BIG BITE

Hejsan,
 
Det blev att stiga upp tidigt idag med faktiskt. Dock var det lite lättare att ta sig upp idag, behövde inte ens kaffe. Klockan nio var jag inne i stan för min intervju med 'Big Bite' ungefär som svenska Subway. Intervjun gick jättebra och kvinnan jag pratade lät riktigt positiv för att jag skulle få jobbet. Jag ska få komma och prova jobba på måndag för att se om det här är något för mig. Om vi säger så så kanske jag inte drömmer om att jobba på en snabbmatsrestaurang, men jag har inget emot det heller. Helst av allt vill jag nog sitta på ett kontor någonstans med dator och telefon och lite trevliga företagsresor, men just nu känns det som att detta kommer fungera, sen så äre det ju fina personalrabatter också ;) 
   För min fina dricks som jag fick igår gick jag och köpte lunch på Rema, juice (eller som man säger det på norska, ljus, fast det stavas likadant som på svenska) och även en jättegod bulle/macka med smak av tacos <3
Handlade även mat för första gången, lite fisk, ägg och potatissallad, så nu kanske jag klarar mig under Mars månad också ;)
 
 

 
 
Smaskig lunch idag. Rostmacka med mjukost, potatissallad och ägg :P Jag har nu även hört av mig till Manpower (fegismail) och sagt att jag verkligen inte kan jobba inom hemtjänsten längre och ursäktade mig och så. Jag har inte hört från dom ännu, men hoppas att jag kan få jobba med dagis eller något annat i stället. Nej nu ska jag börja se lite på 'Cast Away', har verkligen haft ett Tom Hanks filmmaraton i veckan :P
 
 

JOBB

Hej,
 
Efter jag kom hem från det nya jobbet idag ringde Sara, min kollega från Mcbeth, och frågade ifall jag ville komma så att hon fick lära mig hur man öppnar. Så det var bara att skynda sig in till stan efter att jag bytt om lite. Det var mycket som skulle hinnas göra innan alla gäster kom dit, men bara man lägger på minnet vad det är som ska göras så kommer det nog gå bra. Jag har då upptäckt att jag verkligen gillar att jobba i en bar. Även när det inte är så mycket folk så är det trevligt, då har man tid för att prata och lära sig lite om alkoholen ;) och även dricka lite välbehövt kaffe. Sedan finns det även så trevliga människor som kommer dit, stammisar, och dom är så himla roliga. Hur som helst frågade Sara hur länge jag trodde det var innan jag kunde göra detta själv, alltså öppna, jag svarade att det beror helt på hur mycket jag får jobba där.
 
 
 
Sen på kvällen gick jag även hem till Charlotte för att hämta mina cv. Jag blev även kvar där ett tag och blev bjuden på lite middag. Lyckas alltid få med mig mat därifrån eller blir bjuden på något, duktig värdinna :P Hur som helst blev det lite allmänt snack om mitt nya jobb och hur jag verkligen inte klarade av att jobba med det. Fick då rådet av henne att inte fortsätta om jag inte ville, men gruvade mig dock lite för att ringa upp Manpower och säga att jag inte kunde jobba längre, Men ja det måste göras. Har även en till intervju imorgon så vi får se hur den går innan jag tar något beslut.
 

NOTHING FOR ME

Hej,
 
Eftersom jag fick jobbet som jag var på intervju för igår så var jag tvungen att stiga upp före kl 06.00 i morse. Inte allt för kul när man varit ledig i ca 2 veckor nu, men det gick faktiskt bra, hade ju kaffe :P Fick sätta mig på bussen som här kostar 40kr resa, jag kommer bli ruinerad innan jag får min lön. Åkte i alla fall ut en bit utanför stan för att komma till Saupstad. Jobbet jag fick var då det absolut sista jag kunde tänka mig, hemtjänsten, jag hade inte ens sökt till tjänsten utan dom på bemanningsföretaget hade grävt i mitt cv och sett att oj denna tjej jobbade ju inom hemtjänsten för 5 år sedan, låt oss anställa henne. Dessutom fick dom en ide att nu skulle dom minsann visa att deras företag var bäst och att deras personal var i tid och skickade mig med bussen som gjorde att jag var framme en halvtimma innan alla andra kom, det var tydligen för sent att åka dit och vara där 10 minuter innan vi började.
Dagen (de 4 timmar jag fick) gick snabbt och även om jag hade kännt mig pepp innan och tänkt att det bara är att bita ihop och köra så kände jag smärtan jag fick i magen när den vred sig, jag ville verkligen inte jobba med detta. Och inte blev det bättre av att när jag frågade när nästa inskolning var att dom tryckte telefonen med det datasystem som jag tydligen skulle ha lärt mig allt om de senaste fyra timmarna i handen på mig och sa att det inte blev någon mer inlärning utan att dom ville att jag skulle komma in lör-sön och jobba 15.00-23.00. 
  Jag tror aldrig jag fått sådan panik någon gång förut. När jag åkte därifrån kände jag bara att detta kan jag inte göra, jag tror till och med att jag skulle kunna göra detta i Skellefteå, men just här blev det bara för mycket och jag trivdes inte alls. Panik!
 
 
 
 

DON'T TEMPT ME

Hey,
 
Har ju just nu lite köpångest. Hittar typ för en gångs skull en miljon grejer som jag vill köpa bara för att jag inte har pengar. Försöker som att inte tänka på det men det är lite svårt när hela internet använder sig av de sidor jag sökt på och envisas med att visa upp alla klädesplagg som jag sitter och suktar efter. Börjar bli lite påfrestande alltså...
 
 
Hur kul är det att se de grejerna man vill köpa på varje sida man besöker? Till och med min mail har reklam där på kanten där dessa grejer poppar fram. Dear internet don't tell me what to do!

