WEEK OF INSTAGRAM ~ 13

 
 
 

BACK TO THE CHILDHOOD

Hejsan,
 
Sista dagen som syrran ska vara hemma. Den här veckan har bara gått för fort alltså, det gillar jag inte, jag vill bara stanna kvar här i Skellefteå och skita i allt som har med Norge att göra. Vi gjorde en sista syskongrej och drog iväg och åt lunch på krysset tillsammans, alla matställen är avcheckade nu :)
  Sen åkte vi även och köpte lite godis på karamelltåget, och vi köpte sånt godis som vi hade när vi var små, typ kinder ägg, tuggummin och allmänt roliga saker. På eftermiddagen så hann vi även med att gå ut och hoppa lite hopprep, det var ju inte alls otroligt länge sedan. Förutom att jag har sådan sjuk träningsverk sedan ridningen så gick det faktiskt väldigt bra att hoppa, till och med Molle fick vara med ;)
 
 
 
 
 
 
 
Sen letade vi även fram ett memory som vi spelade när vi var små. Så sjukt många minnen alltså :)
 
 
 
 
 
Jag har så sjukt söt lillasyster ;)
 
 
 
 
 
Haha ja som sagt fick även Molle vara med på ett hörn ;)

BIRTHDAY GIFTS

Hejsan,
 
Här är dom sjukt fina smyckerna jag fick av Jenny. Jag är egentligen riktigt dålig på att ha på mig långa halsband, men det här passade mig riktigt bra och jag har inte tagit av mig det ännu :)
 
 

THEY GROW UP SO FAST

Hej,
 
Just kommit hem från Jenny och ska snart hämta syrran och hennes kille från Krogen. Jag och Jenny hade en riktigt mysig kväll med romantiska komedin '10 orsaker att hata dig' och så bjöd hon även på tårta :) Och så tur som jag har så hade vi även ett lite för tidigt kalas för mig :) Jag fick två jättefina smycken, ett halsband och ett armband. Båda hade hjärtan på sig så att jag skulle veta att jag alltid finns i Jenny och Jamie's hjärtan, naw. På tal om Jamie så såg jag ju honom för ca en månad sedan, men på något sätt har det bara sagt pang och han har gått från spädbarn till, ja ett barn. Han var 'med' och kollade som på mig på ett annat sätt och man kunde visa honom leksaker (eller mobilen) och han reagerade och ville röra dom, så sjukt coolt att barn utvecklas så fort :) Ska bli kul att se honom till sommaren sen och se hur mycket han växt.
 
 
 
 
Ah så sjukt söt unge alltså :)

YES

Hejsan,
 
Bara för att det är lördag och hockey så pajjar självklart vår boxer. Dock har vi så trevliga grannar att vi blev ditbjudna att se på deras tv istället. Vi bakade snabbt en liten kladdkaka och tog med hem till dom. Hockeyn var riktigt spännande och med bara 40 sekunder kvar så gör AIK ett mål som leder till en till sista period, där dom lyckligtvis vinner, haha alltid kul att se hockey med hockeyfantaster ;) Nu ska jag då hem till Jenny och Jamie och hälsa på lite.
 
 
 
 
 

NEW MAKEUP

Hej,
 
Var och kollade present till pappa som fyller år idag och passade då även på att köpa på mig lite av de sminkgrejer som jag behöver. Dock upptäcker jag snabbt att den foundation jag använder är slut eftersom den var på extrapris, så jag tänkte att det kanske är lika bra att prova något nytt. Dock har jag det största i-lands problemet när det kommer till foundation. ALLA är för mörka för min bleka hy. Det blir en sån där ful skillnad mellan ansikte och hals, och jag gillar det verkligen inte då man ser ut som en fjortis. Är det någon annan som har samma problem och kan tipsa om en fin och riktigt ljus foundation?
Jag fick även en komplimang över mina långa ögonfransar som jag hade efter att jag lånat lite av syrrans mascara, så jag gjorde en fuling och köpte en likadan, även om jag inte behöver en. Dock var den verkligen riktigt bra, och vet inte om det är bra eller dåligt att den faktiskt är vattenfast, den håller för tårar men även för duschvatten :P Sist men inte minst så köpte jag en eyeliner. Min tog slut och jag har inte orkat köpa en ny då jag egentligen inte gillar eyeliner, så sjukt svårt att applicera. Dock hittade jag en sorts penna som inte var kladdig utan påminde lite mer om en tuschpenna, den fungerade sjukt bra :)
 
 
 
 
 
 

VAMPIRE ACADEMY

Hejsan,
 
Fick låna lite böcker av Jennie som jag ska ta med mig och läsa i Norge. Tydligen ska detta bli 'nästa twiligt' fast bättre ;) Dom ska nämligen göra filmer av dom som kommer ut till februari nästa år så ska läsa dom innan hysterin börjar (ifall den gör det) men kan i alla fall glädjas åt att jag kommer ha något att göra :) Btw ngn som har läst böckerna och vet om dom är bra eller ej? :)
 
 

ISISAR

Hej,
 
Idag var jag och Rebecca iväg till Jennie för att rida lite. Vi var otroligt duktiga och tog oss upp i bra tid (medan solen fortfarande lyste). Väl framme var det bara att ta på sig handskarna och mocka stallet, fylla vatten och borsta hästarna innan vi drog ut på en ridtur. Jag föll ju handlöst för Jennies häst Hringur förra gången jag var där och red och jag hade så otroligt tur att jag fick honom idag med <3 Vi hade tur med vädret då det var riktigt soligt och varm ute så vi tog en liten längre sväng så vi kunde galoppera lite i skogen, och det bästa med islandshästar, tölta :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Otroligt nöjda tjejer :)
 
 
 

ASIAN CUISINE

Hejsan,
 
Ingen har väl dött av lite Asiatisk mat ;) Jag älskar verkligen asiatisk mat och saknar verkligen maten som jag åt i Kina. Visst så saknade jag den svenska maten då jag var där, men allt var så sjukt mycket enklare när man kunde äta ute varje dag och slippa laga mat. Dock är pappas wook väldigt simpel att göra, men fortfarande så god att äta :)
 
 
 
 

MIX MAX

Hej,
 
Och hå, redan fredag alltså, dock riktigt skönt då man kan se fram emot med en helg full av saker att hitta på. Det är sjukt fint väder i Norrland just nu, och ska va det hela veckan. Förutom att sova länge så satt jag ute med Molle och solade på baksidan lite innan jag gick in och spelade lite spel med Clara. Det är så kul att bara kunna göra något så simpelt som att spela spel med sin syrra på eftermiddan :)
 

 
 
Vi provade påskgodiset ;)
 
 
 
 

DAGENS UPPLEVELSE

Hej,
 
Efter stan idag så kom min morbror och hämtade upp mig och Isac och vi drog till Dallas för att käka innan Hockeyn. Blev första hamburgaren på en månad nu, så sjukt god var den också. Sen blev det upp till Kraft arena och se lite på AIK. Vi räknade ut att det var minst 5 år sedan jag senast var och såg på hockey live. Första perioden var kul men min inställning var typ, meh. Fast i sista perioden hade jag hjärtat i halsgropen och var så himla nervös, det är sjukt hur fort man kommer in i spelet igen, det var verkligen länge sedan mitt hjärta klappat så fort. Pratade även lite med Emelie som faktiskt också var och såg på hockey, fast i Sundsvall. Det gick inte så bra för hennes lag, så tyvärr gick Timrå inte vidare till nästa elitserie. Gick även skitdåligt för AIK, dom förlorade ju i förlägningen :( Nä det får dom ta igen på lördag, vi måste ju gå vidare.
 

