DAY TWO - SOMEWHAT MORE STRESSFUL

Idag drog jag mig skitlänge för att ta mig upp eftersom jag visste vad som väntade hela eftermiddagen, jobb! Skulle egentligen vara ledig hela veckan men igår ringde dom och undrade om jag kunde ta två pass, torsdag och fredag. Känns ju självklart bra att få jobba så mycket som möjligt men en annan sida vill ju vara lite ledig också. När jag väl tog mig upp så åkte jag in till stan/festivalen, så det blev ju day 2. Skulle inhandlade lite basgrejer som blev slut nu efter jag varit i Kina, smink, svart baslinne och hårfärg. Var även och kollade på en iPhone 4 eftersom det som verkligen tog slut efter Kina var min mobil (som dessutom var min fasters gamla som jag lånade i vintras då min nya gått sönder) Så nu dras jag med min mormors gamla Nokia, och om äldre har svårt att förstå dagens telefoner har jag f'n så mycket svårare att förstå den här gamla tegelstenen!
 
 
Kycklingwook, ett måste under festivalen :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Som ni kanske såg hittade jag även två tröjor på H&M rean, inte planerat, men dom var snygga (på) så jag slog till direkt. Efter jobbet köpte jag även bananer för att göra lite smootie, mamma och pappa hade köpt jordgubbar så det blev en liten mix, som blev riktigt god. Nu har vi just sett klart på Morden i Midsomer, och då vet man verkligen att det är sommar, tyvärr är denna säsong bara 2 avsnitt. Nä nu ska jag gå och lägga mig och fundera ut vad man ska äta på festivalen imorgon, haha ^^
 
The chinese word of the day: Smoothie 冰沙 bīngshā

DAY ONE

Nu har festivalen äntligen dragit igång. Då blir det festivalmat och spela bort massa pengar på chokladhjulen, även om det i princip är billigare att köpa lika många kakor på coop. Men kom igen det är lådan man vill ha :D Jag mötte upp med Ullis på stan vid halv 7 för lite middag, och jag trodde fortfarande att jag var i varma Kina och tog inte med mig någon jacka (seriöst folk gick runt i tjocka jackor, halsdukar och vantar) men jag klarade mig. Tyckte dock att festivalen varm mindre än vad den brukar vara, undra om det är för att man är van med Beijing nu :P
 
 
Langos med skageröra blev det till middag.
 
 
 
 
Dom här kan också dra några tior. Och nu kan man ju få datorer, mobiler och spelkonsoler också :O
 
 
Ullis var den som fick dras med mig hela kvällen :) Tack tjejen.
 
 
 
 
Det blev ingen långtur inne på festivalen, vi gick ett varv och åt lite middag innan vi åkte hem till mig (okej jag erkänner vi köpte ju lite gott också) och såg på filmen 'This Means War'. Den var faktiskt helt okej, fast sämst var att den hackade då det bara var 5 minuter kvar. Så vi är inte helt säkra på vilken kille hon nu valde ^^ Fast jag såg idag på coop att filmen kostar 275 kr, då tycker jag att sista 5 minuterna var värda att förlora då jag betalade en tia för filmen :P
 
The chinese word of the day: Karusell 旋转木马 xuánzhuǎnmùmǎ
 
 

IN HEAVEN

Mitt matschema fick ju ändras lite. Hade ju tänkt tacos redan dagen efter jag kommit hem. Men eftersom det inte passade alla andras scheman fick jag vänta tills nu. Jag kan inte annat säga än att det smakade precis som förut, fast dubbelt så gott ^^
 
 
 
Och det bästa av allt var ju förståss Gucca Muccan (Guacamole) när vi ätit klart gjorde jag mig en egen skål som jag hade och doppade chips i. Nä det blir inga fler långturer till länder som inte har tacos eller ja i alla fall avocado :) Nu sitter jag och kollar igenom bilderna från förbjudna staden och sommarpalatset. Hoppas ni fortfarande hänger med så jag hinner visa er dom fina ställerna ;P
 
