PÅ VÄG MOT ETT NYTT ÅR

 
Ja nu börjar detta år lida mot sitt slut, bara två dagar kvar och sen börjar vi gå mot ljusare tider. Jag var ut med Molle vid klockan 15 och det var kolsvart ute, längtar bara så mycket efter att det ska bli ljust och varmt ute. Jag tycker verkligen att 2012 har gått superfort, och jag förstår inte varför. Jag var i Kina i fem månader och just nu känns det som jag inte ens varit där. Gud måste så börja göra något med mitt liv, vill ha ett jobb men vet verkligen inte vad jag vill göra. Men ja det är ju inte ett nytt år ännu så ja inget måste bestämmas ännu :P Nu när det fortfarande är julveckan så är det släktmiddagar som gäller, eftersom vi bara hade tid med en kortis annandagen så bjöd vi hit mormor och morfar på middag.
 
 
 
 
 
 
 
Sen blev det lite film och godis ;)
 
 

TREVLIG KVÄLL I KUSMARK

 
Min lillasyster har tjatat på mig sedan jag kom hem att hon vill åka hem till Jenny och titta på hennes fina lilla bebis. Idag hade vi äntligen tid för lite utflyckt, så vi satte oss i bilen och drog upp till Kusmark, även Molle fick följa med. Väl där blev det att fika lite och Clara fick se på Tintin medan jag och Jenny pratade lite. När lilla jamie hade ätit klart så fick jag och Clara sköta honom lite. Clara var så nöjd över att få sköta, och var så duktig på att hålla i honom, värst med att vara minst av syskonen är väl att man förmodligen inte får sköta sina mindre syskon, själv är jag så nöjd efter ha gjort det med tre stycken :P
 
 
 
Sen kom Jennys mamma förbi med lite grejer och tog lite foton av sitt barnbarn, och sen på oss också :)
 
 
 
 
 
 
Vädret vi hade när vi körde hemåt, star wars feeling :P
 
 
 
Och på kvällen blev det äntligen mat som inte något med julen att göra, karré och potatisgratäng :)
 
 
 

MELLANDAGSREA

 
Vaknade vid tio i morse av att min morbror ringde och undrade om jag skulle med ut på lunch. Självklart var jag på, speciellt efter all julmat så var jag sugen på lite onyttigare som typ hamburgare eller pizza. Lyckades även få med mig min Clara och Isac till Dallas. Efter lunchen så gick vi ett tag på stan, brorsan skulle ha tag i kläder till nyårs och syrran hade fått presentkort till att ta hål i öronen. Clara var självklart nervös och frågade om det gjorde ont, men vad säger man till en tjej som är 8 år, nä det gör inte alls ont? :P Kommer själv ihåg när jag tog hål i öronen, då var jag bara 6 år, och det gjorde bara så ont. Fast när jag tog ett till hål för typ 2 år sedan blev jag förvånad över att det inte gjorde allt för ont. Det gick då jättebra och dom har börjat med något så bra att dom tar båda hålen samtidigt. Sen gick vi för att hjälpa Isac välja skjorta och slips, ibland är det tur att man har en syrra, annars skulle man kunna gå ut från affären med vad som helst. Men jag lyckades övertala honom att köpa en mörkblå sjorta med lila slips, så snyggt :) Försökte även hitta något trevligt åt mig själv men det fanns nästan inget alls kvar, lite besviken må jag ju säga att jag blev :/ Men eftersom jag inte köpte något kände jag att det var okej att gå förbi Indiska och köpa två nya ljuslycktor :D
 
 
Nervös, men duktig tjej :)
 
 
 
 
 
Och resultatet blev jättefint, hon hade tänkt sig blåa pluppar först, men sen såg hon ju dom rosa blommorna ;)
 
 
Och för Emelie, här är halsbandet som jag först köpt, fast det blev ju det andra istället :P
 
 
Och så köpte jag mig en Latte, men inte lika god som min Tomtelatte.
 
 
Brorsans fina inköp, han hade tänkt köpa en röd, men jag fick honom köpa det här istället :)
 
 
Och mina älsklingar från indiska <3
 
 
Sen satte jag mig nere och kopplade in mitt nya PS3. Och så provade jag mitt nya spel 'Assassin's Creed III' jag älskar verkligen den serien, har alla förutom första. Nu är man en engelsman som heter Haytham Kenway, han är väl okej, men blev inte helt fast för karaktären, och så har han ingen assassin's dräkt. Men jag tycker spelet är helt okej, utspelar sig på mitten av 1700-talet i Boston, Usa och det inbördeskrig som höll på att bryta ut där, typ Boston Tea Party och så. Jag tycker det är riktigt kul att dom har med kända människor och händelser, speciellt då jag älskar historia, men ja hehe det är kul att lönnmörda folk också :P
 
 
 
 
 
Haytham Kenway.
 
 
 
 
Sen blev det också väldigt mysig kvällspromenad med vovven, snön kan verkligen vara fin, men gah är den jobbig att skotta bort, tackar vet jag att bo i lägenhet (i alla fall när det kommer till att ta hand om gården, annars vet jag inte :P)
 

FORGOTTEN STUFF

 
Åh glömde ju, igår var vi ju hem till Mormor och Morfar och åt mat, och innan skulle mamma in till stan för att köpa blommor till dom. Då hann jag och brorsan springa in en sväng för att kolla lite på rean. Vi hittade inte så mycket faktiskt, men jag hittade faktiskt ett par örhängen och en läcker hårsnodd/hårsmycke som jag tänkte ha på kvällen då jag skulle ut. Örhängerna passade utmärkt till min tröja som har nästan lite indiankänsla över sig, men tror ni inte jag lyckades glömma dom i bilen, som vi parkerade i ett garage på pappas jobb :O Nä fy då blev jag lite sur faktiskt, men mina fina örhängen från indiska passade också väldigt bra ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen på kvällen åt vi fortfarande julmat. Fast mamma och pappa hade gjort en skink & broccolipaj, och skinkan var ju julskinkan då, ett bra sätt att göra slut på den istället för att slänga bort halva som vi brukar göra i princip varje år, också en fin liten tradition...