 
 
 
 
 
 
 
Pappas jacka :)
 
 
 
 

FIKA

Hejsan,
 
Har haft en sjukt kul förmiddag idag. Lyckades genom fb återfå kontakt med en gammal kompis från gymnasiet och vi bestämde oss för att träffas inne i stan och shoppa lite :) Vi hamnade först på Wayne's eftersom vi hade så mycket att snacka om jag och Lisa. Vi försökte komma på när det var vi senast sågs och vi kom på att det är närmare 2-3 år sedan vi pratade senast. Fast det är ju så otroligt kul att träffas igen och berätta lite om vad man sysslar med nuförtiden. Vi kom även fram till att vi just missade varandra i Norge. Hon flyttade faktiskt från Trondheim när jag flyttade dit, så sjukt tråkigt, hade varit så roligt att ha Lisa med mig i Norge så vi kunde tjäna lite stålar. Dock pratade vi om att kanske fara ut och resa lite då jag fått ihop en slant från Norge, har fått lite tips både från mamma och Lisa om vart jag eventuellt skulle kunna kolla jobb. Efter fikat gick vi även och kollade lite i stan. Jag kollade lite presenter till pappa men det är så sjukt svårt att köpa presenter till män, känns som dom aldrig blir riktigt nöjda (om dom inte bett om något såklart). Vi hamnade inne på kicks och kollade parfymer, dock tror jag inte riktigt pappa vill ha en sånn. Men jag vill, kollade återigen på Beyonce's 'Heat Rush', vill verkligen ha den alltså, haha måste snart införskaffa mig den eftersom jag nu hittat en till parfym jag vill ha, nämligen Escada's 'Cherry in the Air' :)
 
 
It's like riding a bike, you never forget ;)
 
 
Liiisa :)
 
 
 
 
Kunde inte bestämma vilken som blev finast ;)
 

DARK KNIGHT RISES

Hej,
 
Var ute en sväng med vovven och tog upp telefonen för att byta låt. Fick då förslag på några trådlösa nätverk i närheten, haha, verkar vara ett riktigt nice neighbourhood det här :P
 
 
Ja jag lyssnar på JB, get over it ;)

BIRTHDAY PARTY

Hejsan,
 
Har haft en supertrevlig kväll. Hela släkten var här i kväll och jag måste säga att det var så roligt att träffa alla igen <3 Vi hade bjudit hit alla på middag och bjöd på lasagne som jag och pappa gjort under dagen. Maten blev supergod och jag förstår inte varför man inte äter lasagne oftare för det är faktiskt sjukt gott alltså, synd att köttfärs är så dyrt i Norge annars hade det varit en bra grej att göra där :) Sen medan vi fikade så blev det även presentutdelning. Jag fick väldigt välbehövda cash som jag förmodligen kommer använda under veckan här i Skellefteå för 1.) Kan inte använda svenska pengar i Norge & 2.) Sparar jag dom kommer dom gå till sånna tråkiga saker som mat eller hyra. Ska bara komma på vad dom ska spenderas på nu ;) Haha sen fick jag även några välbehövda saker från faster, som sockar och handkräm, vilket jag varit i stort behov av i Norge. Men sen av min syrra och morbror fick jag något oväntat och väldigt roligt, biljetter till Hockeyn imorgon, första matchen mellan AIK och Linköping, hoppas det går bra nu. Blir även mat före, lutar väl åt Krysset eller Dallas nu ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nä oj så gammal man blivit alltså...
 
 
 
Klassikern från faster :)
 
 
Jag absolut älskar Kinder chokladen, den var supergod :)
 
 
 
 
 
 
 
 

SKELL HELL

Hejsan,
 
Äntligen framme alltså!!! Kan inte beskriva hur härligt det är att vara i Skellefteå. Till och med lite farligt då jag absolut inte kommer vilja åka tillbaka till Norge och ensamheten nu. 
  Kan ni fatta att sj var i tid imorse? Vi skulle vara framme i Skellefteå vi 06.00 och vi stannade på stationen 06.05, helt otroligt med tanke på att dom var sena hela natten. Jag gjorde då något så ovanligt som sova på tåget inatt. Visst det var bara ca 1,5 timme, men jag gjorde det i alla fall (first time), kan ju ha berott på att jag bara sov max 3 timmar igår natt. När jag kom hem så blev det att krama om alla och sedan ta med hunden ned där jag däckade i ett par timmar innan jag blev väckt av syrran. Blir födelsedagsfest för mig, pappa och brorsan ikväll så var tvungen att stiga upp och börja med maten till ikväll. Sen gick jag och Molle ut och solade på baksidan, det var så sjukt härligt och varmt ute :) Så här härligt har det aldrig varit att komma tillbaka till Skell Hell :D
 
 
Brorsan som tar körkortet om 2 veckor steg upp med pappa och kom och hämtade mig på tågstationen. 
 
 
 
Hehe pappa har köpt påskgodis för typ 350kr, kan ni fatta? Gissa vem som kommer bli tjock efter denna vecka ;)
 
 
 
 
Mattes lilla pälsboll, latmasken älskar att ligga ute i solen :)
 

MITT UTE I INGENSTANS

Hej,
 
Ja alltså blev ju en två timmars väntan på Östersund C av någon anledning. Hade sjukt tråkigt, det är ok att åka långt så länge man sitter på tåget och slipper sitta still och vänta mitt ute i ingenstans, dessutom mitt i natten. Träffade ett Australienskt par som jag pratade lite med så tiden går i alla fall. Nu är det tåg mot Bräcke som gäller + lite väntetid där också.... Hmm... Har i alla fall internet i alla fall <3
 
 
Svensk mark nu, så nu är det internet till 10000000 som gäller ;)
 
 
Jag och syrran roade oss lite (eller hon roade väl mig) Blev rätt tråkigt på den där stationen, vill hem och sova.
 
 
 
Det här var sjukt länge sedan man åt alltså. Haha blir att trycka ett helt paket själv ;)
 
 

TÅG MOT NORR

Hejsan,
 
Sitter nu på tåget mot Sverige & Norrland. Kan se fram emot en tågtur på ca 15 timmar, yippi alltså. Men det är för en bra sak i alla fall, kommer ju få spendera påsken med familjen i Skellefteå, faktiskt så blir vi hela gänget då syrran också kommer upp :) Av någon anledning blev det helt plötsligt riktigt fint väder bara för att jag ska dra tillbaka till Sverige, hmm Norge tycker nog jag ska hålla mig borta (eller vilja att jag ska komma tillbaka?). Hur som helst så har jag bara ett tag kvar innan vi kommer till Sverige och jag får börja använda mitt abonnemang <3 Hello internet och instagram :)
 
 
 
 
 
 
Min packning ;) Haha nä blev bara ombedd att vakta två tjejers väskor medan dom handlade lite grejer :) JAg hade bara den rosa.
 
 
Inte min, men tycker dom är så läckra, har ju en liknande själv ;)
 
 
 
 
Typ 5 min bort från Trondheim med tåg ser det ut så här, varför ser det inte ut så där jag bor?
 