WELL IT'S SOMETHING

Hej,
 
Fick ett samtal i morse där jag blev erbjuden ett jobb.. dock är ju jag och norska inte riktigt vänner ännu så dom kan ju ha frågat ifall jag ville köpa strumpor också. Han började med att fråga lite saker om mig och avslutade typ med att säga: 'Jaha jag ser att du har en treårig utbildning i kinesiska, men ja den är vi inte intresserad av utan vi ser att du har tre månaders arbetserfarenhet här..' Hör ni det ungdomar, plugga inte, jobba! 
   Ska då på arbetsintervju imorgon kl 13.00 så vi får se vad dom säger nu. Tyckte mig uppfatta att det var ett deltidsjobb men att det i princip gick att arbeta så mycket man ville, men det är väl så med den branschen. Well it's something :)
 
 
 
 
Huset jag bor i.
 
 
Gick även ut en promenad medan det fortfarande var ljust ute. Solen lyser nästan varje dag ute så snön håller på att smälta nu, vilket gör det glashalt då det är iskallt på kvällen. Ska försöka få tag i Challan nu så att jag kan möta upp med henne för att få mina cv, ska nog ut och leta lite jobb imorgon efter min intervju :)
 
 

WEEK OF INSTAGRAM ~ 8

 
 
 
 
 
 
 

IN LACK OF BETTER UPDATES

 
Hej,
 
Ja jag har väldigt tråkigt och ja mina uppdateringar är också jättetråkiga just nu. Måste skaffa mig ett liv. Här har ni i alla fall något ni kan roa er med medan ni går igenom min superroliga inlägg. :)
 
 
 

AFRICAN ROOM

Hej,
 
Nä fick inte jobba ikväll heller. Undra vad min arbetsgivare menade med att jobba helg när jag inte ens får göra det?
   Anyway här har vi lite fina bilder på lamporna jag vill ha från den fina lampaffären på solsidan. Någon gång i framtiden skulle jag verkligen vilja ha ett rum med varma färger och lite afrika inspirerade möbler. Dock är jag lite mer som mamma och gillar ljusa färger med lite dekorationer som färgklickar, men ja det kanske kommer en tid ;)
 
 
 
 
 
 

WELL THAT'S F*CKING AWESOME

Hej,
 
Ja egentligen ska ju fredag vara den bästa dagen på hela veckan, men kan lugnt säga att det endast gäller när man har jobb och har jobbat hela veckan. Jag hoppas faktiskt att jag kommer få jobba lite imorgon i alla fall så att jag får något kul att roa mig med. 
    Annars blev det att stiga upp i tid idag och gå in till stan för att träffa min arbetsgivare. Vi skulle skriva kontrakt så att jag kunde gå och fixa mitt skattekort. Hur som helst så hade ja ju hört från min kollega att lönen låg på 115, blev så sjukt besviken eftersom jag till och med tjänar mer i Sverige. Har pratat med många och lönen för mitt arbete ska ju ligga på tyo 140 nok/tim + 20 Nok i ob. Men vet ni vad min chef säger? 115 kr utan ob tillägg! Men gud jag höll på gå i taket när han sa det. Det slutade då med att jag fick 125nok/tim (för att jag är så snäll, kan man seriöst få lön efter hur snäll man är?) men jag gjorde det endast för att få ut mitt skattekort, om jag inte får löneförhöjning snart så slutar jag!
 
 
 
 
 
Ja denna trevliga fredagskväll spenderade jag med lite Pasta Carbonara (Ja väldigt god faktiskt) framför datorn som är min käraste vän just nu. Ska just slå igång filmen 'Big' med Tom Hanks <3
    Dock är det familjefest utanför mitt rum. Tjejen som bor i rummet bredvid mig har familjen över (hur den kan bestå av 20 killar, låter som det i alla fall, nä men kanske 6 förstår jag inte). Dom kom hem halv 5 i morse och på dom lät det som det var eftermiddag för dom gastade och skrek och lekte. Visst jag är som en gamal tant ibland men seriöst? Har dom ingen egen hjärna att tänka med? Jag fick stiga upp och gå ut och informera dom att klockan faktiskt är halv fem på morgonen och att det finns andra som bor här. Tror ni det hjälpte? Nej självklart inte. Fick gå ut en till gång och ställde mig och blängde på dom tills alla blev tysta sen försökte jag vänligt berätta att jag skulle upp tidigt och skulle uppskatta om dom kunde ta sin efterfest någon annanstans eller gå och lägga sig. Att säga att dom skulle vara tystare fanns inte ens på kartan för då hade dom börjat igen 5 minuter senare. Dom höll sig ändå inte länge innan någon glömde av sig men verkade som en av killarna fattat och fick dom till slut att hålla tyst.
 
Härlig start på helgen hörrni, hoppas det går bättre för er!
 

I NEED THEM

Hello,
 
Efter middagen idag så följde jag Challan på stan en sväng. Vi gick förbi DNA inne på Mercurgallerian och jag var bara tvungen att prova de underbara Jeffry Campbell skorna. Dom var gudomliga <3 Jag vill ha dom, jag behöver dom! Jag och Challan är verkligen inte bra för varandra när det gäller shopping. När hon hittar något snyggt så skriker jag köp och the other way around as well. Dock är det att snåla som gäller denna månad så var tyvärr tvungen att lämna tillbaka dom :,( Även Challan höll sig ifrån att shoppa, så lite cred måste vi få faktiskt!
  Challan visade mig även runt på Solsidan. Tycker nog det är trevligare inne i stan faktiskt, men hon lovade att visa de lite bättre galleriorna någon annan dag. Eftersom hon bor ute på solsidan gick vi hem till henne så jag fick se hur hon bor, en rätt mysig lägenhet faktiskt, fast kanske inte lika mysig då man är sex pers som delar den. Sen fick hon för sig att vi skulle steka lite bananer så vi tjockade lite på bananer (men då dom var gratis på affären så gjorde det inte så mycket. Haha den dagen man struntar i vikten och tänker på sina pengar istället :P) 
 
 
 
 
 
 
Recept: Bananer och lite andra söta saker :P
 

JORDBÆR

Hejsan,
 
Idag gick jag in till stan för att skaffa mitt skattekort så jag kan få min lön (hur liten den än må vara) nu i mars. Men ja dom behövde ett arbetsintyg från min arbetsgivare på puben, och självklart ska alla viktiga ställen här i stan bara ha öppet till kl 15.00 så måste fixa det imorgon. Ska även prata lön med min arbetsgivare, och det jag hörde från en kollega var typ 115nok/tim men alltså det lät aslite, pratade lite med tjejerna jag hängde med idag och dom säger timlön på 144nok + 20 i ob. Det lät mer rimligt i alla fall så ska försöka vara tuff imorgon.
   Hur som helst så träffade jag upp Challan och hennes 2 ½ kompisar idag. Sofia visste jag ju vem det var sen Skellefteå, men sen hade dom även med sig en norska som Sofia jobbar med och hennes lillasyster. Blev en dyr middag och magont då prislappen kom in, blir verkligen inga spontana luncher förrän den där förbaskade lönen kommer. Men efter att jag slängt bort kvittot hade vi i alla fall en väldigt trevlig eftermiddag tillsammans :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ibland ser jag verkligen allmänt tapig ut på bilder.