The chinese word of the day: Avocado 酪梨 làolí

GLASS I STORA LASS

 
I helgen var jag lätt sugen på glass. Så när Micke föreslog mjukglass i bergsbyn var jag lätt på. Man kan väl lugnt säga att jag fick det jag bad om. När jag väl såg storlekarna på glassarna så valde jag en 'liten' glass. Tycker ni att glassen jag håller i ser liten ut? ;P Nä trodde inte det. Jocke tog då en stor glass, dock hann den rinna ut över hela honom innan jag fick in bild på den. Men man får då i alla fall glass för pengarna :)
 
 
 
 
 
Det hinner nog bli mycket glass innan sommaren är slut, men just nu laddar jag inför festivalen som drar igång nu i veckan. Har ju inte fått något jobb på hela veckan men på lördag kommer det nog vara ett par som ringer in och 'sjukskriver sig' så kanske blir jobb i alla fall :)
 
The chinese word of the day: Sundae 圣代 shèngdài
 

MIDSOMMAR

 
Midsommarafton. Den enda högtiden där man nästan äter mer än vad man gör på julafton, i alla fall i vår familj. Vi hade även familjen Lagerhjelm/Stiglund på besök vilket är lika trevligt varje gång :) Vi drog igång festandet vid sill och köttbulls lunchen och avslutade med väldigt sen jordgubbsefterrätt någon gång efter midnatt. Under dagen blev det även lite solning, fotboll, mat & efterrätter x2, vattenspridare och även lite Sunes jul på kväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fastän vi hade riktigt trevligt var nog maten det allra bästa ^^ Ja jag har ju varit utan svensk mat i flera månader nu :P Bästa av allt var grillat, men hungrig som jag var hann jag inte med några bilder alls. Men lyckades då fånga båda efterrätterna och förrätten på bild, och alla tre var utsökta :)
 
The chinese word of the day:  Högtid 节日 jiérì

WELCOME BACK

 
        
 
    
 
      
 
 
 
 
Tillbaka i Skellefteå och Sunnanå. Nu är det dags att komma över jetlaggen och försöka hålla sig vaken på kvällarna ^^ Har jobbat mitt första pass nu och ser verkligen fram emot att jobba ännu mer och tjäna stålar. För tar nästan tillbaka det jag sa om att jag var glad att det var lite kallare, det är jag inte, det är för kallt och nu vill jag utomlands, blir att spara pengar så kanske man kan köra lite grekland, italien, cypern till hösten? Nu sitter jag försöker komma ikapp med bloggningen, dock gillar jag inte riktigt blogg.se nya design, det är x100 svårare att uppdatera nu :/
 
The Chinese word of the day: Kallt lěng

PÅ FLYGPLATSEN MED SYSTRARNA P

Efter många om och men så fick jag syrran att möta mig på Arlanda i måndags med lovorden om att bjuda henne på mat (man tar alla chanser man får efter man flyttat hemifrån, jag vet ;P ). Vi hann i alla fall med att sitta och prata ett tag, utbyta lite presenter, vilka jag hoppas hon visar upp på sin egen blogg (när hon ska skaffa en).
 
 
 
 
 
Sedan blev jag mött av Anette & Kurt och Mormor & Morfar på flygplatsen i Falmark. Faktiskt riktigt skönt att komma hem. Var även riktigt glad att det var lite kallt ute så jag äntligen fick chansen att använda min nya skinnjacka, var ju lite orolig när det var 40 grader i Kina, haha men det var inget att oroa sig för, så kallt här uppe i Norrland. Men som sagt skönt att vara hemma igen.
 
The Chinese word of the day: Åka hem 回 国 huíguó

BEIJING AIRPORT

Japp nu är jag på väg hem, alla väskor gick in, ingen övervikt och en lagomt stor handväska, och pass och biljetter är nedpackade. Har precis sagt hej då till Andrea som åkte en timme före mig. Så nu sitter jag och käkar lite Starbucks macka och pimplar mocha Frappochino, heaven. Men ja måste börja gå till min gate om cirka 15-10 minuter så jag ska snart springa och köpa mig lite godis och vatten för resan, 10 timmar till Polen, två till Arlanda så kommer hem efter 22:00 ikväll, längtar.








