver.





När jag kom tillbaka från min lilla promenad så kände jag mig på slapparhumör och la mig för att läsa igenom min SOLO tidning från i julas, började också smått med min kinesiska Kalle Anka.




Var lite sugen på något gott idag så efter lunchen idag jag gick till universitetets supermarket. Eftersom det är dåligt med godis så gick jag till kexhyllan istället. Hittade några gulliga Nalle Puh kex med choklad och jordgubbsfyllning.




Kexen var riktigt gulliga och smakade faktiskt gott också. Var inne hos Evelina och Maria igår och fick smaka lite kakor av Evelina, dom gick äta men var inte 'jättegoda', så nu har jag en sötsak som fungerar i alla fall ^^


Hann inte slappa så länge då jag även hade lite läxa att ta itu med innan jag skulle ut och leta efter lite middag. Har märkt att jag inte alls är hungrig på eftermiddagarna, ett äpple eller banan har räckt bra för att jag ska bli mätt, men idag kände jag mig faktiskt lite hungrig så det får bli frukt till frukost istället.

The Chinese word of the day: Tidning 杂志 Zázhì


WHAT YOU FIND AROUND THE CORNER OF YOUR STREET...


Efter vår lektion idag var vi några som gick och åt lunch tillsammans på samma restaurang som vi åt på första dagen. Jag beställde ägg och tomat vilket lätt är den godaste kinesiska maträtten jag ätit ever, men jag kan inte för allt i världen komma ihåg rättens kinesiska namn. Hur som helst, efter vi ätit oss mätta och belåtna gick jag och Maria ut utanför skolans område bara för att titta runt. Inte trodde vi att vi skulle hitta värsta shoppingstället inte.


Första stället vi gick in på var en skoaffär. Vi kollade runt lite och Maria hittade ett par skor hon ville ha och frågade tjejen som jobbade där vad skorna kostade. 85kr svarade hon... Alla skor var asbilliga och jag blev väldigt sugen på att köpa ett par UGG's men jag tror jag ska spara mig till skorna på Pearlmarket.




Ett par skor på display inne i butiken. Tyckte formen på klacken var lite läcker faktiskt.



Här ser ni en äkta utlänning i blå dunjacka, att titta kostar inget. Även om vi bara var ett kvarter från universitetet så verkade det som om kineserna här aldrig sett utlänningar. Dom stirrade så ut av bara den och ibland kunde jag inte motstå att vinka till folk som satt inne på restauranger och tittade på oss, dom blev jätteglada och vinkade tillbaka.

Köpte förresten en ny jacka, en lite snyggare än denna dunboll, så ni kan få se bilder av den när jag går på stan nästa gång.





En gubbe satt och fiskade utanför en affär, nappade rätt bra här.





Marriage, hell yeah!




Fail nr 1! Maria köpte sig en ny nattskjorta. Jag trodde min stavning var lite off, men detta är ju löjligt. Diggar även bilden, gullig kram detta var. 
Översättning: Special for my dearest friend & may all your dreams come true. (Makes sence I guess)



Jag som älskar hundar har stora problem när jag är ute och går. Det finns vildhundar i varje gatuhörn och även inne på universitetets område. Tycker så synd om dom som ingen mat, familj eller varm säng har, vill bara ta med mig dem hem till mig. Det är förbjudet att ha djur på rummen men om någon börjar sakna en hund eller två ska dom absolut inte leta under min säng.



Om jag kunde skulle jag köpa massor med mat och bjuda dem på. Men man vet aldrig om det är någon som äger dom eller inte. Och lovade mig själv att hålla mig undan nu när jag inte tagit rabiessprutan, dock ser inte den här gulleplutten ut att ha rabies, eller hur?



Dock fick jag nöja mig med att ta hem denna katt. Den såg så sorgsen ut att jag var tvungen att låta den följa med hem. Tydligen fanns den med en glad min också men den hittade jag inte.