EXTRATERRESTRIAL

Hejsan,
 
Haft en smärre framgång idag, fick nämligen tag i Adecco och lämnade in mitt cv där, så nu hoppas vi på jobb till nästa vecka alltså. Annars har jag mest fixat på rummet idag, kanske lägger upp bilder imorgon eller så ;) Sen så lyssnade jag lite på musik på Youtube, älskar verkligen videon till Katy Perry's låt 'Last Friday Night' så körde den ett par vändor <3 Sen klickar jag vidare och hittar hennes låt med Kanye West, E.T, alltså den har funnits i typ ett år och jag har aldrig hört den förut. Men herregud, den var ju asbra, den går just nu på repeat! Kolla in videon sen, den var ju ascool (eller bara weird?)
 
 
 
(Och bara för att man för en gång skull vill lägga upp en musikvideo så vill den inte, föreslår att ni ser den första på youtube för det är en cool video. Men vill ni bara lyssna på låten medan ni kolllar vidare på bloggen så klicka på den andra ;P )
 
 
 
 

YES IT'S EXPENSIVE

Hejsan,
 
Har återigen sprungit runt på stan och gjort både allt och inget. Mina cv är då slut så nu kan jag inte göra så mycket mer egentligen förrän mammas paket kommer hit. Gick runt och försökte få tag i Challan, men eftersom det är så jäkla dyrt att ringa och smsa så kör vi viber/fb, men ja det behöver man internet till. Har hittat 3 ställen med gratis internet nu så det är verkligen tummen upp :) Var även in och köpte en kaffe på McDonalds och slängde ett öga på vad ett mål kostar. Vågar ni gissa? Ett mål kostar mellan 95-120 nok! Det är fan inte klokt alltså.
 
 
Gratis internet här vi elefanten ;)
 
 
 
Haha hittade världens sötaste design idag. Det ser ut som det är en unge som målat dom, men ja förmodligen är det inte så, men blev smått sugen på den där kaffemuggen ;)
 
 
Bara för att jag inte har pengar har jag blivit skotokig (eller ja mer än vanligt :P)
 

WHERE TO GET THEM

Hej,
 
Älskade verkligen de outfits som jag satt och lekte ihop igår. Det är precis så här som jag kommer vilja göra när jag tjänar pengar, kolla efter snygga kläder och accessoarer och sedan kolla runt lite på Sveriges/Norges fina online shopping så att man kan fixa sin snygga outfit. Av alla tre gillade jag den blåa bäst så här kommer vart man kan fixa hem dessa (ja ungefär i alla fall) grejer ifrån ;)
 
 
Jeans: Hittar ni här --> <3 Topp: Hittar ni här --> <3 Örhängen: Hittar ni här -->  <3 Skor: Hittar ni här -->  <3 
Väska: Hittar ni här --> <3 
 
Är så jäkla sjukt sugen på de där Jeffrey Campbell skorna! Hade jag haft pengar skulle jag ha ägt dom just nu. Vi får hoppas dom finns kvar till sommaren <3
 
 

WHEN YOU'RE BROKE THE INSPIRATION COMES

 
 

WHY DOES IT FEEL SO HOPELESS?

Hej,
 
Kändes som jobbletandet tog ett steg bakåt idag. Eftersom jag fått ett jobb nu (ja ett helgjobb i alla fall) så får jag gå och skaffa skattekort och D nummer så att jag kan få min lön. Dock så var det så otroligt mycket folk där idag och dom stängde kl 15.00 så jag hann aldrig få hjälp. Man ska tydligen vara där före klockan 13.00 för att ens hinna få hjälp. Blir tidigt imorgon. Mamma har då skickat lite mer cv till mig via post så snart ska jag kunna dela ut lite fler. Men idag har det mest blivit att söka via internet. Eller kan man kalla det söka? Alltså det är riktigt svårt att hitta exakt hur det är man söker och dom flesta arbetsgivare vill att man skickar sitt cv via post och inte mail. Men ofta jag har råd att posta cv till typ 100 personer? Nä seriöst om ni söker personal uppge en mailadress eller att ni vill att man kommer förbi med ett cv!
 
 
 
Blev en tröst choklad idag. Ja jag har supertråkigt när jag sitter och söker jobb varje dag utan respons. Och har inte heller pengar till att gå ut och göra saker heller. Börjar nästan bli så att när man köper godis här på en tisdag att man oroar sig över pengarna mer än kalorierna. I need a job!
 
Dagens Norska Ord: Kom ihåg ~ Husk
 
 

GOD BLESS SKYPE

Hejsan,
 
Har suttit och pratat med fina Emelie hela kvällen sen jag kom hem. Tror det blev sådär tre timmar eller så vi pratade :) Kan ni tänka er vad det samtalet skulle ha kostat om vi skulle ha tagit det via telefon? I don't even want to think about it. Men som tur så har vi ju båda skype, vilket är extra trevligt då man även får se personen man pratar med. Jag tror samtalet var väldigt 'jag' inriktat då vi mest pratade om mig och mina jobbproblem. Ja jag har ju fått ett jobb, men det är ju bara ett helgjobb, måste ju ha något att göra på veckan också. Dock borde Emelie utbilda sig till telefonsupport, på typ två sekunder skickade hon en länk till Norska arbetsförmedlingen, I know what I'm going to do tonight ;) Thanks sweetheart <3
 
 
 
Ja ett passande namn på telefonen jag köpte idag. Den ÄR verkligen från stenåldern alltså. Finns inte ens internet på den och den har en sån där hemsk display som man hade på sina telefoner för typ 10 år sedan. Gud vad jag är glad att jag har min iPhone vid sidan av och att detta bara blir en jobbtelefon.
 
