HANDBAG MANIA


Blev tipsad av Anna och Cloie om en man som sålde väskor för, okej håll i er, 10kr! Jag frågade om dom verkligen var seriösa och då visar dom mig sina inköp. Frågade snabbt vart det var dom hade varit och dom sa att jag skulle gå till West Gate, och om jag missade vart han stod skulle jag vara blind. Och ja dom hade hade helt rätt han var omöjlig att missa, förutom att han skrek ut 'väskor för 10 kuai' var tredje sekund så hade minst 20 tjejer flockats kring hans... eh väskor.. som gamar, jag själv var nog den största gamen. Hittade riktigt många jag ville ha och provde dragkedjorna på dom, för en tia kan man väl inte riktigt räkna med kvalitet, men vaddå går dom sönder imorgon så är dom ändå värda pengarna. Förutom att dom kostade 10kr st så fick jag rabatt eftersom jag köpte 4 st, betalade alltså 35 kr för 4 väskor, alltså vart annars än i Kina händer det?











I'm so happy right now, detta får väl bli en födelsedagspresent åt mig själv ^^ Tack Johanna, jag älskar dom. Bara en dag kvar i skolan innan det blir lov, förutom tre dagars ledighet så blir det bara en tvådagars skolvecka innan nästa helg. Något lite jobbigare är ju dock att det blir hårdplugg nu då vi har prov.. hmm är det nästa eller då nästa vecka? Jag tror det är den 14 & 15:e April. Nu börjar det inte vara så lång tid kvar i Kina, ska ta vara på den så gott jag kan. Det har varit ett par dagar med riktigt härligt väder så nu kanske man kan börja åka på lite turistställen innan riktiga turistvågen kommer.  Avundas mig nu lite grann, väskor för 10 kr, still can't get it ^.~


The Chinese word of the day: Handväska 提包 tíbāo


HAPPY BIRTHDAY


Fredag, detta brukar vara den heliga dagen då man kan se fram emot två dagars ledighet och bara softa. Men denna vecka så är ju inte det fallet. Eftersom kineserna har en ledigdag den 4 april (vilket är onsdag) så har dom bestämt att vi går skola nu i helgen och vara ledig på måndag och tisdag i stället. Det funkar faktiskt :) Förutom att det är fredag så är det även startskottet på 'de tre födelsedagarna', kan låta som en saga men jag tror bara att det är bra planering.

Så grattis på födelsedagen pappa, var det 35 du fyllde? Haha för mig kommer du alltid vara 38 eller 39 så det är kört för din del att någonsin komma upp till 40. Hoppas du har en trevlig födelsedag och att aik vinner, och jag vet att du önskade dig ett grillsätt i födelsedagspresent, men du får vänta och se vad det blir för något tills jag kommer hem, Puss & Kram / Johanna


Flowers for you, så medan du väntar på paket pappa kan du njuta av en bukett med blommor, visst är dom fina? Och kan tala om att dom doftar underbart gott ^^

Nu är det bara två dagar kvar innan min födelsedag och sen en dags vila innan det blir brorsans, hoppas han också kan se det fina i en puss och en kram från Kina ^^ Hoppas det blir lite bio på söndag. Jenny var sugen på att följa men hon jobbar som sagt 6 dagar av 7 så det blir kanske att åka hem till henne och se på lite film vilket det också är trevligt.

The Chinese word of the day: Födelsedag 生日 shēngrì


VÅRSHOPPING

Idag var det nästan lika varmt som igår, i alla fall tillräckligt varmt för att köpa årets första glass. Kinesisk magnum ^^ Förutom det bestämde jag mig för att ta en snabb lunch och sedan åka ut till silkstreet. Väl på väg dit träffar jag upp Cloie, en tjej i min klass, och när jag berättade vart jag skulle så undrade hon om hon kunde hänka, men självklart. Vi spenderade hela 5 timmar på marknaden och jag tror aldrig att jag mött så arga försäljare i hela mitt liv. Dom vägrade blankt sälja till oss om vi sa för låga priser. Men jag tycker att om dom får börja på 1000 så borde vi få säga något lågt och sedan arbetar man sig upp till ett bra och rimligt pris. Här om man sa för lågapriser så blev man bortkörd. Men vi lyckades faktiskt hitta en hel del grejer, väldigt nöjd med dagens inköp.













Så gullig. Träffade en tjej på tunnelbanan med en 2 månader gammal hundvalp, så söt, ge mig.



Hotpot



Cloie :)



Älskar verkligen dessa underkläder så sköna, fick dom till ett bra pris denna gång.