Hittade även två ringar inne i en liten butik. Gillar glittriga saker och tyckte masken var riktigt läcker.



Nytt nagellack. Det är lite mer ljusrosa än vad bilden visar och färgen är lagomt diskret så diamantbitarna verkligen står ut. Älskar kinesiska priserna på nagellack, detta kostade mig en hel femma, helt ok om du frågar mig ^^




Köpte lite coola lösnaglar. Hittade även ett professionellt ställe dit man kunde gå och få manikyr, står definitivt med på min 'to do' list.




Ett litet cute sailor moon halsband.


Nej nu är det definitivt dags att säga godnatt. Klockan är alldeles för mycket för att jag ska orka stanna uppe mycket längre till. Men nu vet ni i alla fall hur min dag sett ut. Morgondagen ser förmodligen likadan ut minus shoppingen. Blir förmodligen plugg som gäller hela dagen imorgon, har jag tur kanske jag får in en lunch och eventuellt även en middag.

The Chinese word of the day: Hund Gǒu


FIRST DAY OF SCHOOL

Första dagen i skolan idag.

Faktiskt helt okej om jag får säga dig själv. Men självklart var det lite svårt att verkligen hänga med då lektionerna undervisas endast på kinesiska. Dock tror jag att lärarna är vana med utlänningar som kommer dit och försöker konversera på knagglig kinesiska. Jag går i grupp 3 av 7 möjliga och jag känner redan att nivån är alldeles för lätt för mig, men jag är fortfarande så dålig på att helt och hållet förstår talad kinesiska så jag tänker prova och se hur jag känner nästa vecka, för om man känner att man inte platsar kan man byta mellan grupperna som man själv vill.



Här är mitt schema för veckan. Och för er som inte förstår kinesiska kan jag berätta att vi går skola från mån-fre alltid mellan kl 08:00-12:00. Vi har 4 olika lektioner som fördelas mellan dagarna. Idag övade vi på att läsa och prata.




Alla mina böcker och skrivblock. Tur att alla block är så billiga i Kina och snyggt designade.





Vi har nyligen upptäckt ett litet café just utanför där vi bor. Har suttit där (sitter där nu ^^) två kvällar i rad och beställt in deras varma choklad, nästan som hemgjord om inte bättre.




And moi igår, väldigt mörk bild men min kamera har hängt med ett tag så man ska inte begära allt för mycket av den.


Now I'm going to hit the books, har massor som ska vara klart till imorgon och jag håller redan på att somna. Bäst att skynda sig så man inte somnar med boken över huvudet. Det är upp före 7 som gäller imorgon också och förhoppningsvis så får jag även tid att kolla in skolans idrottsplats, är sugen på att ta en liten motionsrunda, har inte haft någon tid alls till det i helgen då vi varit ute och utforskat Beijing.


The Chinese word of the day: Varm Choklad 热巧克力 Rè qiǎokèlì


MY BEST PRICE ONLY FOR YOU MY FRIEND!




Hong Qiao Market




You're beautiful but so tough! You're joking me, no joking! My last price for you! Det är dom meningar vi hörde drygt 1000 gånger igår, no kidding. Som sag var vi ett gäng som åkte ut till Pearlmarket igår för att shoppa. Jag kan lungt säga att denna marknad var mer turistig eftersom denna gång rev dom och slet i en för att man skulle komma och köpa, vissa höll till och fast en om man försökte gå iväg. Måste säga att denna marknad var mycket bättre än den vi var på i förrgår. Det är mycket lättare att pruta när det är dom som kommer fram till en för då kan man låtsas att man inte är intresserad och få saker mycket billigare. Ett plus om man åker till en marknad som denna är om man kan pruta på kinesiska.