 
 
Glitter hade rea och var egentligen bara in för skoj skull. Hittade dock denna ring för 20kr, egentligen 20kr för mycket denna månad, men fin var den i alla fall :)
 

KINESER PÅ IKEA

Ni hao,
 
Haha hittade en rolig och absolut sann sak på 9 gag idag :P Kineserna använder IKEA pga av en sak, och det är sängar, soffor och mat.
 
 
 
Haha känner igen det från då jag var i Kina. Mina bilder hade passat in perfekt! Just look at these ones. 
 
 
 
 

SÄKRA JOBBET MED DOM RÄTTA SVAREN

 
Hej,
 
När vi pratade så länkade Emelie mig till ett inlägg som Egoina hade skrivit om en tjej som dött av att dricka Cola. För skoj skull skrollade jag även ner och hittade ett roligt inlägg, kändes verkligen som jag lärde mig något där alltså ;) Så det är alltså det här man ska säga under en jobbintevju.
 
 
En länk till Egoinas inlägg hittar du här.

BLUE DAY

Hey,
 
Idag lyckades jag försova mig ordentligt (och vet inte varför eftersom jag hade en riktigt otäck dröm där jag fick min hand avcuttad, say what now?) anyway vaknade klockan drygt två så i princip hela min jobbletardag gick i stöpet eftersom alla chefer och personalansvariga gå hem klockan tre. Hur som helst steg jag då upp och gick in till stan för att fixa med min mobil. Måste ju som bara så här diskret lägga in att jag verkligen hatar telia! Jag har ju abonnemang hos dom och självklart kan jag ju inte använda det här i Norge, men värsta är att dom inte ens erbjuder så att man kan pausa det medan man inte är i Sverige (samma sak hände ju förra året när jag skulle till Kina). Men nu så kan jag inte ens använda norskt sim i min iPhone eftersom Telia har låst den för endast deras abonnemang, asså blir så sjukt pissed alltså!! Så nu fick jag finna mig i att köpa jordens billigaste och sämsta mobil, precis vad jag behöver denna månad.
 
 
 
 
 
 
Tröstade mig lite med att gå och kolla på Trondheims fina utbud av Jeffrey Campbell skor. Det är bara att tänka att när jag börjar få lön så kanske det skulle kunna slinka in ett par skor här och där :P Har redan en fin liten lista över saker som jag kommer vilja köpa sen när jag börjar ha en inkomst. Förutom att spara så har jag siktat in mig på 3 grejer som jag verkligen vill ha, dock är väl dom inte allt för billiga så det ligger långt bort i framtiden :P
 
 

I ALWAYS WANTED ONE OF THOSE

Hello,
 
Hittade en trevligt lampaffär när jag gick hem från festen igår. Dom hade några riktigt läckra lampor med afrikanska djur som höll upp själva lampan, det började riktigt klia i fingrarna på min lilla designer Goddess ;) Hon mår nämligen inte riktigt så bra i det rummet jag bor i nu.. ska komma ihåg att visa lite bilder från rummet också.
  Anyway fanns en annan lampa på detta ställe som inte riktigt mötte mina requirements, alltså ett självlysande älghuvud... vart annars än i (höll på säga Norrland) men i Norden? :P I affären bredvid fanns dock ursöta vovvar, kollade priset och dom låg på typ 1500 nok :P
 
 
 
 
 

WEEK OF INSTAGRAM ~ 7

 
 
 

BIRTHDAY PARTY IN TRONDHEIM

Hej :)
 
I fredags så bjöd Sara hem mig på födelsedagsfest hemma hos en kompis till henne. Dom båda fyllde 25 år så dom skulle ha 50 års fest ;) Först gick jag till mitt jobb för att träffa upp lite folk som också skulle till festen så vi tog en taxi tillsammans hem till Saras kompis. För att vara i en så pass liten lägenhet så var det ordentligt många som var där. Sen ville den andra födelsedagstjejen mixa lite drinkar till mig och Sara, och eftersom jag nu ska bli bartender (ja Sara berättade att jag fått jobbet, och fick typ höra av alla som jag träffade på festen att jag tydligen varit duktig eftersom Sara berättat det för dem, haha okej så kul) hur som helst om man nu ska bli bartender så måste man väl kanske börja beblanda sig lite med drinkar istället för cola, ja jag klarade mig alltså nästan 22 år utan alkohol :P Dom hade även laddat upp med en hel del svenska delikatesser som ost, chips, GODIS och salta pinnar. Tydligen är det riktigt dåligt utbud av dessa saker här i Norge så dom hade varit i Åre och shoppat. Kan ni fatta att lösviktsgodis här kostar 129nok/kg :O Helt ofattbart och inte ok alltså! 
  Fick då träffa en massa trevligt folk på festen i alla fall, både svenskar och norskar, kändes ändå som jag valde rätt när jag gick in på Macbeth.
 
 
Min nya jacka som jag köpte på Veromoda :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hon i det silvergråa håret är Sara :)
 
 
Helt klart en supertrevlig kväll, imorgon börjar det en hektiskt jobbletar vecka.
 

WORK UNTIL MORNING

Hejsan,
 
Fick ju som sagt provjobba på en bar igår och chefen bad mig även komma tillbaka idag.. igår. However, jag började klockan nio och hade frågat om jag skulle behöva vara där till dom stängde, men han sa att det skulle jag inte behöva utan bara komma och prova lite idag igen. Väl där så var det bara Sara (en annan svensk tjej som jobbar där) som hade kommit, men chefen skulle komma lite senare. Det var rätt lugnt ett par timmar så vi pimplade mest kaffe och hon lärde mig lite grejer i baren om typ olika spritsorter. Dock vid 23-24 tiden när live artisten kom så drog han även med sig hela stan. Om min chef hade sagt att jag bara skulle prova idag så var det långt ifrån vad jag gjorde. Du det var bara att kavla upp ärmarna på min T-shirt och börja servera. Dock tror jag aldrig att jag haft så kul, jag jobbar faktiskt bäst under press för då går tiden så fort och man hinner inte tänka på så mycket annat. Hur som helst slutade det med att jag jobbade hela kvällen till klockan tre, lyckad kväll alltså. Dock så behövde jag inte gå hem själv utan killen som spelade ikväll skulle som tur var samma väg så vi följdes.
 