HEMVÄNDARFEST

 
Varje år på annandagen så åker vi hem till Mormor och Morfar för att äta lunch/middag. I princip varje år äter vi lax med romsås. Det är nästan som tacos, något som man inte blir less på (Eller ja vi hade väl någon period då pappa köpt lax för en hel arme, då började vi streaka faktiskt) men maten idag var supergod som vanligt. Och eftersom vi tjatat lite på morbror så hade han ordnat med After Eight päron, vi åt ju cheescake på julafton så vi kände att dom där päronen hade vi saknat. Sen blev det att chilla lite framför deras nya fina platt tv och äta lagomt med onyttigt innan vi drog hem.Pappa skulle hem och se Hockey, själv skulle jag börja göra mig klar inför ikväll.
    En annan tradition är att det är fest på Verandan (eller förut var det Station 8) och när det är hemvändarfest måste man självklart gå :) Hade gärna sett att det hade blivit lite mera dans, men kanske var lika bra att det inte blev, var inte allt för bra musik. Men träffade lite trevligt folk som jag pratade med. Eftersom det blev en tidigkväll så satte jag mig och såg på 'Paranormal Activity- Tokyo Night' när jag kom hem.
 
 
 
 
 
Tre pers saknas annar hade vi varit hela släkten i detta lilla kök.
 
 
 
 
 
 
 
Här är tröjan som jag köpte på Carlings i Stockholm när jag och Emelie var där och shoppade :)
 
 
Köpte även dessa örhängen när jag var i Stockholm, köpta på indiska faktiskt, superläckra på :)
 
 
 
Hela outfiten tsm, sä jäkla nöjd över väskan jag köpte på Lindex nu i höst, perfekt partyväska :)
 
 
 
Ullis åkte iväg tidigare så då stannade jag och Magnolia kvar och festade vidare, och som tur var blev musiken bättre lite senare :)
 
 
 

JULDAGEN

 
Som vanligt är man rätt slut av drygt en månads julstök, så när julafton väl är över så känner man att det okej att bara ta det lugnt. T.ex så kan man gå runt i mjukiskläder hela dagen, utan att faktiskt bry sig att man inte är superpiffig direkt :P Och egentligen var ju det här dagen man lekte med alla leksaker man fått, ja om man inte redan börjat kvällen innan. Det som jag kunde leka med var ju mitt nya PS3, men har inte orkat koppla in det i vår tv ännu. Så jag hjälpte min syrra att bygga upp hennes nya lego. Hon fick ett stort hus, tror det var ett ridläger, och tydligen heter denna serie LegoFriends, tackar vet jag Belleville eller scala. Men det tog oss väl sådär 4 timmar att få ihop allt, men det blev riktigt fin :)
 
 
 
Vi hade laddat upp med den stora godisburken också ;)
 
 
 
 
Oj så snygg man känner sig, har då på mig mitt fina armband som jag fick av mormor, lite chick kan man ju vara .
 
 
 

ALLA FINA KLAPPARNA :)

 
 Alltså redan dagen efter julafton? Buhu nu är det ett helt år kvar innan man ska göra om allt igen. Nu väntar ju veckor med att äta resterna av julmaten, gå och shoppa på mellandagsrean, leka med sina julklappar och åka runt till alla släktingar. Men ja dagen efter är ju också väldigt trevligt, då har man ju tid att gå igenom allt man fick igår, vilket var mycket :) Jag tyckte inlägget igår blev så långt så det fick bli ett separat paketvisar inlägg här istället :)
  Fick då så mycket fint av alla. Jag hade ju önskat mig ett PS3 och Assassin's Creed av mamma och pappa och ja det visste jag ju som redan om typ en vecka innan, men jag är superglad att jag fick det. Sen hade jag ju önskat mig det röda shamballa armbandet, men fick två, då blev jag verkligen förvånad. Sen var resten av presenterna överaskningar som jag inte visste vad det var i, eller jo geisha lådan visste jag nog vad det var, vi får det varje år av faster och farbror, en klar favorit och rätt enkel att lista ut när det gäller vad paketet inehåller ;)
 
 
 
Vi börjar med paketen jag fick i strumpan. En tidning brukar vi alltid få, sådan tur att tomten har följt med i svängarna och sett att jag börjat läsa Cosmo :)
 
 
Shower Gel från Lush som bara luktar sååå gott, jag gav mamma en likadan i julklapp :)
 
 
 
 
Fick även en låda välbehövda sockar, till nästa år behövs nog underkläder tomten ;) Sexy ones.
 
 
Ja som sagt när jag öppnade den här fick jag hjärnsläpp och fattade inte varför jag fått dom och vad jag skulle ha dom till, sticka kniven i någon? Men ja sen kom jag på att jag har ju faktiskt ett kök, där man ska hacka grönsaker och liknande :P
 
 
Och här kommer paketen jag fick på kvällen. Min nya bäbis här alltså.
 
 
Och det här kommer jag ju inte spela ut på en vecka nej? Älskade ju verkligen Ezio, så undra om den nya gubben kommer vara lika bra, gubben gör ju hela spelet.
 
 
OMG det här var verkligen en surprise. Jag önskade mig faktiskt Beyoncé's parfym eftersom den är rätt billig och jag visste att jag skulle få ett PS3, och sen så öppnar ja den här från mamma och pappa, surprise liksom. Och den luktar himmelskt <3
 
 
 
Och mina fina armband från Momme Och Moffe, tänk att jag fick båda <3
 
 
Har ju dom här sen tidigare...
 