Så här såg det ut då jag lämnade Sverige, hoppas vädret är något bättre nu ^^

Har sedan två riktigt trevliga uppdateringar från förbjudna staden och sommarpalatset kvar, men dom fixar jag då jag kommer hem. Nä vet ni nu måste jag verkligen gå, ses hörrni :)


Chinese word of the day: Flygbiljett 飞机票 fēijī piào


MADAGASKAR, DET SISTA BIOBESÖKET


Idag har jag verkligen haft en supertrevlig dag, Anna åker ju hem imorgon (sadface) så vi bestämde oss för att ha lite kul tillsammans. Så vi åkte dit allt kul finns, Sanlitun of course. Vi började med att gå på ett spa ställe för att fixa våra fötter så man kan gå runt i snygga skor nu i sommar. Det var as-nice måste jag bara säga. Efter det hade vi inte så mycket tid innan vi skulle gå på bio och se på Madagaskar 3.














Haha fontänen användes som allmän lek & badplats, kan verkligen förstå eftersom det var runt 37 grader ute idag.



Gud vad mina tår är vita, ska solas när jag kommer hem :)



Ja och så gick vi ju och såg på madagaskar 3, och jag fick mig även en Mocha Frappochino <3







Och nej det var Annas påse, men den var snygg att posera med ;P

Jag hade inte så höga förväntningar på madagaskar faktiskt, jag trodde det skulle bli 'en till' film. Men jag måste medge att jag skrattade verkligen igenom hela filmen, den var riktigt bra. Både storyn och 3D effekterna var bra, och jag tyckte det var ett riktigt bra avslut för trilogin eftersom denna film handlar om att dom ska försöka ta sig tillbaka till sitt zoo. Du behöver inte ha barn/småsyskon för att se denna, den var verkligen bra och hade kanske även lite vuxen humor ^^ Kung Julian och hans kärlek får första pris.

The chinese word of the day: Madagaskar 马达加斯加 mǎdájiāsījiā


SOMMARLOV


I går hade vi vår lilla skolavslutning då vi fick våra betyg, och de som varit riktigt duktiga i skolan fick fina priser (shampo eller pengar). Vi fick fina röda böcker med ett certifikat som visade att vi klarat kursen. Sen var det den åh så efterlängtade lunchen nere på skolans finaste restaurang, dock var det fotografering däremellan. Skönt att skolan nu äntligen är över.








När 411 personer tar kort sammtidigt är det inte alltid så lätt att få alla att se bra ut ;P





Äntligen fått äta Pekinganka ^^











Har träffat många trevliga människor här som jag gärna fortsatt att umgås med, men ska hem till Sverige igen. Dock ska några av de från min svenska klass stanna kvar så vem vet, kanske jag åker tillbaka till hösten :) Men som det ser ut nu så blir det ett år till i Uppsala, vilket jag verkligen ser fram emot.

The Chinese word of the day: Skolavslutning 毕业 bìyè


FINALS ARE OVER


Asså herregud vilken vecka alltså! Började ju med att jag höll på att dö av nervositet, vi hade ju nämligen våra finals på måndag och tisdag. Jag pluggade riktigt hårt där i slutet och förhoppningsvis så gav det resultat. Men det får jag inte vet förrän imorgon. Vår sista lektion hade vi med vår Tingli (hörförståelse) lärare, hon gav oss riktigt fina avslutningspresenter, och det var riktigt många som började gråta, riktigt så ledsen är jag inte att jag ska få åka hem ^^







Tecknet Fu som betyder lycka :)





Efter proven i tisdags drog jag och Anna till silmarket där det var presentshopping till tusen. Det jag själv fick med mig hem var ett par Beats by Dr. Dre, älskar dom verkligen. Presenterna får ni se då ni får dom ;P



Trötta ben efter dagens shopping så det blev lite Starbucks, vilket satt riktigt bra med tanke på mitt nya mocha beroende.