PACKAT OCH KLART

Hejsan,
 
Alla mina grejer är nu packade och tog bussen in till stan i morse för att slippa släpa på väskan. Är så sjukt glad bara att chefen inte jobbar idag, hehe hon har tagit semester i 2 veckor, inte ledsen kan man ju lungt säga ;)
 Idag hade vi en 'ny' chef, alltså en kollega till mig, det gick så otroligt bra och vi sålde typ dubbelt upp föremot vad vi brukar sälja när chefen är där. Dock kan jag inte vänta tills jag får ta min väska och gå till tåget :)
 
 

SNART HEMMA

Hejsan,
 
Börjar nog få resfeber nu :/ Har typ ont i magen, men inte för att jag ska åka till Skellefteå, utan för att jag måste åka tillbaka till Norge nästa vecka igen :( Vill inte tillbaka, men måste jobba och har lovat mig själv att jag ska stanna kvar till Juni i alla fall. Gick och handlade lite färdkost till imorgon och kom sen på att jag kanske måste packa mina grejer som jag ska ha med mig. Blir rätt stressigt imorgon så blir förmodligen inget bloggande då. Men vi får helt enkelt ses på onsdag då :)
 
 
''
 
Måndag idag så proppade frysen med lax. Ser inte fram emot att gå upp tidigt för att hinna till jobbet till klockan 8 imorgon. Orkar inte! 
 
 

WEEK OF INSTAGRAM ~ 12

 
 
 


 

T.G.I. FRIDAY'S

Hesan,
 
Tjejerna kom hem till mig någon gång vid halv 4 och då drog vi ut på promenad in mot stan. Vi hann faktiskt inte gå så länge innan vi bestämde oss för att hitta ett ställe att fika på. Det blev på en restaurang som jag bara har hört om men aldrig ätit på, vilket är synd för den var riktigt mysig. Tjejerna var hungriga så dom beställde in hamburgare medan jag drack milkshake. Sen blev det Brownies för alla tre till efterrätt :) Vi satt där i ett par timmar, kanske tre om jag inte har helt fel. Ganska mysigt sätt att spendera sin söndag på ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NY SMAK

Hej,
 
Var ju lördag igår så jag köpte mig lite gotta. Provade en annan smak av Sörlandschipsen, skulle jag inte ha gjort. Dom skmakade inte alls gott, bara kryddor. Håller då på att städa på mitt rum just nu i alla fall, startat en tvätt medan jag väntar på att Sofia och Challan ska komma förbi. Vi har tänkt dra ut på en liten Söndagspromenad :) Känns jäkligt härligt att vara ledig imorgon också, men måste snart hitta ett seriöst jobb som ger mån-fre.
 

THE FACULTY

Hejsan,
 
Kändes rätt skönt att få vara ledig idag efter stressardagen igår :P Blev inte att göra något särskilt faktiskt. Jag försökte läsa ut några av mina böcker så att jag kan ta med dom hem och byta ut dom mot nya. Annars blev det en kort promenad och gå och köpa lite kyckling, lyxade även till det med lite kulpotatis :) Hade lite skräckfilmskväll vilket är riktigt bra då man är nästan ensam i huset då dom flesta här har åkt hem för lovet. Bara ett par dagar kvar för mig nu :) Jag och Clara har redan pratat om vad vi ska hitta på under helgen. Men vi börjar med födelsedagsfest på onsdag.
 
 
 
 
 
Jag såg på 'The Faculty' en gammal goding, en av de första skräckisarna jag såg ;)
 
 

ALLT PÅ EN GÅNG

Hejsan,
 
Blev ju att jobba natten till idag på baren. Så i morse när jag skulle stiga upp och gå till Big Bite ville jag bara stanna kvar i sängen. Som sagt är det inte längre om utan när saker ska hända på jobbet, det här kommer alltid refereras som 'smör-incidenten' men berättas bara personligt öga mot öga för at den är så fånig och irriterande på samma gång. Om vi säger så här så dödar mackindustrin människors kreativitet och förmågan att tänka själv. Aldrig att jag tänker ta initiativ till något inom denna kedja igen.
  När jag kom hem från jobbet var det i princip bara att göra sig klar för att gå till baren och jobba kvällspasset där. Blir ju verkligen allt på en gång, men hellre det än att sitta hemma och inte göra något. Nu tjänar jag i alla fall pengar. Klarade mig i alla fall från missöden på baren ikväll, någon som fattar att jag håller på att gå i taket kanske.
 
 
 
 
 
 
Det här är då i alla fall kul med att jobba i en bar. Dock ska ni veta att på de flesta ställen så går personalen hem med 1000kr extra varje helg, då är mina 150 inget :/
 

HOW IN HELL?

 
 

ERROR 404

Hejsan,
 
Nu känns det verkligen som att inget går bra för mig alltså. Idag var jag ledig från Big Bite men jobbade på baren istället. Men var jag ledig från skäll? Nejdå. Nu kanske ni undrar om det kanske ändå det är mig det hänger på (jag gjorde då det) tills jag frågade vad jag gjorde för fel. Tydligen var jag inte effektiv att ta emot kunder och då syftade dom på två speciella som tydligen hade fått sitta utan dricka länge. Eftersom det var lite folk kom jag precis ihåg vilka det var. Jag stod nämligen och glodde på dom tills dom satte sig vid baren då jag äntligen fick göra något. Deras beställning kan inte ha tagit mer än 1 minut. Men eftersom mina chefer hade stått ute och rökt och kollat på mig genom fönstret så hade dom 'sett' att jag inte serverat dom. Men gah, hittar folk till och med på saker för att kunna klaga på mig eller är det bara jag som knäpp?
    Jag vill bara ha ett jobb där jag slipper ha chefen andandes i nacken på mig 24/7! Jag kan ta kritik på jobbet och följa regler, men orkar verkligen inte att dom behandlar mig som jag inte kan något. Jag serverar drinkar och brer mackor, vad är det som är så himla svårt med det alltså????
 
 
Jag får då ha smycken och nagellack när jag jobbar på baren. Känns som det enda positiva just nu.
 
Ungefär så här känner jag mig nu, faktiskt ovanligt. Men helt seriöst önskar jag mig just nu en ny chef.
 

NO TITLE

Hej,
 
Alltså nu handlar det inte längre om, utan NÄR min chef ska hacka på mig eller påpeka på något (vad som helst). Och det spelar absolut ingen roll om tjejen som står bredvid gör exakt samma sak, exakt samtidigt. Och sen när man serverar små fjortisar som inte inser att en dag så kommer dom ockå göra ett liknande jobb så blir dagen så mycket bättre. Förut har jag kännt att jag på något sätt ändå orkar gå till jobbet, men inte längre, nu vill jag bara därifrån. Men snart är blir det påsklov, och slippa Norge för en vecka.
 
 
 
 

THE NEW FAB ME

Hejsan,
 
Hemresan är nu bokad. Blir en vecka i Skell Heaven innan jag drar tillbaka till mitt lilla helvete i Norge. Börjar även få en lätt shoppingmani och har kommit på att när jag kommer tjäna lite extrapengar så kommer allt att dras på saker jag klickat hem från internet. Varför inte en väska för 700kr? Sen vill jag ha vita jeans, nya skor från Jeffrey och en tröja med ett fett stort djuransikte på, helst ska det vara en Rottweiler med öppen käft på ;)
 

WHY SKULLS?