Åh vad kan detta vara?...



... om inte en ny väska. Det är en härlig pastellfärgad rosa på denna väska, den kommer passa utmärkt nu när det börjar gå mot sommar.



Även denna marknadstur blev väldigt färgrann, men denna gång med lite ljusare färger. Funderar faktiskt på att åka tillbaka imorgon för att kolla kläder, vilket vi inte riktigt hann med innan dom stängde, och för att jag är extremt sugen på maten som jag åt förra gången jag åkte ut till silkstreet. Ska i alla fall kolla efter lite sommarkläder eftersom jag faktiskt inte tog med mig så mycket kläder hit. Har dessutom mailat resebyrån för att beställa lite biljetter, ska nog be dom om att välja ett flygbolag där man kan ha med sig två resväskor. Det kommer jag behöva!

The chinese word of the day: Rosa 粉红 fěnhóng


BÄTTRE MED ÄKTA PÅ BANKEN, ÄN HUNDRA FALSKA I HANDEN!

Min morgon började extremt bra. Vaknade sent och kom mig iväg först fem minuter innan skolan började, dock glömde jag ju självklart mina böcker så jag går tillbaka till rummet, vrider om nyckeln och vad händer? Jo den går av. Fick gå ner och klaga i receptionen och sa att jag ville ha en ny nyckel och en fixad dörr tills jag kom hem. Men dom sa att jag var tvungen att stanna tills dom fixat dörren för att se om dom fick ut delen som fastnat och om inte skulle jag vara tvungen att betala. Jaha detta var alltså mitt fel? Okej som den trötta och väldigt snälla person jag var så betalade jag för mig, och vad säger dom då, jo mina pengar är falska! Seriöst tog ut pengarna från banken i förrgår och nu kan jag inte använda dom. Gubben som kom för att fixa dörren var en äldre man klädd i kostym med den sämsta verktygslåda jag någonsins sett, detta var inte hans yrke! Det tog honom dessutom till klockan 11 innan han fick ut biten vilket gjorde att jag missade skolan. Sen så började han prata om att jag inte skulle få nyckeln förrän imorgon, men där satte jag verkligen gränsen, jag måste väl ända få en nyckel och lyckades faktiskt bitcha till mig en nyckel. Håller tummarna för en bra dag imorgon.






Detta är något man verkligen ska akta sig för i Kina, man ska vara noga med att försöka betala med jämna pengar så man inte får tillbaka falska. Alla kineser kan bara genom att känna på pengarna veta om dom är äkta eller inte. Dock vet jag inte hur man som utlänning ska klara sig från detta problem om man till och med får falska pengar direkt från banken, väldigt dåligt.



Förutom den väldigt bra starten jag fick har denna dagen varit underbar. Och då pratar jag om vädret, det var faktiskt shorts och t-shirt väder ute, hela 23 grader (det är ju svensk sommar ju ^^ )







Pizza och Strawberry Milkshake till middag, lite grön sallad till och det hade varit mer än en perfekt middag.



Detta tecken är det kinesiska ordet för fågel, det ser faktiskt ut som en liten kinesisk fågel, haha gullig.

Dock en rolig nyhet är att Desiré, en av de kinesiska tjejerna jag lärde känna i Uppsala, undrade om jag skulle vilja följa med på en liten utflykt i April. Vart ska vi? Jo vi ska till muren. Detta lät otroligt spännande så jag sa självklart ja, vill verkligen åka fler gånger då det oturligt nog var så dåligt väder då vi åkte sist. Verkar som om det är någon svensk-kinesiskt förening som ordnar detta så jag kommer att få träffa massa andra svenska som studerar här i Beijing, så trevligt :D

The Chinese word of the day: Falsk 假 jiǎ


FIGHTING FOR JIMMY CHOO


Skulle egentligen följa med Rickard till... glömt namnet nu. Men min (högkvalitets) väska lyckades pajja mitt i allt ihopa och då blev jag bara på så dåligt humör att jag gick och la mig och fortsatte sova. Steg upp igen någon gång vid kl 2 och hade tänkt plugga lite men bestämde mig helt enkelt för att faktiskt ta och göra något idag (man kan ju inte låta en väska förstöra dagen) så jag åkte ut till Pearlmarket bara för att gå och slöshoppa och hitta mig en ny väska. Och gud vad jag har bråkat med försäljarna idag. Ville ha en Jimmy Choo väska men ingen ville sälja till mig för att jag skulle ha den under hundra, dom tyckte jag var knäpp. Sedan träffade jag ett svenskt par som höll på bli grundlurade så jag ryckte in och räddade dom. Personalen där frågade om jag kände dom och när jag sa nej tycke dom att jag skulle gå ^^





Jag fick den till slut, men gud vad jag fick kämpa, den slutade på 90kr vilket jag tycker är väldigt dyrt, men det verkade som det faktiskt var det priset som gällde.