Gud sen var det bara hem och börja packa ner sakerna, vilket jag hatar då det fortfarande är ett par dagar kvar och jag behöver saker, men var tvungen att se vad vikten låg på. Och var lugna det mesta av grejerna ska till välgörenhet imorgon, fick ju riktigt mycket kläder av Jenny och sen var det ju det här med kinesisk kvalitet ;P Idag var jag och några kompisar till Sommarpalatset, så trevligt, ska försöka lägga upp bilder imorgon. Måste upp tidigt imorgon då vi har avslutningscermoni (och får veta betyg) sedan bjuder skolan på lunch, längtar :)


The Chinese word of the day: Lycka 


SUNSET

Igår var vår sista dag i skolan, snyft :'( Okej det är nog inte så jag precis kommer sakna att gå i skolan, men kommer definitivt att sakna att vara här i Kina, nu är det bara en vecka kvar innan jag ska hem. Men innan dess har vi ju våra finals. Eftersom det är omöjligt att plugga på rummen så mötte jag upp Rickard på ett cafe där vi satt och pluggade i ett par timmar. Jag känner mig ganska lugn på vissa ämnen, men på kouyu (talkursen) där måste vi förbereda oss på 11 ämnen, de andra klasserna har fått 4 ämnen, så förutom att jag måste skriva ner allt jag kan komma på om dessa ämnen måste jag även memorera dom, surt.










Slappnar nu av med det nyaste numret av Cosmopolitan och lite körsbär ^^





Det har varit riktigt varmt de senaste dagarna (outhärdligt) som min rumskompis sa 'Fucking hot'. Och medan vi satt och pluggade så drog det in världens åskväder, det blixtrade verkligen hela tiden, och då menar jag blixt efter blixt efter blixt. Haha kunde knappt koncentrera mig på plugget. Men åskvädret tog då bort lite av den obehagliga värmen och på kvällen kom även solen fram ett tag :)

The Chinese word of the day: Sol 太阳 tàiyáng


SVERIGES NATIONALDAG - I PEKING

Sveriges Nationaldag hörrni :) Inte för att jag vanligtvis firar det (ja förutom ledigheten då) men idag så hade Sveriges Ambassad här i Peking annordnat en fest för svenskar såväl kineser. Det var en väldigt trevlig tillställning om man blev bjuden på mat och dricka hela tiden. Atomosfären var så härligt svensk så för ett ögonblick kändes det som man var tillbaka i Sverige, det var ju väldigt många svenskar där också. Kvällens underhållning bestod av bandmedlemmarna från ABBA (som ja ni gissade rätt, spelade ABBA låtarna. Undrar hur less dom är vid det här laget?), musiken var asbra och alla svenskar sjöng med i låtarna.








Volvo











Helt plötsligt när vi stod och lyssnade på musik kom det en kanin skuttandes just bredvid oss, inte alls random





Gubbarna som spelade med ABBA, ganska coolt, men tjejkopiorna var nog ändå bäst ^^










Det var en blandning av 6 Juni och midsommar så det blev dans kring midsommarstången, till och med kineserna (ja barnen i alla fall) dansade glatt med. Lyckades även uppmärksamma att det är hit alla snygga svenska killar har dragit ;P Jag tycker det var en riktigt bra fest annordnad av ambassaden, jag visste inte att man kunde ha så roligt den 6 Juni, kanske är något att tänka på i framtiden :) Hoppas ni också haft en trevlig dag.

Chinese word of the day: Sverige 瑞典 ruìdiǎn


LÅNGKLÄNNING

Ni vill inte ens veta hur tråkiga mina dagar är just nu. Jag ser verkligen inte fram emot proven nästa vecka, kan verkligen inte fatta att det bara är 4 skoldagar kvar nu :/ Men som tur så har vi rätt bra väder och glass ^^






The chinese word of the day: Väder 天气 tiānqì


TIBETANSK MIDDAG


Eftersom jag var uppe i princip halva natten så sov jag även väldigt länge. Vaknade dock av att det åskade och regnade så vårt fönster började skaka. Eftersom jag älskar åska pallrade jag mig upp ur sängen för att glo ut genom fönstret ett tag. Tyvärr varade det inte allt för länge så det var bara att sätta sig och göra det mest tråkiga i hela världen, plugga :/ Dock var min eftermiddag riktigt trevlig då Anna tog med mig till en Tibetansk restaurang. Efter lite regn så var luften helt okej, det var inte sådär outhärdligt varmt ute så vi satte oss på uteserveringen. Maten får då helt klart tummen upp, den var riktigt god, speciellt 'pizzabitarna' och äggplantan, haha fasen vad ni där hemma kommer få äta äggplanta när jag kommer hem ^^















Supergod yoghurt, precis så här ska den smaka, och inte som att man tappat i sockerkaret.