 
 
 
 

NEED A JOB

 
Hejsan,
 
Idag drog jag igång med mitt jobbletande. Det var riktigt fint och varmt ute idag så jag höll på att svettas ihjäl när jag gick i min tjocka dunjacka. Och förutom det så gillade jag inte riktigt att gå runt och leta jobb i en jacka som lägger på typ 30 kilo, så jag gick in på stan för att kolla om en jacka. Har egentligen inte råd men det blev en rätt så billig men ändå fin jacka från Veromoda. Sen gick jag och började dela ut mitt cv, började med alla hotell som finns och dom flesta lät rätt intresserade och tog emot mitt cv så jag får hoppas att det går bra. Dock så fungerar inte mitt norska mobilkort så då kan dom inte nå mig vilket är lite jävligt, ska gå in och fixa det imorn och sen ringa hotellen på måndag. Annars så gick jag in på en pub idag för att lämna mitt cv, och han frågade direkt om jag kunde komma in och jobba vid halv sex, och självklart kunde jag det. Så där har jag varit hela kvällen :) Det är bara ett helgjobb dock så måste leta vidare, och passen räcker även till 03.00 så måste kolla om man hinner med sista bussen hem annars vet jag inte om jag kan jobba där. Men det är något i alla fall. Ska dit imorgon kväll och jobba också, trevligt.
 
 
 
 
 
Tyckte jag förtjänade detta, hade en tjugokrona kvar efter att jag betalade för mina cv så blir att fira lite lätt ikväll.
 
Dagens Norska Ord: Rent ~ rydderlig
 

TRONDHEIM

Hei,
 
Ja och så var man Norska då, boende i Trondheim och allt :P Resan hit gick ju jättebra och det var inge krångel med tågen eller något så jag anlände faktiskt i rätt tid. Jag hade även väldigt tur som fick hämtning av Challan och Petro på tågstationen annars hade det varit otroligt jobbigt att åka buss med mina feta väskor. Dock upptäckte vi snabbt att man inte ska köra mig hela vägen hem då det är en backe ner till huset märkt med 'FARA' och ja det krävdes en gubbe, tre tjejer och tre killar för att få upp bilden igen. 
  Idag blev det att försöka leta sig in till centrum, och jag tror det är ca 2,5 km in till stan därifrån jag bor. Jag träffade upp Challan och hon visade mig runt och hjälpte mig skaffa ett norsk nummer. När vi skiljdes så gick jag till biblioteket för att skriva ut mitt cv, dock tog dom ju inte svenska kort så måste gå tillbaka imorgon. Köpte även ett element idag eftersom det inte fanns något i rummet, jäkla iskallt var det! Men som tur fick jag låna ett liten varmluftsfläckt av en tjej som bor här, verkar då ha trevliga rumskompisar i alla fall :)
 
 
 
 
Huset jag bor i.
 
 
 
 
Tydligen låg det en kyrkogård där dom byggt det nya biblioteket, och ja dom tyckte det var kul att gräva fram lite döingar :P
 
 
 
Ja det var ju alla hjärtans dag idag, gjorde ju inget speciellt egentligen förutom att kolla runt och försöka se mig omkring. Imorgon blir det att söka jobb!
 
 Dagens Norska Ord: Fråga ~ Spørre

RAILWAY ROAD

Hejsan,
 
Ja tydligen så han jag med ett till svenskt inlägg, tåget hade nämligen wifi :) Hittills så har jag hunnit med alla tåg, är på väg från Sundsvall nu mot Östersund, bara 20 minuter kvar innan jag är framme, sen är det byte av tåg mot Trondheim.
  I Umeå höll jag dock på att få panik, bussen var sen dit och sen fick jag veta att den inte ens stannade på tågstationen utan att jag skulle gå dit, inte schysst alltså! Jag fick springa och släpa mina tunga väskor efter mig, hade bara 15 minuter innan tåget gick. Men ja jag hann då med i alla fall och nu när jag kommer fram så finns det bara ett till spår så det kommer bli lätt att hitta mitt tåg. Snart norska, spännande ;)
 
 
 
 
 
 

GOING AWAY

Hejsan,
 
Just nu är det stökigt x1000 på mitt rum. Jag hade precis packat klart min väldigt överfyllda väska när jag kom på att jag glömt stoppa ner täcke och kudde! Inte kul alltså, och jag ska åka imorgon på morgon. Just nu känns det även som att jag har typ 1000 saker ogjorda, inte kul, lite resnerver börjar jag få.
 
 
 
 
 
 
Förutom att jag hittade två par nya jeans så kände jag mig lite tvungen att gå och köpa nya basic linnen eftersom alla mina är trasiga. Jag går alltid och drar ner dom så det blir alltid hål på samma ställen :/ Typiskt. Förutom alla dessa köp så gjorde jag det onödigaste (men väldigt fina) köpet inne på Gina. Hittade fina element halsband, jag hade egentligen tänkt köpa vattenhalsbandet eftersom det är det element jag gillar bäst men sen upptäckte jag att man köper efter sin månad, och ja jag är ju en Aries, undra om alla dessa fina ord ska reprecentera mina fina egenskaper?
 
Okej mycket att skriva idag alltså, men det är bra för då har ni något att läsa, för det här blir mitt sista 'Sverige' inlägg, om det inte är så att jag får tag i lite wifi imorgon så blir mitt nästa inlägg direkt ifrån Norge, ha det tills dess. Kraaam :)
 

FETTISDAGEN

Hejsan,
 
Det verkar ha blivit en tradition nu att gå och äta thaimat med min mormor och morfar när jag är hemma i Skellefteå :) Jag klagar inte för maten uppe på Lakkapää är så sjukt god, och personalen är så otroligt gulliga. Idag efter maten blev vi faktiskt bjudna på en semla, dom kom bara upp och frågade om vi ville ha en till vårt kaffe.
  Sen hann jag även med att springa in på stan lite. Har ju haft dubbel otur efter som båda mina jeans gick sönder i veckan, och jag som trodde att jag skulle få spara pengar till Norge. Och inne i stan laddar dom verkligen inför melodifestivalen nu på lördag och har pyntat med rosa över hela stan och i alla fönster, men varför rosa?
 