En väldigt liten shoppingbag...



...Som kan vecklas ut till en stor en när man har shoppat mycket och inte vill gå runt med massa påsar. Köpte den av en kvinna som jag tidigare bråkat med om den rosa Jimmy Choo väskan. Hon orkade inte ens börja på 200 (vilket var det priset jag hört andra använda) utan gick direkt ner till 40kr, bara för att vara jobbig sa jag 35kr och fick den ^^



New shoes. Direkt jag köpt dom frågade nästa försäljare om jag kanske inte vill ha ett till par, hon hade ju faktiskt dom i samma färg!
 Men OMG vad säger du, säljer du också blåa converse?  Och du tror verkligen jag vill ha ett par exakt likadana eller? Men skulle ju inte tro det.


Förutom detta så känner jag att jag har haft en väldigt 'färgig' dag idag. Det mesta jag köpte var i knalliga färger, men känner att vardagen måste fräschas upp lite grann nu när det börjar bli vår. Köpte dessutom ett par mjukisbyxor så var ute och sprang en runda, kändes väligt skönt faktiskt. Härligt att solen börjar vara uppe längre så man hinner njuta av den när man motionerar på eftermiddagarna. Hur som helst är det skola imorgon, jobbig vecka då det blir 7 dagars skola, så är inte ledig förrän måndag nästa vecka, drygt...


The Chinese word of the day: Färg 颜色 yánsè


IKEA


Igår var det ganska fint väder ute, soligt men det blåste ordentliget. Eftersom vi fortfarande kände oss rätt pigga efter skolveckan så åkte jag och Dilan ut till IKEA. Tydligen ska det vara mycket folk på helgerna, vilket man kan känna igen från Sverige. Det var inte så långt dit, men eftersom det inte finns någon hållplats vid Ikea måste man ta taxi sista biten dit. Men Taxi är som tur var riktigt billigt här i Kina. Man ska bara som utlänning se till att ta rätt Taxi så den inte är 'svart'. Alla Kinesiska taxibilar är tvåfärgade (ofta gul och en till färg) och har en skylt där det står taxi på. Man ska också se till att dom slår igång mätaren annars kan dom hitta på egna priser. Bra at veta är att dom har ett startpris på 2 kr så det kostar alltid 2 kr mer än vad priset visar.






Riktigt blåsigt var det, i värsta fall kunde man faktiskt blåsa omkull.







Småland fanns också, men jag tyckte det såg ut som om barnen lämnat föräldrarna där. Till och med mormor blev lämnad ^^



Men viktigast av allt var ju faktiskt maten. Den var riktigt god, och dom hade även lax, det blir det nästa gång :)













Mmm Köttbullar









Din avdelning Emelie ^^





Jag älskar verkligen dessa ljus och istället för 40kr som i Sverige kostar dom här 14.90 :D









Vi tog taxi hem eftersom vi var trötta och inte orkad med rusningstid i tunnelbanan. 1 timme tog det, kostade oss
50 kr, så skönt att åka bil med alla grejer ^^















Köpte en ny kudde och samma sängkläder som jag har i Uppsala.



Fick även prata en snabbis med Molle på kvällen.

Hade en väldigt trevlig dag, IKEA är ett sånt ställe som är trevligt att åka till bara för att umgås. Kändes som vi var i Sverige faktiskt. Glömde faktiskt av mig och börjad prata svenska med Dilan,  'Now you're speaking Swedish again, I can't understand.' Men vi hade roligt i alla fall och vi var även ganska excited eftersom Dilan's syster skulle få barn. Så hennes familj höll oss uppdaterade och så på vägen hem i taxin fick vi besked om att Dilan blivit moster åt en liten flicka. Congratz Dilan.