Hej,
 
Idag när jag stod i kassan kom det en tjej och beställde. Jag var bara tvungen att fråga henne om vart hon köpt sina örhängen. Träningsoutfiten som jag la upp i förra inlägget 'gjorde' jag igår och märker ni att det är samma örhängen som finns där? :)  I alla fall trodde jag hon köpt dom online eller så men hon sa att hon hittade dom på Gina. Så efter jobbet gick jag faktiskt upp för att kolla om dom fanns kvar, och visst gjorde dom det, sista paret och allt ;) Jag hittade även en ring på rea, var typ 50% så istället för 99kr så skulle den kosta 50kr. Dock blev det nog fel i kassan för jag gick därifrån och hade endast betalat 69kr för båda grejerna, lyckat köp <3
 
 
 
 
 
Och hade jag haft ett normalt jobba hade jag kunnat ha dessa dyrgripar på mig, men nej jag jobbar på världens tristaste ställe.
 

GYM NÅGON?

Hejsan,
 
Börjar verkligen bli sugen på att skaffa mig ett gymkort nu. Gym är faktiskt rätt billigt här i Norge, det dyraste på Sats är typ 500nok, men det är inget mot Skellefteås 700kr. Ska nog välja ett billigt gym och skaffa träningskort då jag kommer hem från Skellefteå, typ 3-4 April. Ska även komma ihåg att ta med löpskorna så jag kan dra ut när det blir mer barmark här. Dock skulle jag även behöva lite nya gymkläder också, we'll see about that.
 
 
Det är så typiskt att jag ska börja använda min Longchamp väska nu och bli helt kär i den, skulle ha köpt fler i Kina. Dock är en kompis i Kina nu och hade hon tid och plats så skulle hon försöka ta med en väska hem åt mig, funderar på den i marinblått :)

SÅ NORSK MAN KAN BLI

Hejsan,
 
I morse höll jag verkligen inte på att ta mig ur sängen alltså. Mamma ringde dock och peppade mig lite, plus att vi pratade om att åka hem nu under påsk, verkar som vi blir hela familjen. Eftermiddagen jobbade jag tillsammans med den andra svenskan som jobbar på Big Bite, trevlig tjej, går alltid mycket fortare när man jobbar med trevliga människor. Även om jag aldrig får post hit så kollar jag typ alltid brevlådan av någon anledning. Men bra var väl det, det fanns faktiskt ett brev till mig. Mitt norska bankkort har kommit nu (även om jag spesifikt bad om att dom inte skulle skicka det utan att jag skulle få hämta ut det i stället) men hur som helst så hade jag rätt för ett par dagar sedan, jag blev rätt snygg på kortet, bättre än mitt svenska ID kort :P (Ni vet väl att norrmännen har ID kort på baksidan av bankkortet?)
 
 
Hoppas jag nu inte varit lika dum och lagt ut någon viktig info (som vissa lägger ut sina kortnummer) Min fula signatur kan ni få, den ändras ändå varje dag :P
 
 
Var och handlade mjölk och passade på att köpa en norsk tidning. Vissa ord skrattar man bara åt, det är som ett norskt skämt att läsa tidningar :P

BLACK & YELLOW, BLACK & YELLOW

Hejsan,
 
Har just blivit klar med att städa rummet. Och nej ni får fortfarande inte se det, är så fult här. Just nu är det middag och Hockey via skype som gäller. Det går jäkligt bra för AIK just nu, dom har ju ett par segrar så vinner dom ikväll så går dom vidare. Men ja dom leder med 3-0 nu så jag tror inte att det är någon fara om vi säger så. Glömde ju även gå och köpa lax idag så det blir först nästa vecka, dock är det extrapris på kyckling till helgen, lite sugen på det alltså :)
 
 
 
Lax och nudlar, faktiskt rätt gott. Dock är jag nog inte så kräsen just nu :P

FAST DET VAR RIKTIGT KALLT ÄNDÅ..

Hej,
 
Ja som sagt det blev att gå ner till även och umgås lite med mina vänner ankorna, dock var dom lite rädda för mig och vågade knappt äta brödbitarna jag kastade. Måste nog umgås lite mer med dom för att skapa ett band. Blev i alla fall och sitta och sola ett litet tag och äta lite mellanmål ute i det fina vädret. Satt även och fixade mina naglar lite, målade dom lite blå även om jag måste ta bort det redan ikväll. Drar mig lite för att gå in nu bara. Städning av rum och tvättning som väntar där inne. Datorn och jag har det mycket bättre här ute ;)
 
 
 
 
Nej gud så hemsk jag ser ut alltså.
 
 
Men fina naglar har jag i alla fall :D
 
 
 
 
 
 
 
 
Mellanmål. Blev faktiskt lite sugen på varm choklad nu. Kanske borde gå in i alla fall.

TOMATSOPPA

Hej,
 
Äntligen ledig. Skulle ju egentligen ha ledighelg, men det blev ju som sagt jobb både lördag och söndag. Inte för att jag klagar på jobb men ibland måste man bara få slippa att stiga upp klockan 8 varje morgon. Hur som helst hade jag inte ställt klockan imorse, men tror ni inte någon ringer och väcker mig klockan 9 imorse? Det var från manpower och ville att jag skulle komma på arbetsintervju imorgon klockan 08.00 på morgonen. Visst jag har sökt jobbet men förstår inte varför jag bara får svar från flummjobben (det är väl ingen som vill ha det). Lyckades i alla fall få sova ett par timmar till efter det. Fint väder ute idag så funderar på att gå ner och mata ankorna vid älven, they are my only friends right now. Ska då bara äta lite lunch innan jag börjar göra något annat, du börjar jag verkligen arbeta på det sista av svenska maten :( Bara pasta kvar nu nästa.
 
 
 
 
 

WEEK OF INSTAGRAM ~ 11

 
 
 
 
 

LUCK OF THE IRISH

Hej,
 
Det blev jobb idag med faktiskt. Sara ville att jag skulle komma och öppna. Tydligen ska jag vara färdigutbildad i öppning nu och ska klara det själv från och med nu. Dock något som vi fick reda på idag är att man aldrig kan bli färdigutbildad i något och alltid kan lära sig nya saker. Det var nämligen så att det blev slut i Heineken tanken så vi var tvungen att gå ner och skifta den. Dock hade Sara som jobbat där i ca 4 år svårt att få loss slangen och trodde hon rivit sönder den eller något. Dock visade det sig att dom glömt stänga av tankarna i går så idag när vi kom dit så stängde vi av dom istället för att öppna dom (därför kom det ingen öl), så när hon väl fick lös slangen sprutade det ur öl och vi fick båda en ordentlig öldusch (inga små tankar vi pratar här) och vi blev båda genomdränka. Kanske passande då det är Saint Patrick's Day idag, men kan ju inte precis säga att vi har 'Luck of the Irish'.... Fick då jobba 4 timmar i alla fall och stod bakom disken dyblöt, men försäljningen ökade ordentligt, hade ju ölparfym så alla ölsugna drogs till oss som flugor, eller hur det nu var. Blir att tvätta imorgon!
 
 
 
Okej?
 
 
 
 
Nej jag har inte den så kallade ' Luck of the Irish', hade dock behövt den.
 

21st CENTURY GIRL

Hejsan,
 
Som ni vet så bor jag lite utanför centrum så det tar en liten stund att gå in till stan och jobbet, kanske 30-40 minuter. Blir att lyssna på musik hela vägen, vilket alltid gör morgonpromenaderna extra roliga. Ibland kan jag verkligen sakna min musik då jag är ledig och då blir det alltid att gå ut en sväng och gå i takt til musiken. Har lagt till två nya låtar i min spellista idag, ganska härliga att gå till. Ni vet ju säkert vem skådespelaren Will Smith är, i alla fall hans dotter Willow's låtar 'Whip My Hair' och '21 st Century Girl' har nu dykt upp på Spotify. För att vara så ung sjunger hon jäkligt bra, påminner om en yngre Rihanna ;)
 
 

AND THEY STILL CALL IT PLUS SIZE?