 
... så nu har jag fyra stycken :D
 
 
Julklapp från lillebror och syster, passar bra nu då Hobbit har kommit ut :)
 
 
Vanligtvis brukar den här öppnas någon gång efter nyår eftersom man vid det här laget har förätit sig på Choklad. Men min hund ville att den skulle öppnas NU, så öh ja man kan ju säga att jag lånade brorsans låda för detta foto :P
 
 
Fick två biokort också, det + mina införtjänade biljetter så ligger jag på 7 gratis biogånger nu :D
 
 
Ja som sagt detta är då 'Dretpaketet' vad är det undrar du? Ja asså det är ett paket med massa skitsaker (eller ja det är meningen att det ska vara skitsaker eftersom dret betyder skit, men det är faktiskt rätt fina och bra saker vi får här)
 
 
Ett fint litet urval av vad man får i ett dretpaket ;)
 
 
Och sist men inte minst gubben som vill vara anonym, detta ska jag ha kul med nu under mellandagarna, eller ska jag kanske spara dom? We'll see about that :)
 
 
 
 

JULAFTON

 
Åh äntligen julafton, årets bästa dag :D Egentligen så skulle man kunna använda detta blogginlägg nästa år eftersom vi är som vilken svensson familj som helst och följer samma tradition varje år.
  Vaknade i morse av att Tomten hade varit förbi och lämnat massa fina paket i min strumpa, han är en riktigt stjärna som vet vad man behöver. Sockar, cosmopolitan, godis, duschcreme, knivar(dom var jag dock lite osäker på vad han ville jag skulle ha dom till :P).  
  Jag var då uppe och hoppade vid 10 eller 11 och då blev det tomtegröt till frukost/lunch. Efter det så började jag och min lillasyster plocka fram allt julgodis och hälla upp i skålar och ställa fram (och provsmaka såklart). Vid tre och lagomt till Kalle kom gästerna. Vi är ju inte så stor familj, så det var mormor och morfar, faster och farbror och morbror som kom och hälsade på. Sen blev det de årliga julbordet, supersmarrigt, speciellt då pappa gravat sin egen lax i år, så god alltså. Sen så blir det ju alltid julmust till, och gräddost :)
  Sen kommer ju den långa väntan på tomten, han brukar faktiskt alltid komma runt klockan fem varje jul, men vi tror han åkte vilse för han kom hem till oss strax efter klockan sex. Men det gjorde inget för han hade med sig så fina saker så :D Sen efter man har öppnat alla presenter och kramat om alla, slängt bort allt papper så är det egentligen bara efterrätt och tv kvar. Klockan 19.00 så sitter alla bänkade för att se Karl Bertil Jonsson och vid 21:00 är det Svensson Svensson ^_^ Och av någon anledning så är man alltid så trött på julafton att när klockan börjar gå mot 23.00 så är man så trött och slut, och så glad och lycklig att man inte orkar göra annat än att trilla i säng och sova :) Men GOD JUL på er alla, hoppas eran jul varit lika bra och underbar som min :D
 
 
 
 
Molle ville hjälpa matte att öppna julklapparna från tomten, speciellt dom med godis i :P
 
 
 
 
 
 
 
 
Jaha så här fin var man ikväll. Klänningen köpte jag från Kina, och tyckte den passade utmärk idag :)
 
 
 
 
 
 
Nu är Klockan 15:00, alltså Kalle Anka, som dom ändrat i år = inte lika kul.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Julmaten, gah så gott det var :)
 
 
 
 
Nästan alla barnen framför granen, saknar Rebecca bara.
 
 
Faster och Mamma
 
 
 
 
Clara väntar på tomten, och gick som vanligt ut för att ropa efter honom.
 
 
 
Molle fick också paket :)
 
 
Mitt fina 'Dretpaket'
 
 
Utdelning av alla julklappar :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Glad morbror
 
 
 
 
 
Åh ska vi gissa att mitt PS3 kanske är i paketet med tomtar på? :P
 
 
Äntligen har jag denna fina parfym i min samling, den luktar så gott alltså.
 
 
Hade ju önskat mig det fina röda armbandet, och jag fick det också. Det vita är sen tidigare.
 
 
Haha sen fick jag även det blåa armbandet, vilken lyx alltså, så fina.
 
 
 
 
Dretpaketet, massa små användbara/fåniga grejer, alla vi barn tycker nog det är det roligaste paketet :)
 
 
 
Årets alla fina julklappar, tack allihopa :)
 
 
 
 
 
 
Har haft en så trevlig julafton så, även om jag inte fick julkänsla förrän jag ätit gröten så slutade den så bra ändå. Jag fick det mesta av det jag önskade mig och sen hade jag nog varit så snäll att jag fick lite andra saker också. Är riktigt nöjd med alla fina paket, tackar min fina familj. Tråkiga var väl att vi inte hade syrran hemma, så jag hoppas hon haft en trevlig jul i alla fall. Och så var det första julen utan farfar, han är så saknad just en dag som denna. Men då man har så fina släktingar så går det bra ändå, det var en av de trevligare dagarna den här veckan :) Kram, och God Jul allihopa.
 
 
 

DAN FÖRE DOPPARE DAN

 
Hej och hå, den här dagen har kännts betydligt lugnare än senaste veckan. Alla julklappar är köpta, nästan alla är inslagna, jag har julpyntat klart på rummet och imorgon är det fasen julafton. Har väl roat mig sådär lagomt med att vara ute med hunden i det trevliga men kalla vädret. Har även slått in julklappar i drivor, hade ingen aning om att jag köpt så många som jag gjort, men kom sen på att jag också slog in åt min syster då hon själv inte kunde. Har även suttit och spela lite The Sims för att fördriva tiden, det spelet kan vara seiöst kul ibland. På kvällen blev det blöta, eller dopp i grytan som vissa säger, och så såg vi på Stockholm Horseshow. Känns lite konstigt att det redan är fjärde advent idag, och julafton imorgon. Tiden går helt enkelt för snabbt, just nu förbereder jag mig fortfarande på Kinaresan och det var ju ett helt år sedan :O
 
 
 
Mamma fick en fin bok av förrgårs gäster. Det fanns en hel del recept som jag kände för att prova göra :)
 
 
 
Blöta :)
 
 
 
 
 
Och redan fjärde advent.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tomten jag fick av Emelie i julklapp förra året :)
 
 
 
 
Sista julklapparna som ska slås in.
 
 
Hehe en av de fina presenterna mamma ska få av mig i julklapp (hon hinner dock förmodligen inte se det här inlägget förrän efter hon öppnat presenten ^_^) Jag har ju läst ut alla tre böckerna på engleska så nu funderar jag på att börja om med dom svenska.
 