 
 
 
 
 
Som sagt vi laddar ordentligt inför lördag, men har hört att det ska vara rätt dåliga artister här, vi får väl se.
 
 
Hade lite problem att välja, men det blev två par nya hur som helst, det behövde jag verkligen!

LATTE ART

Hej, 
 
Kom att tänka på att nu när jag kommer flytta till Norge och leva på mina sparpengar tills jag får ett jobb så kommer mitt Lattedrickade att ligga på ungefär 0%, ja om jag nu inte fuskar på alla hjärtans dag då jag har tänkt kolla runt lite i Trondheim :) Och en annan sak jag kom att tänka på är att ibland får man en kopp där toppen ser ut som någon blandat kaffe med mjölk (ah you don't say?) Men sen finns det dom som lägger ner en extra sekund och gör typ hjärtan, vilket jag tycker är väldigt gulligt och fint <3  
  Men här är något som jag verkligen skulle vilja ha när jag serveras en latte :)
 

 
 
 
 
Och en direkt favorit när det kommer till 'Latte Art' skulle väl vara dess urgulliga 3D figurer, söta eller vadå? <3
 
 
 
 

LIGHT MY FIRE

Hej,
 
Idag har det verkligen bara handlat om att packa mina väskor, eller köpa svensk billig mat att packa dom med. Har äntligen bestämt datumet för avfärd och det blir nu på onsdag morgon, gruvar mig lite, men tror jag kommer få en trevlig vår i Trondheim som tilfällig norska ;) 
  Packade just ner mina fina IKEA ljus och då kom jag att tänka på en sak som jag fick av min faster i lördags. Någon hon känner gör supergulliga tändsticksaskar, dom min faster visade hade lite vintage style över sig, precis som jag älskar. Sen var ju min faster supersnäll och gav mig en av askarna, grymt, för dom är verkligen fina <3
 
 
 

WEEK OF INSTAGRAM ~ 6

 
 
 

LES SIMPÉRABLE

Hello, 
 
Ja för alla som inte riktigt har förstått plotten till 'Les Misérable' kan ju alltid ta en liten titt på den här så kommer Catwoman och Wolverine att berätta hur det hela ligger till ;)
 
 
They explained it perfectly, couldn't have said it better myself ;)

LES MISÉRABLES

Bonjour,
 
Och det är den franska som är kvar efter tre år i högstadiet ;) Ja förutom allas vaforitfras 'voulez vous coucher avec moi ce soir' förstås.. Okej hur som helst så gick jag och min moster Jennie på bio i eftermiddags då vi hade planerat för ett par veckor sedan att gå och se Les Misérables tillsammans. Jag kan faktiskt inte svara på om filmen var bra eller dålig. Den är ju rätt speciell då det är en musikal, så dom sjunger ju sig igenom hela filmen, vilket inte är något dåligt, men ibland kunde alla solon bli lite för långa. Men i sin helhet var filmen faktiskt bra, och rollbesättningen är något dom verkligen lagt tid på. Bästa rollerna var absolut Helena Bonham Carter och Sacha Baron Cohen som gift par, absolut bästa låten! Jag var verkligen förvånad över hur jäkla bra alla sjöng!
 
 
 
Ny smak från Ramlösa, prova den, var verkligen god!
 
 
 
 
Hmm, eller rättare sagt Mmm, gillade killen i rött, han var riktigt läcker ;)
 
 
 
Jag tycker faktiskt att den var värd att se, men ska man se den är det nog bäst att göra medan den går på bio, annars får den nog inte samma känsla. Tror det beror på att det är ungefär som en musikal (alltså som spelas på en scen) en speciell känsla. Inget du får hemma i vardagsrummet, men ja det är ju bara vad jag tycker.
 
 

LEARNING BY DOING

Hejsan,
 
I morse fick jag stiga upp tidigt för att åka iväg med min lillasyster på simskola. Poolen såg fruktansvärt inbjudande ut och hade gärna tagit mig ett dopp, det håller på att vara länge sedan, badade ju faktiskt inte en enda gång i somras :,( Men jag jag får nog leda upp ett trevligt ställe i Norge och bada på. 
  Clara var då otroligt duktig idag, simmade ju en hel timme, så efteråt så åkte vi hem och firade med lite tacos ;) Ikväll blir det då bio, så blir en promenad nu med vovven så man kan få äta lite gott till filmen...
 
 
 
 
 
Golden Nails :) Det här roade jag mig med medan min syrra simmade.
 

MELODI GRAND PRIX

 
Hej,
 
Har precis kommit hem från min faster och frabror, blev en riktigt sen kväll hos dom ;) Blev lite lördagsmys framför melodifestivalen, som var betydligt bättre än förra veckan. Ja förutom att Sean Banan gick vidare så tyckte jag helt klart att Louise Hoffstens låt var en vinnare, men haha bäst var nog pausunderhållningslåten ;)
  Sen såg vi även den Norska krim serien Varg Veum, tror det var Törnrosa i kväll. Måste nog se lite fler norska serier nu när jag ska flytta till Norge, jag har en historia med att vara dålig på att förstå norskar :P Men några ord har jag lärt mig nu i alla fall. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha sen kollade vi även igenom lite av min fasters gamla mobilbilder och hittade lite smått och gott :P
 
 
 
 
 
 
 
Oj så snygg man var förut :)

BEFORE AND AFTER

 
 
After <3
 
 
Before :)

COZY ROOM

Hejsan,
 
Jag lovade ju att ni skulle få se hur rummet blev efter att jag möblerat om med mina grejer i rummet. Jag är riktigt nöjd med hur det blev så nu får alla mamma & pappas gäster sova i ett superfint och riktigt mysigt rum, det tillföljer även doftljus till rummet ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar hur hemtrevligt och varmt det blev. Jag är egentligen en blå tjej och alla mina dekorationsgrejer passar bäst till vitt, blått eller svart. Så det var inte så många prydnadsgrejer som passade in. Det är nämligen min syrras gamla rum så det var hon som valde färgen, men jag tycker att jag lyckades riktigt bra :) What do you think?
 