Hejsan,
 
H&M har tydligen skaffat sig nya modeller inne i butikerna. De något fylligare dockorna har fått riktigt mycket uppmärksamhet i Amerikansk media. Jag tycker egentligen inte det är något speciellt, jag menar det är väl så här alla dockor borde se ut? Vet inte om H&M förtjänar en medalj bara för att dom äntligen gått upp en storlek eller två. Kvinnorna är fortfarande otroligt smala och snygga men man märker att dom har gjort låren mer normala, som en kvinnas lår egentligen ser ut om man är större en en storlek XS. Man får väl hoppas att dom nu fortsätter med dessa dockor också. Dock finns det ju fortfarande en hel del tjejer som är naturligt smala men jag tycker fortfarande att det är bättre att ha dockor i storlek typ 38, då blir det ju som lika för båda storlekarna. 38 är väl typ Medium och det är väl kanske bättre att tjejer i XS får kolla in dockor som är en eller två storlekar större än att tjejer med storleken Large och 40+ ska dras med -XS dockor som är allt för många storlekar mindre. Ändå tummen upp för dessa dockor :)
 
 
Nu kanske man äntligen kan kolla in kläderna på skyltdockorna och faktiskt själv passa lika bra i kläderna. 

THAT'S MORE LIKE IT

Hej,
 
Fick sovmorgon i morse men av någon anledning var den 'inte bra'. Kände mig fortfarande trött, men inte trött på ett sätt så att jag kunde vända mig och somna om, outvilad kanske är ett bra ord för det. Hur som helst hade jag tänkt städa och slänga igång en tvätt men dom ringde från puben och frågade om jag kunde komma och jobba. Det var tydligen någon slags festival i helgen så dom förväntade sig mycket folk. På något sätt har jag missat att det varit någon slags musikfestival nu, märkte det först när jag trängdes med människor på gatan när jag skulle till jobbet, plus att det var rea överallt, eller ja 'kupp' som det heter på norska.
   Det var faktiskt rätt mycket folk i dag på puben, mer än det brukar vara på eftermiddagen. Men det gör inget det ger ju bra med dricks ;) Trivs jäkligt bra på det där jobbet, så önskar att jag hade få jobba lite oftare, och tjänat lite bättre. Min spritutbildning pågår fortfarande, men mina kunskaper har definitivt ökat, från 0% till 10% i alla fall :P Sen fick jag även en mattekurs av stamgästerna, av någon anledning så sög jag på matte idag (nej just ja det har jag alltid gjort)....
 
 
 
Alla på de tre översta hyllorna är single malt whiskey (förutom Red & Black Label) Sen på nedersta hyllan har vi blended whiskey och även två de två amerikanska whiskey sortera som kallas bourbon :) Se vad jag kan.
 
 
 
Älskar verkligen att titta på hockey (speciellt då det går så bra för AIK) men Macbeth är en riktigt fotbollsbar, och av någon anledning så har jag aldrig fastnat för fotboll, tycker till och med att det är urtrist. Dock har jag aldrig varit på en riktig match (det kanske är roligare) men jag kan i alla fall kolla på de snygga spelarna på vår jäkligt stora bildskärm ;)
 

HARD AS A ROCK

Hello,
 
Jag är vanligtvis en tjej som använder nagellack 24/7. Men i och med att vi inte får ha nagellack på jobbet så måste jag gå utan. I jobbet måste jag tvätta händerna minst 100 gånger per dag och det har börjat torka ut mina händer och naglar. Lite bodylotion räddar mina händer men inte mina naglar. Så idag efter jobbet gick jag på Kicks och skulle köpa ett genomskinligt lack så min chef inte ser att jag faktiskt har nagellack på mig på jobbet. Jag bad om den billigaste skiten dom hade men lyckades på något underligt sätt komma ut med någon svindyr produkt som inte bara ska skydda naglarna utan även göra dom bättre i processen. Produkten heter essie och är ett 'ultra strenght base coat' så nu ska vi se om det hjälper eller inte (uppdaterar er om 7 dagar, vilket är tiden som det står att den ska börja ge resultat) ;)
 
 
 
 
 

I'M WORKING ON IT, OK?

Hej,
 
Ungefär sådär varje dag har jag lite smått ångest över att jag inte har någon aning om vart jag är på väg i livet. Att stå och göra macker i skitfula kläder var inte en sak jag ville ha med på checklistan.
  Just nu är mina mål: *Jobb *Lägenhet *Snygga kläder/Skor *Resor *Hund. Det är faktiskt inte så mycket, men ja det är något åt det hållet jag önskar att mitt liv såg ut. En sak som jag vet säkert är att jag inte är där jag vill vara i mitt liv. Och jag har definitivt inte den arbetsoutfiten jag vill ha. Jag vet inte ännu exakt vad jag vill jobba med men jag vet att jag vill kunna bestämma min office outfit helt själv och inte följa en klädkod. Jag vill ha ett jobb som ger mig möjligheten att se ut så här, och att jag ska ha råd med den också. I'm working on it.
 

MARS 2012

Hej alla fina,
 
Kom just på att jag glömt göra 'Mars 2012' så varför inte göra det nu när jag har lite tid. När jag kollar igenom bloggen från min tid i Kina blir jag faktiskt rätt pissed att jag inte skrev mer än vad jag gjorde. Dock var jag rätt upptagen hela dagarna och det fanns inte så mycket tid att blogga. Så har rätt mycket bilder jag inte visat från Kina så tänkte jag visar dom här i återblickarna istället :D Mars var faktiskt en månad då det hände mycket.
 
Hur som helst ;)
 
Jenny: Ja som sagt, med hjälp av min faster så lärde jag känna en svensk tjej i Kina. Jenny :) Och vi är än i dag riktigt bra vänner. Blev många trevliga kvällar i hennes lägenhet där vi såg film och åt gott. I slutet av månaden kom även hennes släktingar och hälsade på, dom hade även med sig ett fint paket åt mig från Sverige ;)
 
 
 
 
 
 
Rummet: Tills idag så tror jag ni inte fått sett hur jag bodde i Kina. Ganska bra det för det var rätt stökigt. Men jag kan ju vara kul att få se hur jag bodde i ca 5 månader :) (Bilderna är tagna någon gång i Juni btw, typ just innan jag skulle åka hem).
 
 
 
 
 
 
 
Food: Vid det här laget hade jag hunnit få mig ett par favoritmaträtter. 'Gong bao ji ding' är fortfarande min favorit av alla de kinesiska maträtterna jag åt. Men denna månad var jag i princip beroende av den koreanska sushin och nudlar. Drinken på första bilden kom att bli min frukost (varje dag) när det började gå mot sommar, fast då blev det banan och yoghurt istället för mango.
 
 
 
 
 IKEA: Mitt första besök på IKEA i Beijing blev i Mars. Kan ju inget annat säga att det var riktigt trevligt att äta lite köttbullar ;) Kolla in filmen btw :D
 
 
 
 
 
Vänner: Började lära känna lite nya människor, inte minst min rumskompis Laura. Även ett par svenska tjejer i min klass.
 