Hur mycket kostar den här? = 多少钱 Duōshǎo qián
För dyrt! = 太贵 Tài guì
Jag vill inte ha den! = 不要 Bùyào
Okej. = Hǎo

Det är i princip dessa meningar du kan behöva om du ska pruta på kinesiska. En annan sak som är bra att kunna är siffrorna och hur man räknar. Men alla på marknader går runt med miniräknare som dom visar priserna på och som ni använder för att pruta. Och alla pratar 'väldigt bra' engelska men generellt sätt kan du få billigare om du pratar kinesiska. Vissa kan även fråga vart du är ifrån och om du har tur kan dom säga en mening eller två på svenska.

 



Vi gick in på en liten restaurang där menyn var helt på kinesiska och där personalen inte kunde ett ord engelska. Det var en intressant upplevelse, men tyvärr så har två blivit sjuka nu och vi hoppas det inte var maten det var fel på för då ligger resten av oss, mig inkluderat, lite risigt till.




Nickolas försöker pruta på lite underkläder. Just tjejerna var väldigt tuffa på förhandla och det kunde ta flera minuter innan man kom överrens om ett pris som passade båda, och gick man iväg så följde dom gärna efter. Något dom var helt omöjliga på var UGGs, vi kunde inte komma lägre än 130 kr, vilket i och för sig inte är så dyrt. Men om man som Maria kan pruta ner en D&G jacka från 2700kr till 190kr så blir man lite snål.




Detta är alltså en kinesisk toalett, då det är sagt tror jag vi lämnar ämnet.




TIME TO SEE WHAT I BOUGHT



Detta var mitt första köp. Visste att jag verkligen ville ha ett jadesmycke. Det fanns en hel våning för bara smycken men det var ändå rätt svårt att hitta riktigt snygga smycken i Jade. Som marknadens namn antyder hade dom mest pärlor och det är inte rikitgt min grej. Men är riktigt nöjd med den här och kommer säkert skaffa mig fler smycken i jade.



Jag är en liten sucker för saker som glittrar och speciellt om dom är blåa :) Fanns en hel vägg med hårgrejer och jag föll direkt för denna modell. Den fanns i massa färger och jag kommer definitivt köpa fler, speciellt då jag fick den för en tjuga ^^



Hade egentligen inte tänkt köpa dom här men tanten som sålde dom var så jäkla rolig. Efter att jag sagt det pris jag var villig och betala och hon sag nej gick jag runt hörnet för att möta upp mina kompisar. Då kommer tanten springandes efter mig och skriker 'okay your price!'. Visst tänkte jag och då jag kom tillbaka lyckades jag pruta ännu mer och fick båda dessa för 25kr. Eftersom hon förmodligen tjänade på köpet så kan man undra vad dessa egentligen är värda...



Och så till det jag egentligen behövde. En väska! Tjejerna som sålde väskor var som galna och hoppade på en och slet och höll fast dig. Det var riktigt svårt att hitta rätt väska även om det fanns många. Men hittade en enkel mörkblå med märket 'Jimmy Choo' hehe yeah sure. Men blev mycket nöjd tillslut men det tog lång tid innan jag fick ner den till det pris jag ville och fick till och med beröm för att jag var så duktig på att pruta men jag lovar jag blev ripped off i alla fall.



BJ's anyone?
Och nej Rebecca det är fortfarande inte Ben & Jerry's dom syftar på här utan det står för I love Beijing.



Kände även att jag behövde en morgonrock och jag har alltid velat ha en sån här kinesisk i 'siden', och självklart en blå en. Det här kommer förmodligen bli present nummer 1 från mig, så känner du att du behöver en sidenmorgonrock från Kina är det bara att du hör av dig ^.~


Igår så däcakde jag mitt i att ladda upp bilder till detta inlägg och då var klockan kring 9 eller så, jag tror det var extremt energikrävande att gå runt på den här marknaden och att ha alla som slet och skrek åt en. Idag känner jag mig betydligt piggare, har i alla fall inte somnat med datorn i knäet ännu. Men måste ändå upp tidigt imorgon då min första lektion börjar prick kl 08.00 imorgon, känns kul men också väldigt jobbigt. Who likes school anyway.. Apparently I do, annars skulle jag nog inte ligga i ett studentrum i Kina just nu. Nä nu ska jag sova och hoppas ni får en trevlig eftermiddag, strange med dessa tidsskillnader..