 
I The Sims kan du låta dina Simmar plastikoperera sig och ibland går det dåligt och här ungar är varför man inte ska plastikoperera sig, hehe hade så lust att låta gubben fortsätta se ut så här, men nä hon hade nog inte fått något myspys då :P
 
 

SISTA MINUTEN SHOPPING

 
Idag var jag bara så där otroligt trött och sov typ till 14.00 eller så. Sen kom jag ju även på att jag var tvungen att åka iväg för att ordna lite sista minuten julklappar, och hade även fått en lista av syrran med julklappar eftersom hon är nere i Stockholm och det bara är krångligt att skicka upp. Rolig som hon var så skrev hon bara namn och sa köp bara något fint. Alltså vet du hur svårt det är att hitta fina julklappar två dagar innan julafton? Jag höll typ på att börja gråta. Jag sa till mamma och pappa att jag skulle vara hemma innan fyra eftersom jag redan visste vad jag skulle ha från stan. Men tro på fan att alla grejer jag skulle köpa var slut, panik eller vaddå? Som tur hade Ica Maxi av alla ställen dom saker jag behövde, phew.
 När jag kom hem lite sådär halvsent hade gästerna kommit, mamma och pappa har passat på att bjuda in folk ända fram till jul, trevligt sätt att få dagarna att gå snabbare. Det blev lite premiär av julmaten och sedan världens godaste efterrätt, mamma kan verkligen lyckas hitta recept som blir smarriga. Sedan kom även barnen till en av dom som var och hälsade på så vi satt och spelade spel hela kvällen tills jag var tvungen att ta ut hunden i iskylan.
 
 
 
Hittade en bok när jag var och shoppade, ville köpa den till min farbror, men var redan klar till honom. Vilket var tur för han hade tydligen läst alla dom här böckerna.
 
 
 
 
 
Lite mys med glögg innan vi åt middag.
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha vi spelade ett spel då det är asbra att ha knektar, tror ni inte jag fick nästan alla :)
 

OMFG IT'S DEC 21, ARE YOU GUYS STILL ALIVE???

 
I morse vaknade jag med ett ryck när någon i rummet brevid mig skrek av rädsla och när hela huset började skaka visste jag att allt var kört. Okej nä så var det faktiskt inte, haha men det hade kunnat vara så om Maya Indianerna hade haft rätt, kan ju som tycka att det är lite kul med dom som spenderat miljoner på att bygga hus som ska klara 'jordens undergång' fast ja hade dom haft rätt hade dom nog skrattat åt oss :) Nä men seriöst så Jenny smög in till mig vid halv 11 och sa att snart så skulle dom åka i väg till distriktaren för att väga och mäta lillen. När hon drog iväg så packade jag mina saker och klädde på mig för att gå på en liten promenad. Jenny bor nämligen granne med kyrkan där min farmor och farfar är begravda. Så jag gick dit, skottade mig fram i knähög snö, och kollade till så att allt såg bra ut. Känns faktiskt lite konstigt att detta är första julen utan farfar, men han har det nog bra där han är också :)
 När Jenny och bebisen kom hem åt vi upp resterna av tacosen, och drack våra mini cola, sen efter ett någon gång så drog jag hem. 
 När jag kom hem visade brorsan mig vårt fina förråd av godis som mamma och pappa varit och handlat idag, inte litet må jag säga. Mamma den fulingen hade också klätt granen utan oss, hm det hade jag faktiskt velat vara med på. Senare på kvällen hade vi trevligt främmande, nämligen våra grannar Ulle och Peter med barnen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Osminkad och ful, lika blek som vanligt märks bara extra mycket då man har lysande blå jacka ute i den vita snön :P
 
 
Okej helt seriöst så trodde jag väl inte direkt att vi skulle ingå i nån slags jordens undergång scenario idag. Men hade faktiskt en mardröm om det i förrgår, var beredd på att sätta mig i bilen och gasa hemåt, just in case liksom :P
 
 
När Jenny och lillen kom tillbaka blev det tacos till lunch, tacos är himla gott, men alltid godare dagen efter :)
 
 
Världens minsta jäkla cola :P
 
 
 
 
Mamma hade klätt granen medan jag var borta,den blev fin, men inte lika fin som när jag gör den.
 
 
 
 
 
 
Hunden hörde när vi prasslade och provsmakade nere i källaren..
 
 
och blev lite sugen han med ^_^
 
 
När jag var och rotade lite i källaren hittade jag även en gammal bild på mig, nä av mamma faktiskt men tyckte att hon var otroligt lik mig på bilden, eller ja tvärt om kanske det är.
 
 
 
 
 
 
 

THE NEW KID ON THE BLOCK

 
Idag fick jag äntligen åka hem till Jenny för att träffa henne. Vi har pratat mycket med varandra sen jag åkte hem förra gången och fick ju då också veta att hon fick sin son den 28 november. Nu fick jag både se och gulla med den lilla sötnosen som ska heta Jamie. Eftersom hans pappa är från Afrika så fick han också två afrikanska namn (vågar mig inte på att stava dom) men hans tilltalsnam kommer då vara Jamie Lidström. Och när mamma Jenny äntligen fick honom att sova så fixade vi i ordning tacosen som blev kvällen middag, yes shut up I always eat tacos, I know! Det var då precis lika gott som vanligt. Samtidigt som vi åt såg vi en riktigt klassiker, Nötknäpparen, vi hade den på VHS när vi var små men jag har inte lyckats hitta den, så var superglad att se den igen :) 
 Senare på kvällen satte vi oss ner och bakade (åt) julgodis och såg på andra delen av Sagan om Ringen, vi kom båda två på att vi sett ettan för ofta och att sista var lite för lång för att börja se just före midnatt. Men det hade egentligen inte spelat någon roll eftersom lillen sovit hela dagen och inte hade lust att sova en blund på natten, så självklart fick inte vi det heller. Men jag lyckades då somna någon gång vid tre på natten i alla fall ^_^  Japp en liten gulleplutt som sagt :P
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bakning av julgodiset, allt man behöver är mandelmassa, choklad och kokos.
 