 
 
 
Cloie: I mars började jag umgås med två svenska tjejer i min klass, Anna och Cloie. Vi forsatte ju även senare att vara vänner men det visste jag inte då. Fick även veta att Cloie var en hot pot älskare :)
 
 
Shopping: Det är ungefär någonstans här (i slutet av mars) som min shoppingmani började. Jag vågar inte ens gissa hur många yen som gick åt till mina shoppingrundor. Men det var underbart fina grejer jag köpte :)
 
 
 
 
 
 
Min älskade Jimmy Choo <3
 
 
Det är den här jag använder just nu faktiskt. Önskar jag köpt flera faktiskt..
 
 
 
 
 
 
Kinesiska muren: Mitt första stora resmål i Kina var muren. Skolan tog med oss på klassresa till Mu Tian Yu där vi fick spendera en dag. Hur kul som helst förutom det något dåliga vädret. 
 
 
 
 
 
Våren: Det började bli riktigt varmt i slutet av Mars (kan jämföras med början av Juni i sverige). Jag började spendera mycket tid på ett litet café bredvid skolan och drack deras milkshakes tills jag började må dåligt av att ens tänka på mjölk.
 
 
 
 
 
 

ALLA VI SOM OGILLAR VÅRA CHEFER

Hejsan,
 
Verkar som jag får lite arbetspass lite nu och då av min nya chef, dock drar hon även bort pass som jag fått tidigare, börjar bli lite confusing. Och även om jag trivs rätt bra med arbetet så fungerar jag verkligen inte ihop med min chef. Av någon anledning har hon fått för sig att det är roligt att påpeka små fel och även göra så att saker blir fel. Typ så står hon bakom mig i kassan och frågar tre personer i kön vad dom vill ha innan dom kommer fram och då blir dom lite irriterade när dom måste upprepa sig när dom kommer fram till mig i kassan och då knuffar hon mig åt sidan och säger att hon tar kassan så går det snabbare. Öh ja du hade bara behövt säga att du ville stå där. Sen drar hon sig inte heller för att skylla de andras fel på mig heller. Ugh orkar inte alltså, hon är den enda som förstör jobbet, annars skulle jag faktikst tycka att det var kul att gå dit.
 
 
Men ja jag ska inte klaga allt för mycket. Den gör i alla fall så jag får mat på bordet. Förövrigt riktigt god smak på yoghurten, passionsfrukt och melon :)

SWEET ISN'T ALWAYS BEST

Hejsan,
 
Jag vet inte hur många gånger jag nämt det men just in case, godis i Norge är DYRT. Det kostar mellan 120-150kr/kg här. Så kan ni tänka er vad jag gjorde när jag gick förbi godiset på Rema och ser en skyllt med -50% på godis? Jag köper ett helt jäkla förråd såklart! Dock har jag inte hunnit så långt på mitt fina lilla påskägg, bara för att jag köper godis är jag för en gångs skull inte speciellt sugen. Dock hade dom även specialpris på Mozarella så det blev det till middag idag, något godare, mums :)
 
 
 
 
Skulle ha haft lite olivolja och basilika för att göra det tusen gånger godare, men ja det gick ner i alla fall :)

CHEATING IN SCHOOL

Hej,
 
Ja som sagt har inte så mycket att göra efter jag kommer hem på eftermiddagarna, inga pengar ännu... Hittade i alla fall en rolig kille på Youtube i veckan, Adande (Swoozie06) heter han. Såg först hans videor där han berättar om hur han fuskade i skolan (Killen ritar allt själv i videon) men sen såg jag att han även har Vloggs. Rätt intressanta berättelser han har och ja hans videor är rätt beroendeframkallande, så har du läxa, don't watch this. (eller vänta det handlar ju om att fuska så why not? Du kanske lär dig något :P)
 
 
 
 
 
 

JAG CHEF?

Hejsan,
 
Så idag var jag på en intervju för jobbet som butikschef för butiken Accessorize, ni vet smyckesbutiken :) För första gången i mitt liv så var jag på en gruppintervju. Och ja vad är då en gruppintervju då? Jo du går till intervjun och istället för att gå in en och en så sitter du tillsammans med ca 7 andra nervösa och förväntansfulla tjejer. Sen handlar egentligen allting om att du ska få dig själv att se en hel del bättre ut än de andra, alltså typ 'sälja' dig själv. Även om det är en liten spurr i sig att tävla sådär direkt så är det också lite jobbigt för på något sätt så fungerar det inte riktigt som en vanlig intervju, vill du ha ljuset på dig måste du ta för dig och synas.
  Anyway, vi fick leka massa lekar, typ, fast vuxna lekar. Nej inte sånna lekar. Men vi fick gå in i butiker och bedömma deras upplägg och vad som var bra respektive dåligt med dessa butiker. Sen fick vi även lägga upp en budget för hur vi skulle fördela ca 4 miljoner på ett år, math is not really my thing. Sen blev vi även individuellt grillade av HR damen. Blev lite irriterad då hon frågade samma fråga typ 20 gånger då hon inte fick 'rätt' svar. Frågan var typ vad tror du det viktigaste som butikschef är och jag svarade något i stil med at hålla rent, sälja bra, se till att fullgöra målen och även se till att ha en bra personal. Men ja hon ville ha ett specifikt svar om själva försäljningen vilket hon inte tyckte jag nämde. Ja men fråga det istället då! Försökte förklara att det ingår i att fullgöra målen, att sälja bra. Jaja whatever, tror ändå inte jag vill ha det då det är ett års vikariat (redan less på Norge) dock var det en bra erfarenhet det här :)
 
 
Var även och fixade ett foto till mitt bankkort (ja norskar har det på sina bankkort) blev nöjd med första fotot, when does that happen? Bankmannen gav mig även en komplimang för min knalliga scarf och trodde att jag säkert skulle få jobbet :P 
 
 
 

DANNY THE DOG

Hejsan,
 
Som vanligt är mina kvällar rätt lugna och jag brukar försöka fördriva tiden med datorn. Men ikväll hade jag det riktigt tråkigt och försökte komma på en film att se. Har kört lite skräckmaraton i veckan med Cloverfield, The final Destination, Dead Snow, 28 Weeks later and so on.. Så kände mig sugen på något annat. Fick tipset om en film som heter 'Danny the Dog', en film med Jet Li som ska spela en hund? Whut tänkte jag och kollade upp den, men den var faktiskt riktigt bra (ja om man gillar lite kampsportsfilmer). Dock går den även under det lite kändare namnet Unleashed, kolla upp den, Jet Li kan verkligen det här med Puppy Dog Eyes, och just ja Morgan Freeman är också med ;) 
 
 
 

THAT'S WHY I DO IT

Hej,
 
Ja nu är man nästan en normal människa som jobbar hela veckan, och förhoppningsvis får vara ledig till helgen, känner att jag skulle vilja ha en sovmorgon vilket det varit dåligt om senaste tiden vare sig jag jobbar eller inte. Jobbade i alla fall 11-18 idag och det gick väl rätt bra, dock blev jag inkallad till bakrummet av chefen där hon frågade om jag var sur på henne. Hmm låt mig se... kvinnan knuffar undan mig var tredje sekund tills jag känner mig som tredje hjulet som passar bäst att kolla på, ja i alla fall tills hon säger att jag måste städa upp efter det hon gör. Ja men vad gör man, ler så klart.
  Vädret här i Trondheim är också riktigt weird faktiskt. Ena dagen är det sol och varmt, och det börjar bli barmark. En dag senare värsta snöstormen, och dagen efter det, regnkaos. Livet leker.
 
 
Ibland kan dom göra livet lite roligare, om än lite. I want more fun so that's why I work.
 
 
Ja som sagt idag valde vädret snökaos.