The Chinese wor of the day: Marknad 市场 Shìchǎng


UPP OCH HOPPA

Japp det blev marknad igen. Ska träffa dom andra kl 9 i lobbyn och sen blir det förmodligen att dra till Pearlmarket och om vi orkar så kanske vi åker tillbaka till stället vi var på i går alltså 'Zoo Market'.

Idag hoppas jag verkligen att jag får tag i det jag hade tänkt att handla igår. Måste ha en väska så jag slipper gå runt med alla mina grejor i jackfickan, och min börs är alldeles för klumpig för att kunna ta upp hela tiden.
 



Dagens frukost blev ändå rätt hyfsad. Banan, Youghurt och kinesiska plättar. Hoppas man står sig länge på dom. Ska orka med en hel dag på marknad utan att däcka före 9 ikväll!

The Chinese word of the day: Banan 香蕉 Xiāngjiāo


ZOO MARKET


Här i Kina är klockan strax efter nio på kvällen och jag håller på att däcka. Känner mig som en väldigt gammal och trött människa and my feet are killing me! Vi kom iväg till marknaden ganska sent och sedan var det väldigt långt att åka. Men väl framme delade vi upp oss i ett tjej och killgäng och började utforska Zoo market. Denna marknad är inte lika 'turistig' som t.ex Pearlmarket eller Silkmarket vilket gjorde att dom inte drog i en för att man skulle komma och köpa. Vi lärde oss snabbt att pruta och det var mycket roligt att se hur långt man kunde gå. Om dom skrattade när man gick visste man att man betalat för mycket och började dom skrika på en visste man att dom förlorade på köpet ^^




Jag tror det fanns ca 4-5 våningar och varje våning var extremt stor. Vi var där nästan 2 timmar och hann definitivt inte med att kolla allt. Kommer förmodligen att komma tillbaka vid ett annat tillfälle.



Jag hittade en massa grejer jag ville ha. Jag gick dit för att köpa en börs, väska och en handduk. Dock kom jag inte hem med något av det. Det fanns allt för mycket av det för att jag skulle kunna ha valt något. Var väl lite väl snål då alla börsar kosade typ 15 yuan, väskor upp till 200 yuan. Men det var så svårt att välja. Handdukar hittade jag inte över huvudtaget. Dock hittade jag dessa urgulliga tofflor (18 yuan) vilket är väldigt praktiskt då det är som i USA här och alla går med ytterskor inomhus och i rummen.




Vi hann bli ordentligt trötta av att gå på marknad så medan dom andra köpte mat så var jag inte riktigt sugen så jag köpte en glass från Dairy Queen istället. Gubben som sålde glassen vände min mugg upp och ner just innan han gav den till mig. Hann få panik i 3 sekunder innan jag insåg att man fick glassen gratis om den inte stannade kvar i muggen när han vände den upp och ner.... jag hoppas dom menar en ny glass då.




Gick även och handlade lite frukost till imorgon då vi inte riktigt har koll på området och vart man kan äta bra frukost. Så imorgon blir det plättar, yoghurt och banan till frukost. Jag gick förbi köttsisken och upptäckte att man kunde köpa och ta med sig en fisk hem... fick dock en känsla av att man inte skulle stoppa dem i akvariumet.


Nu är jag verkligen trött och känner verkligen för att ta en sovmorgon i morgon men vi funderar på att åka ut till pearlmarket imorgon vid 9 på morgonen så det gick ju mindre bra. Men vi ska försöka hinna med så mycket vi kan innan tisdag då lektionern börjar.