Idag blir det nog inte att åka iväg någonstans. Men det är riktigt fint väder ute idag så vi ska faktiskt gå och spela lite tennis efter middagen. IMorgon verkare det som det blir utflykt till Dawang lu, får se om jag hittar något kul där :)

The Chinese word of the day: IKEA 宜家家居  yíjiā jiā


SAVIOR IN THE NÖD

Idag efter skolan skyndade jag mig iväg mot tunnelbanan, skulle nämligen träffa upp Jenny och hennes släktingar som är på besök här i Kina, hennes mamma Anita och faster Elisabeth. Dom hade åkt in till Silkstreet så jag mötte upp dem där och vi gick en liten sväng. När Jenny var tvungen att åka till sitt jobb gick vi en snabbis och åt och åkte sedan ut till Pearlmarket. Hittade faktiskt en sak jag ville ha därifrån men förutom det så fanns det inte så mycket jag behövde, följde mer med för att leka tolk åt Anita och Lisa. Vi gjorde ett sista stopp på Soshow för att leta efter lite stenar till faster och Anita. Superbra att få med sig en stenexpert.







Anita och Jenny



Elisabeth och Jag





Coca Cola med mjukglass på.



Köpte mig ett par svarta Ray Ban på Pearlmarket



Här kära faster har du din beställning, en kristall, hoppas du blir nöjd :)



Fick idag även ett efterlängtat paket från Sverige. Mamma och faster hade knåpat ihop ett litet paket med nödvändigheter. Tack kära ni, riktiga räddare i nöden :)









Haha gissa vad mamma skickade med i paketet om inte två par Rayban, av allt man kan tänka sig, jag lyckas alltid pricka in så fint, men jag kan ju alltid behövas 3 st :)






Dagens middag, lite dyrare än vanligt, hela 10kr.

Har varit en riktig stygging idag. Har varit väldigt upptagen så jag har inte gjort min läxa.. Ja men en gång ska väl förhoppning gå för sig, får plugga ikapp imorgon. Redan lill lördag imorgon i alla fall, bara 3 dagar kvar till helg. På tal om lördag så frågade en tjej i min klass om vi skulle dra till IKEA, ryktet om köttbullarna har spridit sig. Så förhoppningsvis så blir det en liten utflykt dit då, behöver en ny kudde, gillar inte att bara ha en.

The Chinese word of the day: Sushi 寿司 shòusī


长城 ~ MU TIAN YU

Så i lördags blev vi ju bjudna av skolan att åka ut till Kinesiska muren. Delen som vi åkte till heter Mu Tian Yu och ligger ungefär 2 timmar bort med buss. Vi skulle egentligen åka vid 7:30 men kom oss först iväg vid kl 8. Vi hade inte så tur med vädret vilket ni kommer se på bilderna, det var så dimmigt att man nästan inte såg någonting. Jag gick tillsammans med Adam och hans släktingar, vi valde att åka linabana upp eftersom man knappt såg något, så i kinesernas ögon är jag fortfarande inte en 'stark' person, vilket man endast kan bli om man klättrar upp. Denna del av muren var väldigt fin, men tror inte den kan kallas symetriskt. Man var hela tiden tvungen att hålla koll på fötterna ^^

Priserna för detta var kanske lite i överklass enligt mig. Inträdet var okej och låg på ca 50-60kr, men linbane biljetterna låg på 60kr för ca 3 minuters resa. Man kunde även köpa souvenirer, men det blev inget för mig, hade velat ha en Tshirt men ingen ville gå ner under 20kr så då fick de vara (tills nästa gång) ^_^





Tydligen kostade det att fota kamelerna, man betalade per minut, ops.


























Väldigt dimmigt, mystiskt och kinesiskt.




Som tur var det inte så mycket folk den här dagen, vilket kan ha berott på vädret.





Visar Adam hur jag vill att han ska fota.





Något riktigt konstigt som hände när jag gick in i ett av vakttornen var att alla kort på mig blev suddiga. Trodde jag skakade eller så. Sen började det komma upp vita linjer över mitt ansikte, spelade ingen roll vart eller i vilken vinkel jag tog ifrån så blev det så här. Trodde kameran gått sönder men när jag gick ut från tornet fungerade den utmärkt igen... skummt.



Samma här..






"This wall was built without American aid or loan from World Bank."





Ett sätt att ta sig ner från muren, dock stängde den pga av den tjocka dimman så det blev ingen åktur.



Fattar du allt som står utan att skratta så gör du det bra. Detta var köunderhållningen på väg till liften.









Väl nere var jag ändå rätt nöjd med besöket även om man inte såg så mycket. Vet att jag definitivt kommer åka till muren igen, dock vet jag inte om jag kommer åka till denna del igen. När det var dags för lunch tog dom oss till en liten by mitt ute i ingenstans för att äta på en liten familjerestaurang. Maten var förvånandsvärt god, så god att jag helt glömde bort att ta bilder. Dom var inte heller snåla med maten, bäst av allt var att skolan betalade allt :) Sådana reser gillar vi.