ASSASSIN'S CREED IV BLACK FLAG

Hej, (är du ingen spelnörd kan du skippa till nästa inlägg :P)
 
Är så överlycklig nu. Såg i helgen att Ubisoft ska komma ut med ett till Assassin's creed nu, detta blir nummer 4. Det blir en helt ny gubbe, fast rätt nära i släkt till Connor från Assassin's 3, man spelar alltså hans farfar, Captain Edward Kenway. Det blir ett riktigt piratspel då man seglar runt i karibien på Edward's skepp 'The Jackdaw'. Det blir nu ännu coolare att vara ute på öppna vattnet än från spel nummer tre för nu kan man även dyka under vattnet och leta efter skatter (och något som jag hatar, akta sig för hajar). Och något som tydligen har retat upp djurrättsaktivisterna är spelets valjakt. Själv gillar jag ärligt talat inte att döda djur i spel (haha men ja människor är ok att lönnmörda) men man lärde sig lite när hela AC3 gick ut på att döda djur i skogen. Hela spelet verkar allmänt ha blivit dubbelt så bra, en större värld, och mera frihet i spelet. Jag är väldigt nyfiken på Edward, han verkar mer lik Ezio än de senaste två spelarna man fick vara (Haytham och Connor) så nu är det bara att vänta till i November innan man får spela. Längtar redan <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


WEEK OF INSTAGRAM ~ 10

 
 
 
 

JUST WALKING

Hejsan,
 
Idag har jag verkligen haft ett ordentligt träningspass för benen. Jag, Challan, Sofia och Efia gick ut på en 'liten' promenad runt halva Trondheim idag. Det var riktigt soligt och fint ute, precis som vädret hade lovat för i helgen. Efia hade lite historia lektioner för oss och Challan var överlycklig att hon fick prata med ett gäng killar på andra sidan vattnet (fanns något slags rör som gjorde att det ekade över vattnet) hur som helst så gick vi upp på berg och hit och dit, tog lite kort och så innan vi gick in på ett Cafe för att värma oss. Supertrevlig dag <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TIPS

Hejsan,
 
Ett litet tips till alla chipsälskande svenskar i Norge. Jag stod länge och velade över vilka chips jag skulle välja mellan, inga såg goda ut, eller så var dom skitdyra. Men sen så såg jag plötsligt en liten mindre inte lika dyr påse från Sörlands Chips. Dom var faktiskt riktigt goda och smakade ungefär som svenska lantchips. Det fanns flera olika smaker så måste prova lite fler påsar senare. Men ett tips till den som väljer havsalt, ha något att dricka nära till hands ;)
 

MELLO

Hejsan,
 
Idag blev helt förstörd av att min chef ville att jag skulle ta ett jobbpass från 00:30 - 03:30 på Big Bite. Jag som behöver pengar kan ju inte säga nej precis. Så ja idag har jag bara varit på allmänt tråkigt humör och inte gjort mycket även om det var superfint väder ute. Dock så visar det sig att jag inte behöver jobba ikväll, smsade chefen för att stämma av och då sa hon att hon hört med den andra chefen om jag skulle komma, men då hade han redan ordnat någon annan men glömt säga det. Nämen åh så ledsen jag blev då. 
   På kvällen gick jag bort till affären och köpte lite mat och passade även på att vara lite onyttig och köpte chips och godis till Mello ikväll. Har inte följt något av programmen sen första och andra så det blev en liten surprise över vilka som var med. Tycker inte att rätt låt vann, hade ju hoppats på Yohio, men nä inte då...
 
 
 
 
Och fina Indiska ljusen :) Dom fick till och med följa med hit <3

FIRST DAY

Hej,
 
'Första dagen' på jobbet idag. Eller ja första sedan jag fick jobbet. Av någon anledning så var jag inte lika pepp idag och det kändes som det bara gick fel hela tiden. Men jag är fast besluten om att fortsätta tills det går bättre, kan ju inte ge upp direkt. När chefen drog kom det lite trevliga arbetskamrater, och till slut så var det bara jag och en kille som jobbat där typ två gånger tidigare och då blev allt plötsligt mycket bättre, för då gjorde vi fel tillsammans :P Annars något som jag verkligen inte tycker om med det här jobbet är rasterna: Jag började typ 10 i morse och skulle jobba till 18. Vet ni när jag fick lunch? Halv fyra. Inte okej alltså. Dock köpte jag en taco tortillia, den var gooood :)
 
 
Mitt jobb idag.
 
 
 
 
 
 

INVITATION

Hej,
 
Har äntligen fått veta mamma och pappas hemlighet. Kommer inte ihåg om jag sagt något om det, men dom berättade förra månaden att dom hade en hemlighet och att den hade något med midsommar att göra. Nu har vi i alla fall fått veta att några nära vänner ska gifta sig då.
 
Mamma skickade lite bilder på inbjudan. Jag hoppas verkligen att jag kan åka hem och vara med på bröllopet, och sen så är det ju även festivalen veckan efter det :)
 
 
 
 
 

SOLSIDAN

Hej,
 
Hade ju tänkt gå till min intervju idag, men alltså vädret i dag har varit ett rent helvete. I ena stunden har det snöat och sen skiner solen, sen börjar det helt plötsligt snöa. Som min kollega sa, vi har alla fyra årstiderna på samma dag. Hur som helst gick väl intervjun bra, men som sagt den ger ju inget jobb :/ Men man får väl hoppas att det kanske kommer snart. Sen fick jag även mitt skattekort idag så nu har jag norskt personnummer och har även skaffat ett konto så snart ska väl pengarna börja rulla in.
 
 
Passande att när jag gick förbi solsidan så sken solen som mest :P
 
 
Blev även att öppna upp baren idag och lära sig lite mer om hur man mixar drinkar :)
 
 
 
 

VAD GÖR MAN INTE FÖR JOBB?

Hej,
 
Har börjat dagen med en ordentlig frukost och lunch och ska snart ta mig in till stan. Ska på intervjun som inte ger något jobb. När jag blandade ihop tiderna igår så frågde jag om vi kunde ta det idag istället. Sen ska jag även hjälpa Sara att öppna puben för att jag ska lära mig att göra det själv. Jag hoppas dom inte får för sig att dom kan ringa mig mitt i veckan och förvänta sig att jag ska kunna öppna helt själv ifall någon blir sjuk, så mycket hr jag faktiskt inte jobbat, även om jag nu råkar vara jäkligt duktig.
  Ska även förbi två ställen i stan som söker personal. På Zara, men det är inte förrän i april någon gång man får börja. Sen så är det ett gulligt litet cupcake cafe som behöve personal omgående, så därför har jag tagit på mig extra mycket rosa för att passa in :P
 
 
 

WHO WANTS A COOKIE?

Hej,
 
Upp tidigt idag med ska gå typ 50 mil för att ta mig till en intervju som inte ens ger jobb. Orkar verkligen inte, men jag måste. Hatar bara att det ska kosta en förmögenhet att ta sig runt stan för att skaffa jobb. Nu ger jag verkligen snart upp. Just nu har jag 50 jobb på G men alla ger typ en dag per månad eller max fem. Varför kan jag inte bara få ett seriöst jobb för?
 
 
 

TASTE OF HEAVEN

Hej,
 
Efter att jag fick höra hur lite jag kommer få jobba och ja hur liten lönen är så måste jag nu spara på min pengar ännu mer än förr. Men jag hade redan bestämt att jag skulle köpa en bit lax idag för dricksen jag fick från baren i lördags. Dessutom så har dom extrapris på lax varje måndag här i Norge. Jag kan inte ens beskriva för er hur jäkla gott det var med lax och potatismos, underskattad mat alltså, borde vara Norges nationalrätt! 
 