TACOS <3

Hej,
 
Blev absoluta favoriten idag till lunch, en väldigt sen lunch. Sen blev jag även riktigt glad då jag upptäckte att vi får hem nybakta frallor till dörren varje lördag, dom är bara så sjukt goda!
 
 
 
 

VINTAGE COCOPPA

 
 
 
 
 
 
 

PASSION & NATURE

Hej,
 
Efter lunchen idag hann vi gå en snabbis på stan och kolla. Vi gick in på apoteket, och inte för att jag behöver ännu en till, men då köpte jag i alla fall en deo. Har typ 10 st redan, men lyckas alltid hitta någon som luktar godare. Förra julen fick jag Apolivas Passion & Nature body lotion av mamma så nu köpte jag en deo i samma serie, luktar asgott. Sen var jag och min faster in på ica och då fick jag lite saker ur hennes påse ;) Tackar <3
 
 
 
 
 
Smakar precis som vanliga ostkrokar, fast dom passar kanske lite bättre in nu när det blir alla hjärtans dag ;)
 
 

THE FABULOUS SPORTSBAR

Hej,
 
Träffade upp min faster idag på stan för att äta lunch på Allstar. Det fanns tre rätter att välja på plus soppa, sallad och efterrätt, så för 85kr var det billigt, inte bara för att jag blev bjuden då, men tummen upp för fredagslunch på Allstar. Får se hur det blir med luncher ute nu när jag flyttar till Norge :P 
 
 
 
 
 
 
Ahh jag är så blek, måste åka utomlands!
 
 
 

WE BELONG TOGETHER

 
 
Supergoda <3
 
 
Supersöt <3
 

CHANGES

Hejsan,
 
Det här har verkligen varit en städa-och-rensa-bort-grejer vecka. Jag hade ju med mig en hel del grejer från Uppsala som ska packas in hemma hos mamma och pappa tills jag skaffar ett eget mer permanent ställe. Mamma tyckte att vi kunde ställa in min 120 säng på rummet och slänga bort 90 sängen, och då tyckte jag det var lika bra att möblera om hela rummet, städa upp det och slänga massa gamla trasiga möbler och grejer.
 
 
Så här såg rummet ut, imorgon blir det bilder på det fina nya rummet.
 
 
 
Vi skruvade ju isär mina möbler i Uppsala och nu när jag skulle sätta ihop dom kom jag på att jag hade ju inte ritningarna. Dock finns alla ritningar på IKEAS hemsida, bara att klicka på möbeln man vill sätta ihop och där finns en pdf fil :)
 
 
Städhjälp 1..
 
 
...Städhjälp 2
 
 
 
Jag köpte faktiskt lite ljus på IKEA och dom ska brännas friskt nu i helgen efter att jag är klar med att fixa på rummet :)
 
 

SIMPLE LOVE

 
 
 
 
 

FEBRUARI 2012

Hejsan alla fina,
 
Så nu när jag äntligen har bloggat i ett helt år (yay) så tänkte jag att vi skulle ta en liten återblick till vad jag gjorde i februari förra året, so here comes February 2012 ;)
 
Resa: Först av allt så hälsade jag på hos Emelie för att förbereda mig inför resan till Kina. Jag klippte håret och köpte lite resekläder. Sen så den 15:e så satte jag mig på planet som skulle ta mig til Kina, Beijing ;)
 
 
 
 
Skola: Jag började på skolan 传媒大学 i Beijing.
 
 
 
Mat: Jag åt en hel del intressanta saker ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Upptäcksresor: Jag besökte en hel del intressanta ställen i Beijing
 
 
 
 
Vänner: Umgicks med en hel del trevliga människor :)
 
 
 
 
 
Shopping: Handlade en hel del fina grejer, hittade även en del konstiga grejer ;P
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan lungt säga att Februari 2012 var en rätt så cool månad ;)
 

HORSES

Hejsan,
 
Ikväll fick jag följa med Clara på hennes ridning. Hon är så glad att hon äntligen fått börja med ridningen att hon gärna skulle bo där. Dom har inte börjat rida ännu utan umgås mer med hästarna och lär sig om dom och hur man sköter om dom på rätt sätt. Men idag så skulle dom få göra något extra, dom skulle få leda hästarna. Deras ridlärare hyrde in mig som extra hjälp (jag har ju ridit där i lite mer än 10 år så :P) men det var otroligt kul att få hjälpa till lite ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Och efter ridningne fick vi även åka och hämta upp Molle som har bott hos mormor och morfar i helgen :) <3
 

STUFF I BOUGHT IN STOCKHOLM

Hej,
 
Äntligen hemma i Skellefteå, och det är inte att säga lite efter 10 timmar i en bil! Här kommer i alla fall grejerna som jag köpte i Stockholm :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MOVING OUT

Hey guys,
 
Idag så flyttade jag då ut ur mitt fina lilla rum i Uppsala. Hade familjen här som hjälpte mig bära och flytta. Ja det kändes tungt att måsta säga hej då till rummet efter att ha bott där i tre år. Dock tror jag inte att jag är ledsen för att måsta lämna rummet utan mer för att nu har jag inget eget ställe. Men har fått tre år av fina minnen från rummet, så tack för det i alla fall :)
 
 
               
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Peace Out  <3
 
 

LAST IKEA IN UPPSALA

Hej och godmorgon,
 
I morse packade jag ihop det sista av mina grejer, hade ju även glömt tömma mitt förråd nere i källaren. När mamma och pappa kom där vid elva hämtade vi upp Emelie och åkte ut för att äta lunch på IKEA. Det här blir alltså mitt sista IKEA besök i Uppsala för nu, tråkigt. Men har hört att dom har IKEA i Trondheim också så blir nog och shoppa där också när jag flyttar dit :)
 
 
 
 
 
 
 

WEEK OF INSTAGRAM ~ 5

 
 
 
 
 

LAXTOURNEDOS

Hey,
 
Är så glad att jag hann med att åka hem till Emelie och äta en sista gång innan jag lämnar Uppsala :) Vi hade en trevlig avskedsmiddag med Laxtournedos, ett av världens bästa sätt att äta lax på. 
  Vi gick även igenom Underworld Triologin. Jag hade börjat baklänges och sett trean så nu tyckte vi att det var dags att även se dom två första. Dock kan jag verkligen inte förstå att killen som spelar snygga Lucian är samma person som spelar creepy Aro i Twiligt, ofattbart. 
 