 
 
Ja när man har choklad kvar men slut mandelmassa får man ta till andra medel :)
 
 
 
Där någon gång under kvällen hann vi även med att se She's the Man, askul film, blir den andra filmen nästa gång.
 

LÄRARE I KINESISKA

 
Blir ett väldigt långt men roligt inlägg idag. Fick stiga upp tidigt idag och åka iväg till min gamla skola, även min lillasysters nuvarande skola. I min lillasysters klass hade dom pratat om Kina och då nämde min syrra att jag bott i Kina. Senare frågade hennes fröken om jag kanske ville komma och berätta lite om Kina, allmänt om hur det var där och kanske lite om språket. Väl där var det verkligen jätteroligt och gud vad en andraklass kan prata. Om dom inte pratade så räckte typ hälften av ungarna upp händerna för att fråga saker. Och jag hade varit orolig över att jag inte skulle kunna fylla ut dom 50 minuterna jag fått av läraren.
  Så duktig som jag är gjorde jag en powerpoint med massa bilder och ord dom fick lära sig. Hade även med två korta filmer dom fick se. Det var så otroligt roligt att få berätta om Kina, hade så kul. Fick ju även tid att kolla igenom massa bilder, här är några av bilderna som jag visade barnen och även några fina bilder som jag vill visa igen, men först en film :)
 
 
 
I det här klassrummet var jag idag :)
 
 
Så här glad kan man se ut när man sitter på lektion i Kina, nä inte alls fejk smile :)
 
 
 
"Men varför har coca cola flaskan så konstiga tecken på sig fröken?" "Det är kinesiska lilla vän."
 
 
Och all den jäkla maten vi åt, den kan jag verkligen sakna, och att slippa att laga maten själv.
 
 
 
 
 
 
Gong Bao Ji Ding, den absolut bästa maten som fanns, låg delat etta med ägg och tomat, Xi Hong Shi Ji Dan :)
 
 
 
 
 
 
Och allt trevligt folk man träffade :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skolan på vinter/våren
 
 
Skolan på sommaren :)
 
 
 
 
Och självklart alla trevliga ställen vi besökte :)
 
 

KALAS OCH JULSTÖK

 
Hade fått order om att stiga upp i tid idag eftersom vi skulle vara hos Mormor och Morfar vid ett idag, Moffe fyller nämligen år, men först imorgon, men dom valde att ha kalaset idag istället. Jag steg upp i nog bra tid för att hinna med att äta frukost. Pappa hade bakat limpa, den blev verkligen asgod, och så fick vi lite julost på det, mums. 
   Hos Momme och Moffe fick vi fika, självklart supergott. Alltid lika kul att vara och fika hos momme, hon är nog klart den bästa på att baka i familjen. Men det är väl inte så ovanligt. Moffe fick även en ask Merci som vi fick smaka ur. Sen roade jag och brorsan oss med att kolla igenom gamla fotoalbum, absolut roligast är det ju att kolla på bilder på en själv, hittade så många söta bilder.
  När vi kom hem så började vi plocka fram julgrejerna från vinden och mamma och pappa tog även in julgranen. Tyvärr så hade dom råkat lämna igen en låda med ljus som egentligen skulle ha suttit i granen så den fick vi inte klä idag. Men pappa fixade i alla fall julköttbullarna, lite julkänsla ska man väl få ;)
 
 
 
På jul spelar vi alltid Carolas julskiva, men av någon anledning så slarvade vi bort den förra julen, så i år köpte jag en ny och la ut  den på bron, inslagen, så syrran fick öppna den, men tydligen hade dom fulingarna redan köpt en redan, så nu har vi dubbel uppsättning :P
 
 
Pappas limpa. Supergod var den. 
 
 
 
 
Moffe fyller ju år så då fick vi ta med en present till honom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Åh så söta vi var i den här åldern.
 
 
Förmodligen första julen (-98?) vi hade i det här huset. Välkända tapeter, soffa och matta, och gamla också.
 
 
Lekstugan har också blivit julpyntad :)
 
 
Dags att göra julköttbullar :)
 
 
 
 
 
 
Tyvärr hann vi ju brar så här långt på julgranen eftersom pappa råkat lämna igen en av ljusslingorna så det räckte bara till halva granen :P
 
 

HEM TE NORRLAND

 
Efter igår var jag helt slut alltså. Jag var typ uppe till just efter tre på morgonen innan jag äntligen kom på att jag skulle sova. Sen glömde jag ju ställa väckarklockan men hade sån tur att mamma ringde och väckte mig. Jag var ju inte precis sen eftersom flyget gick först 18.50, men hade lite saker som jag skulle hinna fixa, som att packa klart och så. Som tur var hade jag städat dagarna innan så det slapp jag. På väg in till stan kom jag på att jag ville köpa en sista present till mamma och sprang in på stan med min stora resväska. Dom skulle precis stänga, hade till och med rullat ner gallret, men jag hade så tur att jag fick gå in och handla i alla fall. Sen fick jag kuta till stationen för att hinna med tåget till Arlanda. Väl framme var jag så jäkla törstig så jag lyxade till det med lite fanta och läste på om skolmassakern som var i USA igår, tragiskt verkligen, nästan så man inte vill skicka barnen till skolan nu för tiden. 
 
För övrigt var det en rätt otrevlig resa hem eftersom det snöade så ordentligt, man såg verkligen ingenting, inte ens ovanför molnen. Direkt efter att pappa hämtat upp mig så åkte vi hem till Anna och Hans där familjen varit under kvällen. Vi hann med lite lekar och efterrätt innan vi åkte hem då jag fick gå ut en promenad med lilla vovven, skönt att vara i Norrland igen :)
 
 
 
 
Så här leker amn hos Berggrens :)
 
 
 
Ananaspaj, den var verkligen god, och lite vaniljsås på det :)
 
 
 
 
 
 
Åh och en härlig kvällspromenad med vovven blev det också i den fina snön.
 