Så har man äntligen gjort något riktigt turistigt, och nu kan jag skryta med att jag varit och gått på kinesiska muren. Hoppas jag hinner med fler gånger då det är lite bättre väder, skulle bli jättefina utsiktsbilder.

The Chinese word of the day: Kinesiska muren 长城 chángchéng


ZOO MARKET UNDERGROUND

Så var det fredagen också ^^ Som planerat blev det att åka ut till zoomarket. Jag och Nickolas drog från skolan vid kl 2 och mötte därefter upp Adam, hans syster och faster vid marknaden. Adam hade hört från en kompis att tydligen skulle det finnas en underground marknad lite längre bort från Zoo market, så eftersom vi redan varit på zoomarket tidigare gick vi dit istället.  På detta nya ställe fanns det mest kläder, skor, smycken och väskor, ungefär som den andra marknaden, men detta ställe var enormt och det tog typ 3 sekunder innan vi tappade bort varandra.

Eftersom denna marknad stängde lite tidigare gick jag och Nickolas tillbaka till Zoo Market och shoppade loss där istället. Hittade allt jag kom dit för, så nu börjar jag äntligen känna mig nöjd, och ja kära faster hittade även lite stenar som jade, kristall (skitcool grön kristall) osv :)







Det blev mest kläder den här gången, gick även dubbelt så bra att pruta den här gången, vet inte om det är för att man blivit bättre eller att dom bara inte orkar tjafsa...





Efter många om och men blev det en LV börs, funderade på en i färg, men svart var nog den snyggaste.



Blev även middag med Nickolas, han visade mig 'det muslimska stället'. Här gör dom nudlarna medan man ser på, riktigt kul faktiskt.









Man kan även beställa in grillspett som dom grillar utanför restaurangen. Dom var mycket goda. Börjar längta efter sommar och grillat, majs, halloumi baconinlindad sparris mmhmm :)

Var helt slut när jag om hem och orkade inte ens öppna min chokladbit som jag köpt med mig hem. Det blev dusch med fotmassage och direkt i säng, vilket ändå var lika bra eftersom det var att stiga upp tidigt dagen efter eftersom det skulle bli utflykt till muren :)

The Chinese word of the day: Köpa mǎi


SOSHOW SHOPPING

Okey first thing first. Mycket att göra, lite tid att göra det på :)

Tidigare i veckan hittade jag på internet ett ställe här i Kina som såg mycket intressant ut. Men hur jag än frågade runt om det så hade ingen hört om det. Men i torsdags bestämde jag mig för att chansa och åka och se om jag hitta detta ställe kallat Soshow. Endast med namnet på stationen och affärens namn lyckades jag faktiskt hitta rätt, det trodde ni inte va?

Detta ställe var awesome, 11 vånigar shopping, mat, bio och en spelarkad. Det fanns både lite billigare affärer där man faktiskt kunde pruta och så fanns det ställen där en jacka verkligen kostade en 1000-lapp. Jag gick runt i drygt 5 timmar och shoppade, hade så jäkla ont i fötterna när jag kom hem, men det var det värt :)







Nästa gång blir det glass.



En våning såg ut som på marknaderna vi varit på, men det fanns även andra våningar med riktiga affärer där man kunde gå in.





Det är hit man skickar pojkvännen medan man själv shoppar. Spel och bio våningen ^^



Fast gillar han Manga/anime och dataspel så kan ju denna våning vara något också, comic world.





Och vad gjorde jag om inte...



...fixade naglarna :D






Checking the Bags





En ny pekigkopera mask (den vita).



Påfyllning till nyckelknippan. Köpte även lite andra figurer. Tack brorsan för mitt dyraste intresse!



Nej ingen iPhone, tyvärr. Dock ny plast och skydd till min iPod :)



Det var extremt kul att få shoppa loss på ett ställe med lite bättre kvalitet än marknaderna. Tror nog att det är det enda stället förutom marknaderna jag varit till, och det har redan gått mer än en månad. Det fanns mycket att inhandla och jag tror jag missade hälften eftersom jag blev så trött. Men ska definitivt åka hit igen för att gå på bio, tydligen ska det vara ganska billigt i Kina.

När jag satt och fixade naglarna förvånades jag över en sak. Nästan alla tjejer som fixade naglarna hade med sig sina pojkvänner, som faktiskt satt där utan att se less ut. Jag menar det tog längre än en timme att fixa naglarna, antingen tyckte dom detta var skitkul eller så hoppades dom på att få something tonight, eller vad tror ni? Som kille skulle jag nog hellre nörda uppe i comic world eller spela lite spel, eller varför inte kolla en film... dedicated boyfriends det där.