 
 
 
 
 
 

WAYNE'S COFFEE

Hej igen,
 
Ja jag hade så många fina bilder inne ifrån Gamla Stan så tänkte att jag göra två inlägg av denna fina eftermiddag. Eftersom vi åkte in mot stan ganska sent så hann vi inte med någon lunch så det blev lite fika/lunch på Wayne's innan jag skulle dra in mot Uppsala. Här i Stockholm så ligger ett Wayne's och Lager House i samma hus så innan fikat och medan vi väntade på pappa och syrran så gick vi och shoppade lite grejer, och ja jag hittade lite mer grejer ;) 
 
 
 
 
 
 
Clara fick också en fin liten Burowski nalle :)
 
 
 
 
 
Sen blev det tåg in mot Uppsala, ja sista gången på länge som jag kommer åka denna väg :/
 
 

FINDING TREASURES

Hello,
 
När man är i huvudstaden med familjen måste man självklart leka turist. Vi tog tunnelbanan in mot stan men stannade i gamla stan för att kunna gå igenom den. Det var otroligt fint och soligt ute så det var rätt behagligt att gå i alla små gränder och kolla in i alla fönster. Vi gick även förbi slottet en sväng så Clara fick kolla in vakterna, tror hon har bestämt sig vad hon ska bli när hon blir stor ;)
  Vi hann även gå förbi min absoluta favoritaffär i Gamla stan, Theodore's Home, där dom säljer fina inredningsgrejer och framförallt Burowski Teddy Bears <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ah min absoluta favoritbutik i gamla stan :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänk att våran huvudstad är så fin och trevlig ;)

HEARTBREAK HOTEL

Hej,
 
När jag kom hem till min syrra igen blev vi bjudna på mat av mamma och pappa, dom hade gjort kyckling med fylld pasta, Aivarsås och parmesanost. Maten var inte alls särskilt svår att göra och ändå blev den verkligen supergod. Blandningen av Formaggio & Pesto pastan var verkligen god! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och idag var det ju även första delen av Melodifestivalen. Vi var alla otroligt besvikna på deltagarna, det fanns ju nästan ingen bra alltså. De två vi gillade var David och Yohio. Men Davids låt var egentligen bara en cover på hans förra låt, lite annan text bara. Dock Yohio's låt var något nytt och verkligen bra. Tycker det är så otroligt kul att han ställde upp och tog med sig sin Visual kei stil så att lilla Sverige får lära sig vad som är bra på riktigt. Hans låt, även om den sjöngs på engelska, var riktigt 'japansk', påminde mig verkligen om Kat-tun <3
 

REUNION A LA CHINA GALS

Hey everybody,
 
Nu i eftermiddag, efter att vi inte träffats på drygt 6 månader, så mötte jag upp Anna & Cloie, tjejerna som jag lärde känna i Kina. Båda två är helt underbara tjejer så det är synd att vi bor så långt ifrån varandra. Vi satt på Espresso House och pratade minnen och framtidsplaner i ett par timmar. Sen hann vi även med lite shopping i Sturegallerian och dom visade mig en affär med grejer som kommer från Kina (precis såna grejer vi köpte, typ väskor, smycken och kläder) fast nu hade dom lagt på ca 2000 kr på priset...
 

 
 
 
 
 
 
Anna :)
 
 
Och jag och Cloie :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag hittade jättefina grejer på Lager House idag också, ska lägga upp lite bilder på det senare. Jag hoppas verkligen dom har det stället i Norge :)

INTERESTING PLANS

Hejsan,
 
Idag har jag något väldigt trevligt inplanerat. Medan familjen drog ut till Ikea så hade jag drygt en timme ensam i lägenheten innan jag tog tunnelbanan in till stan, lyckades till och med hitta rätt för en gångs skull :) Det var otroligt fint väder ute idag, solen sken men dock var det rätt kallt ute. Det blev en snabb/sen lunch på Wayne's, åt deras Kycklingwrap med avocadoröra, den var otrolig fräsch faktiskt :D Sen väntade jag på att mitt trevliga sällskap för dagen skulle komma in till stan.
 
 
 
 
 
 
Otroligt god wrap, och avocadoröran smakade nästan som gucamole ;)
 

NECKLACE

Hej,
 
När vi hade ätit klart gick vi och shoppade lite gott och gick hem till syrran och hennes kille där hela familjen skulle bo i deras lilla tvåa. Blev lite mys och prat om Norge. Fick reda på att jag inte fått lägenheten av dom jag pratade med för några dagar sedan, dom sa att dom valt någon annan. Lite surt må jag säga men hade sjävklart ett andrahandsval vilket jag nu har sagt att jag vill ha så då får vi se om jag får den. När alla sen gick och la sig så såg jag film på min iPhone, blev en dålig hajfilm och lite bloopers.
 
 
 
 
Mammas fina halsband :)
 
 

HJÄLMAREN

Hejsan,
 
Ja imorse så fick jag stiga upp vid 8 för att familjen kom förbi. Men när dom drog iväg till Stockholm stannade jag hemma och packade och tvättade lite så att allt ska vara klart när allt ska ut ur lägenheten på måndag. Vid 18 drog jag också in mot Stockholm och bort till Årsta där min syster bor, familjen hade nämligen bokat bord på restaurang Hjälmaren. Jag tycker faktiskt det var ett rätt mysigt ställe. Jag beställde in en planka och den var så otroligt god, köttet var verkligen perfekt :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom mamma fyllde år i onsdags så hade jag, Rebecca och pappa gått ihop och köpt ett silverhalsband åt henne. Den var riktigt fint och hade en blank och en matt halva med en liten diamant i mitten, superfint :)