LUSSE GASK

 
Dagen efter Lucia var jag på ordentligt julhumör och städade upp mitt rum ordentligt med julmusiken på högsta volym. Det är kul att ge igen på dom som spelar Gagnam Style klockan fyra på morgonen, då behöver dom inte sova på dagen utan får lyssna på O Helga Natt istället. När jag hängde ut mina mattor såg jag solen titta fram för första gången på ett par veckor nu. Hade jag inte haft en hel tvätthög hade jag nog gått ut. Jag tvättade upp diverse outfits som jag skulle kunna ha på mig på kvällen då jag och Emelie skulle ut på Lussegask. Men innan det så kom hon hem till mig och så gjorde vi i ordning tacos, ja tacos igen :) Vi äter nog inte så mycket annat här i Uppsala. Sen blev det även filmen 'Timeline' som hade en hel del snyggingar och välkända ansikten, har inte sett den tidigare men Emelie sa att den var riktigt bra, och det var den faktiskt.
 
Senare vid tolv drog vi ut och tog bussen ner till Norrlands. Vi möttes av en ordentligt lång kö som tog nästan en halvtimme att ta sig igenom, även om vi hade förköp. Men dom var riktigt snälla och bjöd oss på glögg och pepparkakor medan vi väntade. Sen var det typ helt omöjligt att få in sina jackor i garderoben, dom hade två pers bakom disken. Men hur som helst blev kvällen supertrevlig i alla fall, har man trevliga människor att umgås med så blir det ju automatiskt så :) Var lite jobbigt att säga hejdå till Emelie eftersom jag inte vet om det är sista gången vi kommer umgås så här, vet ju inte om det blir tillbaka till Uppsala eller inte...
 
 
 
Som sagt, tacos ;)
 
 
 
 
 
 
Väntar på bussen, båda med ordentliga skor :)
 
 
 
 
Hade så kul gumman :) 
 

LUCIA, TREDJE ADVENT, FJÄRDE ADVENT & LILLA JULAFTON

 
 
 
Idag har jag haft en supermysig dag. Fixade och städade upp rummet ordentligt eftersom att Emelie kommer hem till mig imorgon, och ja att jag åker hem till Norrland nu på lördag. Efter att jag blev klar så åkte jag ner på stan, drack tomtelatte på Espresso House, och kollade julklappar. Jag hade köpt ett halsband till Emelie, men jag kände mig inte riktigt nöjd så jag åkte in för att kolla om jag hittade något annat. Jag gick på glitter och kollade och hittade massa fina grejer, hittade såna där armband som jag köpte i Kina, pandora. Coolt att det som fanns att köpa i Kina i våras nu börjar komma hit. Hur som helst lyckades jag hitta en fin fin present åt Emelie och bytte in den mot halsbandet. Sen åkte jag hem och åt och kollade på Lucia showen på tv. Sen blev det bara att dra hem till Emelie och fira Lucia, tredje och fjärde advent, sen är det ju även dags för årets lilla julafton :)
  Det blev en mysig kväll med Emelie och Matilda. Och som vanliga advent så fikade vi och såg på greveholm. Men sen var det ju även jul, då blev det att byta julklappar med varandra. Fick något riktigt välbehövt av Emelie, presentkort från Espresso House, här ska drickas kaffe :) Tack så mycket vännen.
 
 
 
 
Pandora armbanden som finns på Glitter nu, jag köpte en till alla (tjejer i famijen) från Kina
 
 
 
 
 
 
 
 
Här firar vi Tredje Advent :)
 
 
 
 
 
 
Och här kommer den åh så älskade Fjärde Advent ;)
 
 
När vi sett Grevens återkomst & Mysteriet på Greveholm så såg vi på Sunes Jul
 
 
 
 
Åh fick Kaffekort av Emelie :)
 
 
 
 
Blev ett fint armband, likadant som jag önskar mig till jul, fast idag var det extra billigt eftersom det tillhörde dagens julkalender på Glitter.
 
 
Och när vi var hos Matilda och åt Tacos så hade hon inga skålar så nu köpte Emelie det till henne.
 
 
Här fick Emelie av mig dom luktade så gott.
 
 
 
Sen fick vi fina mössor av Emelie, riktigt varma och snygga ;)
 
 
 
 
 

JULAVSLUTNING

 
Ja nu var det en vecka sedan vi hade sista lektionen i kinesiska, det känns härligt att jag valde att stanna kvar i Uppsala och inte åka direkt hem, speciellt då vi nu köpt biljetter till Lucia gasken på Norrlands den 14:e :) Idag har jag då fixat och donat med min nya fina hårddisk, lagt över bilder och sånt som tar så onödig plats på min dator, fast saken är ju att man måste ju ha kvar bilder på datorn ifall hårddisken skulle pajja. Har även börjat välja ut kläder och smycken som jag ska ha med mig över jul, känner att jag bör börja i tid så det inte blir som förra julen med övervikt :P Såg även på 'Total Recall' och 'Cockpit' medan jag uppdaterade bloggen lite.
  På kvällen gick jag och lämnade de tre filmerna innan jag gick för att träffa dom i min klass på en liten julavslutning på Upplands nation. Men när jag kom dit var det bara Annika där och Bella, så det blev vi tre och en kille som gick kinesiska med Annika året innan som hade lite julavslutning och middag, supermysigt.
 

 
Längtar hem att klä granen hemma i Skellefteå, blev ingen gran här nere.
 
 
 
Vet ni hur gott det var med friterade potatisklyftor?? Såå gott :)
 
 
 
Jaha det var därför alla killar gick runt i klänning och tjejerna hade musche :P
 

ANDRA ADVENT

Andra advent idag. Fast jag verkar inte ha tagit så mycket bilder ikväll så jag måste ha haft supertrevligt, men det har jag väl alltid med Emelie. Vi körde det vanliga fikat med pepparkakor, glögg, lussebullar, godis osv. Sen blev det även att se ikapp sig på greveholm. Jag har som lite blandade känslor kring just greven, han känns som lite för löjlig när han åker runt där med klänningen och allt. Men ja man kan ju inte säga riktigt något förrän det 24:e programmet har varit.
 