The Chinese word of the day: Pojkvän 男朋友 nán péngyou


T & M.M

Pratade just med pappa, han är i Stockholm och skulle precis gå och lägga sig. Själv steg man upp för typ 45 minuter sedan (6.30) tog en dusch och sitter nu och äter 'gröt'. Pappa hann ju berätta om den goda hotellfrukosten som han skulle äta imorgon, rökt lax och omelett, vart är min hotellfrukost?!

Igår följde jag med Rickard och Adam för att äta lunch. Vi träffade även upp deras språkpartners och en klasskompis. Dom bjöd med oss till ett litet mysigt café som hette T & M.M, vilket var ett litet pluttninutt ställe, såg ut som de var gjort för 5 åringar, men ja det är ju Kina.



 

Godmorgon :)









Ett vanligt snack på caféer är popcorn. Annorlunda från Sverige är att iställe för salt smakar dom sött.


Nu blir det skola i ca 4 timmar, men tror jag ska ta mig igenom dagen, som tur har vi ingen läxa till idag så det gäller bara att försöka hänga med på lektionen idag. Får se om jag hittar på någonting roligt idag då solen faktiskt lyser ute, igår var det rätt varmt ute så man kan ju alltid hoppas på att det blir vår nu :)

The Chinese word of the day: Vår 春天  chūntiān


DAY OF FOOD

Uff, en ny vecka och hela fyra dagar innan ledighet igen. Dock har jag märkt att dagarna går väldigt fort och på fredag har jag varit här i en hel månad, can't believe it. Alla säger att man brukar komma in i språket efter ca två veckor, men kan jag Kinesiska ännu? Nepp. Därför blir det skola imorgon och så får jag hoppas att jag snart förstår vad mina lärare egentligen pratar om ^^

Förutom skola och läxa har jag mest ätit och sovit idag. Gick med några klasskompisar och åt lunch i skolmatsalen, och vi satt kvar så länge att vi nästan blev inlåsta. Hade mycket energi i eftermiddags och tänkte ta en långpromenad runt löpbanan, fick jag det? Nej, dom hade tydligen lektioner av något slag, men inte använde dom löparbanan, det är just i sådana här situationer jag vill kunna kinesiska eller ja i alla fall att dom förstod vad 'move bitches' betyder ^^; Det blev att gå hem och sova bort lite energi istället.











Cappuccino, eller snarare sockerbomb med kaffesmak ^^





Dinner with my roommate Laura












Trevlig kvällsbelysning utanför där vi bor, och nu har dom startat fontänen också, fick mig nästan en kalldusch då jag skulle fota, men vad gör man inte för bloggen?



Fick idag reda på att skolan annordnar en utflykt till Kinesiska muren, dock har jag glömt vilken del det är. Resan kostar 100kr och då ingick mat och massor av annat, har även för mig att man får tillbaka pengarna när resan är klar, alltså är resan gratis? Hur som helst så kl 7:30 på lördag blir det utflykt, äntligen, ska bara se till så jag inte glömmer kameran. Pratade även med Nickolas idag och det lät som han var sugen på Zoo Market eventuellt på fredag efter skolan. Låter inte helt fel i mina öron så då blir det att leta stenar till faster :)


The Chinese word of the day: Move Bitches 吪 贱货 é jiànhuò (förmodligen inte grammatiskt eller socialt korrekt)


BILLIARDS

I helgen blir det nog att ta det rätt lungt har ju varit så mycket festande senaste tiden tycker jag. Ska se om jag kanske kan dra med mig några av dom andra imorgon så vi kan hitta på något tillsammans, men är rätt säker på att jag inte har några pengar kvar på mobilen så vet inte riktigt hur jag ska få tag i dom. Har ingen aning om hur man gör för att fylla på men gissar att man kan gå till en affär peka på mobilen och säga 'har inga pengar', borde väl fungera ^^ Igår blev vi bjudna på middag av några killar från ett av de kinesiska programmen, tror det var broadcasting. Vi hade väldigt trevligt tillsammans, alla var väldigt trevliga och hade bra humor. Efter middagen följdes vi och spelade biljard, lyckades vinna en gång, men kan ju inte direkt säga att det var min förtjänst :P 








Det blev lunch ute idag. Köpte med mig lite nudlar och melonjuice.