The Chinese word of the day: Market 市场 Shìchǎng


DISCOVERING BEIJING


Godenmorgen!

Blev lite stressigt igår och var lite efter med uppdateringar så jag tänkte berätta vad jag hade för mig igår. Var tvungen att stiga upp redan vid kl 7 på morgonen igår, anledningen var att vi skulle ha vårt prov då. Det är egentligen inget prov utan bara att litet test för att se vilken nivå vi är på och så att lärarna ska kunna dela in oss i rätt grupp efter det. Provet var helt okej och gick faktiskt ganska bra.
   Efter provet satt jag och väntade på några killar från min svenska klass och vi gick och åt lunch tilsammans på en vegetarisk resturang som fanns precis utan för östra porten. Maten var utsökt god och även om vi var 6 pers som beställde in mat så blev det bara 23 yuan/ skalle. Vilket är riktigt billigt då det motsvarar 23 SEK ^^



All mat var vegetarisk men förvånansvärt lik riktigt kött. Bäst smakade toufun med svamp och paprika, mums. Grytan med potatis var och också mycket god, väldigt spicy.


Den 'Vegetarisk Kyckling' med gurka var väldigt spännande att äta, man lindade in det i den gula degen och sen skulle man försöka få upp den från tallriken till munnen med ätpinnar... jag åt en.



På eftermiddagen så följdes jag och några ur klassen för att hälsa på Adam som bor en bit utanför staden vi Llama temple. Vi tog tunnelbanan dit och slapp lyckligtvis rusningstrafiken.



För att komma hem till Adam var man tvungen att gå igenom en labyrint av gammla hus. Det var verkligen läckert och det kändes precis som att man åkt tillbaka i tiden.







Mitt i alltihopa hittade vi ett riktigt skummt ställe. Från början fattade jag inte varför det var massa blod och spindelnät vid ingången men sedan såg jag denna skylt. Det var tydligen ett vampyrcafé.




Vid ingången till Adams lägenhet vaktade det här lejonet. Gillar sånna här statyer dom är så pampiga




Till middag blev det ytterligare en vegetarisk restaurang , men detta var en buffé så man fick gå och plocka allt man kände för. Buffén var stor ochdet fanns mycket mat att välja på.






Dom som äger en upplaga av min och Lisas kokbok har detta recept. Dock fick vi aldrig dom så här bra, nä inte ens i närheten. Men hur som hels var dom mycket goda och utklassade alla västerländska efterrätter som fanns att välja på.




Nöjda besökare. Adam, jag, Micke, Nickolas och Rickard som fotograferade.


Andra dagen i Beijing och jag var verkligen nöjd med den. Vi har mycket kvar att upptäcka men det här var en bra start på resan. Idag ska vi besöka en marknad, förmodligen 'Zoo Market' så jag hoppas jag hittar något att köpa där. Men det får vi väl se när jag kommer hem ikväll igen. Ska skynda mig och göra mig klar nu, vi ska äta lunch ute om drygt en halvtimme. Undrar om vi ska prova något nytt eller om det blir samma som igår, det har vi inte bestämt en. Ha det!

The Chinese word of the day: Restaurang 饭店 Fàndiàn


FROM SWEDEN TO BEIJING


Japp och så var det äntligen dags då.

Strax efter 11 i onsdags åkte jag ut till Arlanda för att ta planet därifrån till Helsingfors där vi skulle byta till det plan som skulle ta oss till Kina. Gick och strosade inne på taxfree och hittade ett par parfymer som jag verkligen ville ha, men bestämde mig för att kolla efter dem i Kina istället. Resan till Finlad gick fort och vi var framme efter drygt 50 min, väl framme där hade vi inte så mycket tid på oss men jag hann köpa lite vatten och en påse med Gott & Blandat. När vi väl steg på planet till Kina fick vi sitta där i drygt en timme innan vi kunde åka iväg, det var tydligen något fel med bränsletanken men det skulle inte störa oss när vi väl var uppe i luften... Kändes ju tryggt?