 
 
 
 
 
Vi bjuder på en trevlig video också ;)
 
 
 
 
 
Måste ju även köra med mina egna julljus där hemma :)
 
 
 

JULHÄNG I STOCKHOLM

Så äntligen dags för den årliga julshoppingen i Stockholm. I år körde vi den lite billigare versionen och tog bussen (som jag höll på att missa då bussarna in till stan var supersena) men tack vare Emelie så fick jag åka med och vi var framme just före 12. Vi mötte upp Annika och hon visade oss en jättetrevlig italiensk/spansk restaurang som hette Il forno con tapas. Sen blev det att handla julklappar. Det första jag hittade var en tröja, till mig själv ;) Det var 50% på alla märkeströjor på Carlings. Sen hann jag med att köpa present till morbror och faster innan jag och Emelie fick sällskap av syrran som földe med och shoppade ett tag innan vi gick och åt tillsammans på Barcelona. Vi hade en supertrevlig dag måste jag säga och resan hem var hur mysig som helst, vi åt skummtomtar, drack julmust och såg på dagens avsnitt av Greveholm som bara blir bättre för varje dag :)
 
 
Med tanke på senaste dagarnas dåliga väder så hade vi sol idag.
 
 
 
 
Mmm supergod Carbonara, det var både billig och god mat här.
 
 
 
Emelies nya pojkvän :)
 
 
 
 
Tro det eller ej men det är faktiskt en levande gubbe :P
 
 
 
 
 
 
 
Vi gick runt och lekte medan syrran provade kläder :P
 
 
 
 
Syrran har på sig nytröja som jag köpte idag, annars planerar jag nog att ha den på nyårs ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen fick jag med mig Emelie till Espresso House för att köpa en Tomte Latte.
 
 
 
 
Lika snygga båda två ;)
 
 
 
 
 
 
Väl hemma slappade jag och såg en av filmerna jag hyrde i förrgår, tände även ljuset jag köpte på IKEA (det enda jag köpte förutom elefanterna :P)
 

STORMKUL DAG PÅ IKEA

Nu innan man ska hem till julen så har jag och Emelie passat på att umgås med varandra. Och en grej man måste göra i Uppsala innan man åker hem är att gå på IKEA och äta julbord. I år var det nån som heter Tareq Taylor som stod för maten. Redan innan jag åkte iväg blev jag lite opepp när jag kollade ut genom fönstret, det var otroligt dåligt väder. Och det märktes ordentligt när alla bussar var sena. Medan jag väntade på Emelie så gick jag in på Media Markt oc köpte mig en ny hårddisk, hela 1 Terabyte :) På väg ut och bort till IKEA så hade snöstormen dragit igång ordentligt och jag såg nästan inget alls när jag gick över parkeringen. Väl på IKEA så möttes jag av varm glögg vilket var så härligt, jag var som en isbit. 
  Middagen var underbar, Mr Taylor var dubbelt så bra som förra årets (som jag tror var Tina) hans pepparkaksmuffins var helt underbara. Efter maten blev det lite handel och flams och trams. Det skulle ju egentligen vara kvällsöppet till 21, men haha det var ingen som tog sig till IKEA pga av vädret så jag och Emelie var helt ensamma. Efter shoppingen satt vi och slöade lite i en soffa, men helt plötsligt fick vi veta att alla bussar var inställda och då blev vi lite oroliga eftesom ingen av oss ville gå hem i ovädret. Men det var sant alla bussar var inställda och jag ville verkligen inte gå hem, men som tur var så fick vi tag i ett yngre par som skulle in mot stan så vi fick åka bil med dom, och dom var till och med så snälla att dom körde oss ända till dörren :) Så snälla människor det finns.
 
 
Så här mycket snöade det innan jag åkte hemifrån, sen kan ni tänka er det x2 på väg hem.
 
 
Glögg direkt man kom in, IKEA visste precis vad jag behövde då.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag har ju min stora elefant 'Enwall' som jag fick i julklapp för 2 år sen, nu köpte jag även hans familj.
 
 
Alltså vi var helt ensamma på IKEA, helt ensamma!
 
 
 
 
 
Sen slappade vi i soffan.
 
 
 
Den här snön kom i princip på en dag.
 
 
 
 
Det var mysigt att sitta inne och skriva julkort men massa ljus tända.
 
 
Enwall och hans familj.
'
 
 
 
Dagen efter var det riktigt fint väder. Vilket var tur eftersom jag och Emeleia ska till Stockholm på fredag.
 

NOM NOM

Sitter och försöker att inte dra av mig allt hår just nu, sista månaden innan jul, och sista läxorna as well. Måste ha något som muntrar upp mig.
 
 
 
 
Haha vet inte varför men jag kan bara inte sluta skratta, tårarna rinner. Måste nog köpa dom till min hund så han kan muntra upp mig lite :D Haha jag ser den om och om igen! Haha när hunden pausar mitt i allt nommande, kollar upp och sen bara, nom! Haha :,)

FORT.... JULPYNTNING

Vaknade rätt tidigt idag eftersom jag var på väg till skolan. Men av någon anledning kom jag helt plötsligt på att vi inte har lektion på måndagar längre utan på tisdagar istället. Jahapp, hade tänkt gå och lägga mig igen, och det gjorde jag faktiskt men det blev att lägga sig och se på film. Dock innan jag la mig och såg film så gick jag  för att köpa mig en ny tändare då jag tydligen brännt för mycket ljus i höst och använd upp hela min tändare. HAde ju köpt mossa igår när jag och Emelie var och handla så jag skulle kunna göra klart min adventsstake, men ja då kunde jag ju inte tända första ljuset. Dock tänkte jag efter ordentligt innanjag gick ut och tog på mig min vinterkappa eftersom jag helt enkelt höll på frysa ihjäl igår. När jag kom hem gjorde jag lunch och såg dagens avsnitt av Greveholm. Sen blev det film och plugg resten av kvällen :) Åh just ja beställde förresten min resa hem nu, blir hem den 15:e Dec.
 