Tjejen som satt brevid mig provsmakade all maten innan mig för att se om det var starkt, var det inte det så var det okej för mig att smaka... vi hade inte samma synsätt på vad som är starkt och inte...











Superproffset spelar.



Ikväll har jag köpt med mig ett lager gott till rummet, det västerländska godiset dom har här är typ snickers och Kinder ägg choklad (som är min favorit ^_^) har även hittat en chipssort som inte har skaldjur, kyckling eller lotussmak. Har ju tyvärr sett klart alla avsnitt av Vampire Diaries så jag vet inte vad det blir för nått ikväll, kanske kinesisk TV eller nått.


The Chinese word of the day: Choklad 巧克力 qiǎokèlì


MY DAY IN PICTURES

Var och hälsade på hemma hos Jenny för att se hur hon bodde. När jag skulle kliva på tåget var det proppat (ska lägga upp nån liten film härframöver så får ni se the madness nere i tunnelbanan) men som tur var bodde hon bara en station bort från mig så jag slapp stå och trängas alldeles för länge. Det verkar vara ett rätt trevligt ställe och hon visade mig skoaffären hon brukar gå och shoppa på ibland, skulle hon inte gjort, nu vet jag vart mina pengar kommer gå.


















Nu har jag fått reda på att en stor flaska cola kostar 6.50 här i Kina, dyrt.



På kvällen när jag skulle hem hann tunnelbanan stänga och dom gav mig förslaget att jag skulle gå hem... halv 12 på natten  i Kina, skulle inte tro det. Det blev att leta fram en taxi bland alla redlight bilar som är svarttaxi här i Kina. Hittade dock en tillslut, en bil utan bälten. Som tur var skulle jag bara åka drygt 5 minuter. Kom just fram till vår byggnad när dom skulle låsa med sitt stora hänglås. Ska aldrig vara ute längre än vad som är tillåtet igen... eller?


The Chinese word of the day: Film 电影 diànyǐng


BACK ON MY FEET AGAIN


Idag har jag verkligen kännt mig helt okej. Därför orkade jag även gå iväg till skolans supermarket och köpa mig lite middag. Lyxade även till det med en cola eftersom jag inte körde varken fredags eller lördagsmys. För att vara ett västerländsk märke är cola cola väldigt billigt här i Kina. En burk kostar 2.50, en mellan cola 3.00 och en stor har jag faktiskt inte kollat ännu men gissar att den inte är så dyr. Det kommer bli svårt att komma hem till Sverige sedan då man vant sig vid de kinesiska priserna.




Maten smakade helt okej så jag tror det blir utmärkt att gå och äta det imorgon också. Vill inte direkt gå till en restaurang och sitta och hosta och snyta mig framför dom andra matgästerna.



I torsdags (innan jag däckade i feber) gick jag ner till xizhi för att låna caféets internet. Jag har ju börjat följa skräckserien 'The River' nu och jag måste säga att den faktiskt varit mycket bra hittills.




Varm Choklad är perfekt när man har ont i halsen, passade även på att köpa en bit tiramisu.




The River handlar om en grupp männsikor som letar efter filmteam som försvunnit någonstans i Amazonas. Man har hittat deras båt och reser nu runt på den i jakten på ledtrådar och man plockar upp en efter en ur filmteamet. Med sig på båten har dom ett filmteam så hela serien är filmad med deras kameror vilket gör den precis som Paranormal. Har inte riktigt blivit rädd ännu medan jag sett serien men jag måste erkänna att jag har haft en och en annan The River relaterad mardröm nu medan jag varit sjuk.






Ska stiga upp tidigt imorgon och plugga lite så jag inte ligger allt för mycket efter när jag kommer tillbaka. Tror inte jag vågar chansa på att gå till skolan imorgon då jag gjorde det i onsdag så blev det feber hela helgen och jag vill verkligen bara bli frisk så jag framförallt kan gå till skolan men också åka och göra något i veckan och nästa helg.

The Chinese word of the day: Mardrömm 噩梦 èmèng


LIVE FROM SWEDEN



Lyckades hålla mig vaken i alla fall så nu sitter jag och ser på hockey. Började med att lyssna via webbradion men det är ju alltid roligare att se. Pratade med mamma på Skype och medan hon gick för att göra mat så ställde hon upp iPaden framför Tv:n så nu är det Hockey via Skype :D Sen hör jag hur dom lagar mat i bakgrunden och nu börjar magen kurra, skulle göra allt för lite hemmagjord mat just nu.