Kände att jag var tvungen att märka min resväska med något riktigt speciellt, så när jag och mamma var och handlade på Coop hittade jag denna läckra nametag. Fanns även en där det stod "Hands off".
 

 


En lätt taggad tjej redo för att åka mot Kina. Men hon fick vänta ytterligare 55 minuter och hann nästan somna på stolsgrannes axel.




Underhållningen som man har på en skärm på stolen framför sig var awesome. Det fanns en miljon grejer att välja på, som t.ex lyssna på musik, spela spel, se på fil och tv. Jag såg ett par avsnitt av The simpsons, Bones och How I met your mother. Avslutade med att se 'Puss in Boots' som för den som gillar barnfilmer kan vara en rekommendation, den var väldigt rolig och mycket spännande haha ^^



Någon gång vid halv ett på morgonen svensk tid började vi kunna ana Kinas bergstoppar. Några minuter senare flög vi in över utkanten av Beijing.


ON THE GROUND


När vi väl kommit av flygpanet väntade kontrollen men förvånansvärt endast en och som inte var den värsta, den gick snabbt och dom ville bara kolla ditt pass och biljett. Det var en extremt stor flygplats och det är faktiskt första gången jag behövt åka tunnelbana för att hämta upp mitt bagage. Sedan blev det taxi ut till Universitetet och om vi säger så kommer jag inte frivilligt att sätta mig i en taxi här igen, jag har inte ens ord för hur trafiken ser ut här, eller jo kineser gillar att tuta hela tiden, gärna för ingen anledning alls.





Efter lika många registreringar som det finns kineser och efter vi dumpat våra väskor på rummen gick vi ut för att äta. Vi fick lite hjälp av en kille i klassen som varit här sedan i Lördags. Då klockan var ca 4-5 på natten i Sverige så var jag glad att hitta lite 可口可乐 alltså coca cola så jag kunde hålla mig vaken till kvällen kinesisk tid för att slippa jetlag.




Efter flygplansmat så smakar egentligen allt gott men första tuggan av mina dumplings och jag var i himmelriket.



När vi registrerade oss behövde vi bilder och eftersom jag helt missat att ta med mig det var jag tvungen att fixa nya. Gubben som skulle ta kort på mig skakade bara på huvudet och fixade till mig gav mig en kam, bad mig knäppa knapparna på min skjorta. När han äntligen var nöjd och bilderna tagna skickade han ner dom till en tjej som la in dom på datorn... och sedan började photoshopa min bild. Jag skrattade och var tvungen att ta kort, frågade även om hon kunde skicka bilden till mig via mail, och se det gjorde hon ^^


Har massa annat att berätta men det kan vi ta imorgon. Är bara så glad att jag äntligen har internet, en dag utan och jag höll på att gå i bitar. Ska även försöka visa er området och mitt rum men det får bli senare. Imorgon så funderar jag och några ur klassen på att åka ut på 'Zoo Market' så kanske det blir något fint att visa imorgon. Vet att jag verkligen måste skaffa mig en handduk, men ja som sagt det kanske också följer med något roligt hem imorgon.

The Chinese word of the day: Flygplan 飞机 Fēijī


SHOPPING I UPPSALA


Efter vår brunch idag gick Emelie iväg till skolan och själv traskade jag in mot stan. Det har varit rätt skönt ute under dagen, det låg på plusgrader innan jag gick iväg.

Började med att besöka frisersalongen inne i St. Per gallerian. Det blev ingen 'ny' frisyr utan jag fräschade bara upp håret inför resan, fick ju även håmassage. Älskar när dom tvättar håret, man blir så ompysslad. Så nu har jag både nyklippt och nyfärgat hår. Att klippa sig tog ungefär en timme så då hade jag 2 timmar kvar innan Emelie slutade så jag gick och hämtade ut min flygbiljett och tittade runt lite i affärer. Hade inte tänkt köpa något då jag redan har så mycket med mig men kunde faktiskt inte låta bli att prova och faktiskt köpa en skjorta på Carlings.