Kommer nog faktsikt sakna maten här i Kina, precis som jag saknar maten hemma i Sverige. Pappa frågade mig häromdan vad jag ville äta när jag kommer hem, jag svarade direkt Tacos (grillat saknar jag också) ^^ Fast troligtvis så kommer det första jag äter i Sverige vara hamburgare från Max eller McDonalds eftersom jag kommer få sitta på Arlanda i drygt 3 timmar innan jag får åka till Skellefteå.

THe Chinese word of the day: Tibet 西藏 xīzàng


PAUS I PLUGGANDET

I går eftermiddags blev jag så less på att plugga och skickade iväg ett 'har tråkigt' sms till Anna. Hela slutade med att vi bestämde oss för att åka ut till Silkmarket bara för skoj skull. Vi gick och kollade på skor och jag hittade ett par som jag verkligen ville ha så nästa sväng (efter jag sett hur min packning ser ut) så har jag nog tänkt köpa några nya par skor som jag kan ta med mig hem, har nämligen tänkt slänga dom jag använt här. Var förutom det väldigt duktig, hade inte tagit med mig så mycket pengar eftersom jag inte tänkt shoppa, men när Anna kollade kashmir grejerna blev jag helt såld, så himla härligt material.






Subway var riktigt schysta och bjöd mig och Anna på middag. Min mat kostade 24kr och jag betalalade hon i kassan 50 kr. Sedan gav hon tillbaka 75kr, vilket jag inte tänkte på förrän senare. Så jag fick tillbaka mina 50 = gratis mat, så jag gav Anna dom extra 25kr = gratis mat. Tack Subway :)





Den var lite för varm att ha ute i Peking, men till kvällarna i Sverige kommer den passa utmärkt.



Köpte även ett läderarmband. Hon skulle ha 250 eftersom det var 'äkta läder', dock tog jag bort 5:an innan jag köpte den.

Till våran egen förvåning var vi ute och shoppade ganska länge och vi åkte inte hem förrän efter kl 8. När vi kom hem drog jag på mig träningskläderna och for ut och joggade. Därefter mötte jag upp Anna igen för lite Chuars = Grillspätt och grillad mantou = grillat bröd ^^ Sen slappade jag hela kvällen med att kolla klart på säsong 1 av Bones. Kom i säng väldigt sent i alla fall.

Chinese word of the day: Kashmir 羊绒 yángróng


MIRROR MIRROR


Läxa, latat, läxa latat. Ungefär så kul är mina dagar just nu. Men Anna hade ett plötsligt sug efter att dra och kolla film, Madagaskar 3 hade nämligen premiär idag. Vi fick även med oss Cloie och Liam ut till Sanlitun. Dock hade Madagaskar inte premiär förrän den 8:e så vi köpte biljetter till snövit filmen Mirror Mirror. Medan vi väntade på att filmen skulle börja så gick vi och åt middag på Element Fresh, japp Caesar Sallad idag med ^^ 








Anna och Cloie hittade en fontän att leka i tillsammans med alla dom andra barnen ;)









Om ni också vill se Snövit så föreslår jag att ni vänta på nästa film som kommer ut (Snow White & The Huntsman, med Kirsten Stewart och Chris Hemsworth) för Mirror Mirror var riktikgt dålig. Jag tycker den var värd 40kr eftersom den hade sina stunder, men den var så långt ifrån något man förväntar sig från en sövit film. Den hade riktigt många kändisar men ändå hade den inte det där extra, och framförallt ingen 'spegel spegel' nä lägg era pengar på en annan film. Hur som helst så slutade kvällen helt okej, Anna och Cloie visade mig och Liam ett uteställe och för en gångs skull var jag helt ok klädd för en utekväll. Träffade även en kille som var otroligt lik killen som spelar Thor, var tvungen och fråga om han var svensk (frågade på svenska) han svarade mig även (på svenska) att han var dansk. Tydligen hörde han hela tiden att han var lik Thor, speciellt efter 'Avengers'.

The Chinese word of the day: Snövit 白雪公主 báixuě gōngzhǔ