Haha diggar att det står 'Elitserien - Endast Med Canal+'. Jaha men här i Kina kör vi med Skype ^^

Just nu går det väldigt bra för Skellefteå, vi leder med 2-1, vi hoppas det slutar med vinst. Tror det blev förlust mot Luleå förra gången. Men nu är det tredje och sista perioden så det blir att hejja, dock inte så mycket så jag stör min rumskompis.

The Chinese word of the day: Hockey 冰球 bīngqiú


KOMMANDE RESMÅL


Ja som ni kanske märkt har ju uppdateringarna varit lite dåliga just nu, förmodligen för att jag legat och sovit hela dagarna sedan i torsdags. Just nu växlar jag mellan feberfrossa då jag knappt orkar stiga upp ur sängen och vid dom lite bättre stunderna så verkar det som jag har en vanlig förkylning då jag måste snyta mig var tredje sekund. Just nu är det förkylning vilket också menas att jag i alla fall orkar sätta mig upp och ta fram min dator. Lyckades även stiga upp för att göra mig lite nudlar, har knappt ätit något på tre dagar så jag passar på nu medan jag orkar.




Stor skål med nudlar, det ska tydligen vara med räksmak, men konstigt nog tycker jag inte det smakar så mycket...



Några ur min klass åkte tydligen ut till ett stort shoppingcentrum idag. Hatar verkligen att vara sjuk så jag ska måsta missa sånt. Så medan dom faktiskt är ute och gjorde något så låg jag och kollade upp lite potentiella resemål. Just nu är det lite för kallt för att åka någonstans (snöade faktiskt igår... eller om det var i förrgår..) men så fort våren kommer så ska vi börja åka ut på lite roligare äventyr än shoppingställen.



alt

Trummtornet (gǔ lóu 鼓楼) - Egentligen var det meningen att vi skulle ha gått förbi det här stället när vi hälsade på Adam, men klockan blev tyvärr alldeles för mycket. Men det är precis som namnet säger ett trummtorn med massa trummor och byggdes under 1200- talet och har haft olika syften genom århundraderna. Att gå in och kolla kostar runt 20yuan och eftersom det är så högt så kan man få en fin utsikt över staden om man går upp till toppen.
 
Jiankou Great Wall
alt

Kinesiska Muren (cháng chéng 长城) - Detta är väl förmodligen ett måste när man åker till Kina. Det finns flera olika delar av muren man kan besöka, den vanligaste delen är Badaling. Den är rekonstruerad och återuppbyggd just för att vi turister ska kunna komma och gå på den. Själv skulle jag vilja åka till en del som är mindre turistig inte bara för att slippa allt folk utan att verkligen få se en riktig del av muren.
  
alt

I Zhoukoudian (Zhōu kǒu diàn 周口店) finns det ett museum som visar evolutionen av människan genom tiderna i Kina. Här finns även den kända Pekingmänniskan. Eller ja gipsformen av den i alla fall. Pekingmänniskan hittades faktiskt av en svensk man under tidigt 1900-tal. Under andra världskriget bestämde man sig för att skicka fossilerna till USA för att dom inte skulle bli förstörda, men någonstans på vägen försvann dom spårlöst. Har för mig att enda riktiga delen som finns kvar av pekingmänniskan går att hitta i Uppsala. 

Forbidden City

Förbjudna Staden (Gu gong 故宫) - Ett annat måste när man åker till Kina. Man började konstruera detta palats under 1400-talet efter man bestämde sig för att flytta huvudstaden till Peking. Förbjudna Staden var fram till 1925 stängt för allmänheten, men nu kan man gå och titta på det mesta även om en stor del av palatset fortfarande är avstängt. Jag som älskar historia kommer definitivt ta en heldag här.

Beijing Aquarium

Peking Akvariumet (běi jīng hǎi yang guǎn 北京海洋馆) - Detta är tydligen världens största inlandsakvarium. Hela akvariumet är format som en snäcka och man kan se allt från hajar till valar och det finns runt 1000 olika arter. Förutom det finns det även uppvisningar med tex Delfiner och sälar. Akvariumet ligger i Beijing Zoo vilket jag också vill åka till. Det ligger väldigt nära Zoo market så det är inte så långt att åka.


Skulle egentlien behöva vila lite nu då jag känner den där jäkla febern komma krypande. Dock hade jag ju lite planer för ikväll. Det är ju SAIK vs. Luleå ikväll och hade tänkt sätta mig och lyssna på matchen via webbradion. Men ja om jag hinner däcka innan kl 23 så har jag ju alltid pappa som förmodligen kommer sitta spikad framför hockeyn ikväll.


The chinese word of the day: Trött 累 lèi