Både ny frisyr, färg och skjorta. Den får ni se imorgon, det blir reströjan.



Köpte mig en glass medan jag väntade, det var ju faktiskt plusgrader ute idag ^_^



Nu ska vi gå och handla till ikväll, blir ju tacos. Älskar tacos och har ätit det väldigt ofta då jag varit hemma under julen, men konstigt nog blir man aldrig less på det. Det blir kanske också något gott som får följa med hem.


The Chinese word of the day: Glass 冰淇淋 Bīngqílín



 


FRUKOST PÅ SÄNGEN





Emelie gav mig brunch på sängen, det blev våfflor (obviously)


Det blev ju lagomt sent igår men nu har vi lyckats stiga upp och nu sitter vi sitter och äter våfflor i min säng. Emelie har lektion från 12-15 idag så då ska jag försöka hitta på något inne i stan, ska hämta min flygbiljett och funderar på att klippa mig. Och just ja det är ju alla hjärtans dag. Jag, Jennie och Emelie har planerat en romantisk kväll med tacos och filmen 'Valentine's Day'.

Hoppas alla får en bra Alla Hjärtans Dag <3

The Chinese word of the day: Frukost 早饭 Zǎofàn


DESTINATION PEKING

Nu är det dags att packa resväskan och destinationen är Peking, Kina. Men detta är inte din helt vanliga semesterresa för att gå och kolla på en gammal mur och kanske äta lite nudlar & ris, utan jag kommer att stanna där i ca 6 månader för att studera vid 传媒大学 (Communication University of China). Jag har sett fram emot detta lilla äventyr sedan jag började läsa Kinesiska för drygt ett och ett halvt år sedan. Just då kändes det som att detta var långt borta, men nu sitter jag här och har knappt fatta att jag snart är I KINA!

Längtar så oroligt mycket efter att få upptäcka allt Peking har att erbjuda!


Har i helgen (fast ja mest idag då ^_^ ) packat det som ska med till Kina, och jag kan säga att det inte varit lätt. Är ganska säker på att Kg gränsen ligger på 20kg och att packa med den viktklassen i åtanke när man ska vara borta i 6 månader är lätt frustrerande, speciellt då man säkert kommer köpa med sig en massa grejer hem också. Vet inte hur många vändor jag har sprungit fram och tillbaka inne på stan för att inhandla allt som ska med.



Denna datorväsk fick jag då med mig hem, älskade motivet då den ser ut som en resväska.
Från T-SHIRT STORE - 249:-



Kina & Japans dekaler. Hoppas även kunna besöka Japan medan jag är i Asien.



Behövde en ny väska att ha som handbagae och bestämde mig redan tidigt för att köpa en 'bowlingväska'. Utbudet var inte så stort men hittade denna Converse bag på Accent för 499:-



Just nu har jag mellanlandat i Uppsala för att spendera alla hjärtans dag med min kompis Emelie. Så ska våldgästa henne fram till på onsdag då jag äntligen får sätta mig på planet och åka iväg mot Kina. Dock måste jag säga att resnerverna har börjar sätta in, visst ska det bli kul att åka men också väldigt spännande. 


 
Emelie får stå ut med att vara modell då jag behövde lite människor i mitt första inlägg.




Vi streamade lite avsnitt av The Nanny på youtube, har sett serien ett antal gånger, men den är precis lika roligt varje gång.


Nä nu är vi båda otroligt trötta, klockan börjar ju närma sig två och Emelie ska upp och i skolan imorgon, så nu
blir det att säga jag godnatt!


The Chinese word of the day: Peking - 北京 Běijīng