 
 
 
Vet inte om den här finns i Sverige, men i så fall borde ni prova den, för den var sjukt god. Fick smaka den när jag var hos Challan för ett tag sen. Haha jag livnärde ju mig nästan hela förra våren med att dricka iste i Kina :)
 
 
Kalle och Chokladfabriken någon?
 
 
 

I GOT IT

Hej och välkommen till Big Bite, vad vill du beställ?
 
Som vilken annan arbetare som helst i världen blev det en tidig morgon, en ordentlig frukost och en lång och blöt promenad in till stan idag. Det är fortfarande jättedåligt väder här, och det verkar som norrmännen är sämre än stockholmarna på att röja upp gatorna efter ett snöoväder. Min första tanke idag när jag tänkte på lönen jag kommer få i slutet av månaden var inte 'Jeffrey Campbell' utan 'gummistövlar'! 
   Jag lyckades mirakulöst komma i tid till jobbet och fick självklart en skitsnygg outfit, med keps och förkläde. Ni har ju säkert ätit på subway någon gång så arbetsrutinerna förstår ni nog, men alla beställde i princip en dagens så det var otroligt lätt. Deras kassasystem är precis som på Mcbeth så briljerade för chefen lite. Jag tror egentligen jag är lite för hårt arbetande för att passa in på en snabbmatsrestaurang eftersom dom verkade sjukt förvånade över att jag till slut i princip gjorde mer än tjejen som jobbat där i ett par månader nu.
 
 
Ja det är ett shot-glas... Man tager vad man haver!
 
 
 
Snygg?
 
 
Jadå ;)
 
Jag var absolut inte förvånad över att jag fick jobbet. Dock blev jag sjukt förvånad över arbetstiderna. Jag hade ett snack med chefen under intervjun där hon frågade hur mycket jag ville tjäna och då svarade jag att jag ville tjäna så mycket så jag har råd med min hyra, och då skämtade hon till det och sa att det kanske skulle vara kul att ha lite extra till annat också. Men vet ni vad tanten ger mig? 5 jävla arbetspass under en hel jäkla månad!!! Men hur tror hon att det ska kunna räcka till hyra? Att anställa någon att jobba fem dagar på en månad borde fan inte få vara lagligt. Tack för att ni fick mig att tro att jag skulle kunna överleva i Trondheim. Vad gör man när man inte ens kan få ett jobb på en snabbmatsrestaurang???????????????????

WEEK OF INSTAGRAM ~ 9

 
 
 
 

IRISH COFFEE

Hej,
 
Verkar som det går bra att tjata sig till jobb ;) Hörde av mig till chefen och han bad mig komma in och jobba igår kväll. Det var härlig stämning kvällen i ära, med live artist och folk som var allmänt generösa med dricksen (någon kommer äta lax i veckan). Sara lärde mig även göra några olika drinkar ifall någon kom fram och bad mig om en 'god' drink, vilket har hänt ett antal gånger.  Annars har jag blivit riktigt duktig på att göra Irish Coffee, igår fick jag även lära mig göra 'Russian Coffee' och 'French Coffe', snart färdigutbildad barista alltså ;)
 
 
 
 

SO-B


Glitter i Norge har en helt ny kollektion som dom lanserar i sammarbete med den Norska smyckesdesignern So-B, till skillnad från glitters vanliga priser så ligger dessa på en saftig summa. Halsbandet som jag föll handlöst för ligger på 999nok, jag vill verkligen ha halsbandet (matcha med Jeffrey skorna) men är det verkligen värt att köpa ett halsband för en tusenlapp, och från glitter?
 
 
 
 
 
 

WHAT THE ACTUAL FUCK?

Hej,
 
Klockan hann inte ens bli nio i morse innan Manpower ringde till mig. Jag hade inte vaknat ännu så var lite borta. Men han sa att han läst mailet där jag skrev att jag inte kunde jobba längre, men istället för att fråga om det kanske hänt något eller varför jag inte kände för att jobba längre så började han i princip skälla på mig. Han förstod inte hur jag kunde ändra mig från en dag till den andra och han tyckte det var konstigt att jag gjort det. Jag förklarde att jag gick in med inställningen jag hade till hemtjänsten för 5 år sedan men att den inte längre fanns kvar och att jag därför inte klarade av att jobba där längre. Sen så började han babbla om att detta försätter dom i 'en situation' och jag bad verligen om ursäkt för det. Men allt hade blivit så hastigt och jag hörde faktiskt av mig tidigt dagen efter så det var ju inte som att jag var sent ute. Och sen hade dom förmodligen redan i tisdags bestämt att jag skulle ta helgpassen utan att ens fråga, dom hade nog bara förväntat sig att jag skulle ta dem, men ja det kanske dom hade rätt i, för hade jag trivts så hade jag tagit jobben. Hur som helst så slutade det med att han sa att jag skulle göra helgpassen så skulle vi prata igen senare, men jag sa till honom att jag inte kunde jobba i helgen heller för att jag helt enkelt inte klarar av det, och jag menar varför vill jag då ens jobba två dagar och jag bad honom respektera att jag inte längre klarade av att åka tillbaka. Han blev då ännu mera otrevlig och sa att jag skulle komma in med arbetskläderna till dom före klockan fyra, sedan la han i princip på i örat på mig!! Du dom kläderna får han först på måndag.
 
 
Nu har äntligen batteriet börjat ta slut. Alltså klarar sig dessa telefoner i princip 2 veckor utan att bli laddade :P På tal om telefoner så fick jag min norksa mobilfaktura idag. Mitt abonnemang ligger på 199kr/månad och då får jag typ 500 sms, 300 min att ringa för och en liten mängd internet. Hur som helst så får man använda upp allt det och betala extra ifall man skulle råka använda upp allt. Men hur som helst när jag fick räkningen idag så stog det att jag var tvungen att betala 300nok! Alltså jag har skickat 20 sms, pratat i sammanlagt 20 min i min telefon där jag ringt max 3 av dessa minuter, och min telefon kan inte ens ansluta till internet. Hur i hela jävla helvete (ursäkta mitt språk) kan dom begära den summan av mig, är det något fel på dom?! Dom hade gjort samma sak med Charlotte och hon hade inte ens satt in sim kortet i sin mobil! Nä nu byter jag fasen till telenor. Dissa teliasonera som f jävla n!
 
 

WHERE'S SUMMER?

Hej,
 
Kom just hem från jobbet på McBeth. Sara ringde och undrade ifall jag även ville lära mig att stänga puben, så det blev att jobba till två i natt. Det var lite mer att tänka på när man stängde än när man öppnade, men jag tror att det gick ganska bra ändå. Sara fyllde även år idag så alla stammisarna kom med presenter till henne så det blev att prova på lite norkst godis. Diggade verkligen deras motsvarighet till de röda gelégubbarna vi har i sverige, dessa gelédamer hade nämligen bröst :P 
   Senaste tiden har inte vädret varit särskilt bra. Började regna i onsdags och det har inte slutat ännu, men nu blåser det även ute, och det är nästan stormvarning. Mitt paraply har typ blåst sönder så det var inte alls kul att gå hem i natt. Men vägrar verkligen ta dyra 70kr nattbussen, om den ens går på vardagar vill säga. Fick även svar från Manpower då han bad mig ringa honom imorgon före tio, härligt, ingen sovmorgon imorgon heller :/