 
 
 
Fiiiiiiiiiiiiin :D
 
 
 
 
Just ja hittade ju även min fina röda IKEA filt i jullådan :)
 
 
 
 
Haha jag bokade ju flygbiljetter och då kunde man samtidigt boka hotell mellan dom datumen man skulle vara borta. Hmr ja jag har ju redan ett fint hotell på sunnanå som jag bor på ^_^
 
 
 
 
Ice Age 4 - Continental Drift: Manny, Diego, and Sid embark upon another adventure after their continent is set adrift. Using an iceberg as a ship, they encounter sea creatures and battle pirates as they explore a new world. På svenska heter den 'Jorden Skakar Loss' och ja den handlar jo om dom 3 vanliga, Manny, Diego och Sid och även Manny's familj. Den här gången så får dom problem när 'Pangea' håller på att dela upp sig i dom kontinenterna som vi känner till idag. Alla kommer ifrån varandra och försöker ta sig tillbaka. Hur som helst trodde jag att det här skulle vara en utdragen film, ja menar det är den 4:e nu. Men måste medge att jag satt och skrattade för mig själv hela tiden. Dom hade med så många kändisar i denna film och den som gjorde bäst ifrån sig måste ha varit hon som spelade Sids mormor. Jag såg den på engelska så jag vet inte om jag skulle tycka den var bra på svenska.
 
 
Tower Heist: When a group of hard working guys find out they've fallen victim to a wealthy business man's Ponzi scheme, they conspire to rob his high-rise residence. Hmm den var lite både och den här. Jag tror det var tur att jag såg den tillsammans med mina kompisar annars vet jag inte om jag hade tyckt den var rolig. Vi satt mest och kommenterade hur dumma dom var och hur saker egentligen inte borde fungera. Dock blir filmen helt okej, inte bara för att Ben Stiller och Eddie Murphy är med, dom var nog dom minst roliga personerna, men den hade sina stunder.
 
 
The Cabin in the Woods: Five friends go for a break at a remote cabin in the woods, where they get more than they bargained for. Together, they must discover the truth behind the cabin in the woods. Helst seriöst tror jag att framsidan är det läskigaste med hela filmen. Okej jag skämtar. Trodde det här skulle vara en av de vanliga tonåringar-åker-ut-i-skogen-och-blir-dödade-av-en-galning-filmer, men från första början så hände saker som gjorde att man förstod att den var allt annat än vanlig. Precis som det står på framsidan 'You think you know the story' så tror man att man vet vad som ska hända men det gör det inte och det är det som gör det så läskigt. Det var en ovanlig skräckfilm och saker hände som man verkligen inte förväntade sig, bästa var dock att Chris Hemsworth var med, dreggel.
 
 
 
 
 

1 ADVENT & GREVEHOLM

 
På söndagar får man slappa, precis så mycket man vill, förutom om man har planer. Hade mycket att göra med läxa på morgonen eftersom jag hade fullplanerat på kvällen också. Men vid halv 5 så var jag inne på stan eftersom jag och Ullis skulle träffas och äta mat. Hon gav försalg på Forno Romano, som den italiennörden hon är ;) men det var tur för jag har alltid gått förbi där och funderat på att äta där. Till förrätt fick man vitlöksbröd gjord på pizzadeg, så gott. Jag beställde precis som Ullis, men jag valde Pasta Carbonara medan hon valde något med kyckling och svamp. Det var ordentliga portioner man fick också. Ett par brevid oss hade beställd saffranspasta med räkor, blev ortoligt sugen på att smaka ^^
 
Efter maten så skulle jag hem till Emelie för att fira första advent. Jag brukar oftast gå då hon bor så nära men helt seriöst det var så jävla kallt ute att jag inte tog mig en meter utan att känna mig som en istapp, så jag fuskade faktiskt och tog bussen, vilket var tur eftersom när jag mötte upp Emelie som gått från jobbet så var hon faktiskt en istapp.
 
Sen drog vi hem till henne och julstökade lite, pyntade och satte upp hennes ljusstakar. Plus att vi spelade julmusik på Spotify, otroligt mysigt och har äntligen fått julkänsla :) Blev att adventsfika medan vi såg på julkalendern, årets som är greveholm, igen. Haha jag följer den som en galning eftersom jag älskar den förra. Vi avrundade även med att se 12 avsnitt av den gamla Greveholm.
 
 
1 advent firas med fyrverkerier, dock blev mina bilder skitsuddiga :(
 
 
 
 
 
 
 
 
Mmmm Pasta Carbonara, så goooooood :)
 
 
Jag fick julpynta inne i Emelies badrum :)
 
 
 
 
 
Haha hon hade svårt att få den att lysa, men blev glad då den fungerade :)
 
 
 
Första Advent!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hon grillade tomten ;)
 
 
 
 

JULYRA PÅ YPSILON

 
Äntligen månaden som alla i hela världen älskar mest av alla DECEMBER. Egentligen brukar ju 1 December bara vara en dag då alla börjar räkna ner dagarna till julafton, men jag hade faktiskt lite extra tur och behövde bara räkna till 1. Emelie hade nämligen bjudit med mig till hennes förening Ypsilon's julyra. Det innebar inte bara julmat och att klä upp sig fint utan också julklappar. Man skulle ju köpa med sig en julklapp för 30kr och sen lägga under granen, sen fick man ta en där ifrån också. 
 
Förutom att lära känna bordsgrannarna så fick vi lite förätt på ägg, lax, sill och bröd med massor av tillbehör. Vi gjorde också en rundtur runt borden där man fick berätta lite om sig själv, ålder, utbildning, vart man var ifrån och vem man helst ville kyssa under en mistel ^_^ Sen fick man inför alla läsa upp rimmet på sin julklapp och sedan öppna paketet. I mitt paket förväntade jag mig nästan en resa utomlands eftersom det stod att det var kallt i sverige och att jag nog längtade utomlands (yes!) men det visade sig vara hårklämmor med tropiska fåglar på, fina, men inte en utlandsresa :P
 
Sen gick allt rätt fort. Blev middag och underhållning, middagen bestod av den vanliga julmaten, typ prinskorvar, köttbullar, jansons osv. Underhållningen bestod av att ett gäng killar kom in och sjöng lite för oss, och efter det blev det även lite mingel. Och till efterrätten så kom det även in ett riktigt fint luciatåg, gud vad jag saknar det. Senaste luciatåget jag såg var nästan 3 år sen :/ En riktigt fin och mysig kväll, tack Emelie för att du bjöd med mig :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina fina utlandsklämmor :)