SOMMARKALAS

Så var det hela 8 år sedan man först fick se henne, och lika gullig är hon fortfarande. Clara fyllde år i torsdags och tyvärr jobbade jag förmiddag så jag hann inte vara med och sjunga för henne på morgonen. Men på eftermiddagen så kom släkten förbi på lite fika och kubb. Hon fick så fina presenter så, speciellt från mig, blev ju faktiskt lite avundsjuk då hon öppnade mitt paket och fick två st The Sims 3 skivor, haha vill också ha :)
 
 
 
 
 
 
För tjejerna gick det förstås jättebra, men vet inte riktigt vad killarna gjorde...
 
 
.....?
 
.....???
 
 
Här i Skellefteå har vi så fint väder. Tur att man har en hund som hatar att gå ut i regnet, då slipper man själv.
 
 
Men då här han så godis sugen också, så han måste gå ut och gå om han vill hålla formen ^^
 
Idag har jag och Clara suttit och installerat dom The Sims 3 skivorna, djurliv och resemål om jag inte minns fel. Det är otroligt att även om jag är 21 så är det fortfarande hur kul som helst spela det. Fast måste erkänna att jag tycker det var lite för avancerat för min smak, men får installera det på min dator så kan jag ju alltid öva ^^
 
The Chinese word of the day: Presenter 礼物 lǐwù
 

DRÖMSKORNA

Här har vi (nästan) all shopping som gjordes på IKEA/Luleå i måndags. Det blev inte så mycket utan mer dyra saker. På IKEA köpte jag i princip bara ljus, och ja just ja en söt liten 'gör din egen glass' behållare. Men sen i luleå blev det ny ögonskugga och highlighter från Make up store, scrubb och tvål från Lush (luktar så gott och skrubben för fötterna gjorde dom så mjuka :] ), tröja från Monki och några lukta gott grejer från H&M.
 
 
Ananas och svartvinbärsvin.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det ända som skulle ha fått följt med hem nu var dom där Jeffrey Campbell skorna, (lägger upp bilden igen så ni får njuta ^^) dom är typ slut på alla internet butiker som jag kollat på, men dom var lite för dyra för mig just nu. Skulle även ha velat gå in på telia och fixat mig en ny mobil, börjar bli så less på tegelstenen jag har nu, plus att mitt abonnemang går ut snart :/
 
The chinese word of the day: Skor xié

MOT NORR

Efter en trevlig inbjudan av Linda så blev det till att stiga upp tidigt (eller bli väckt av mamma) för att dra upp till Happis och gå på IKEA med lillayrrans kompisar Elin, Karin, Yaoska och ja Linda då. Just efter 06.00 var dom här och hämtade upp mig. Alla var lagomt pepp till efter Kåge då somnade alla en efter en. Just före kl 09.00 (eller ja 10.00 i Finland) stod vi och knackade på dörren till Alko. Efter det blev det en snabbis på IKEA där alla förutom Yaoska (som var den enda som var där för att shoppa) endast tänkte på maten. Efter en snabb 2 timmarsvistelse i Haparanda drog vi söder igen mot Luleå :)
 
 
 
 
 
 
Japp till och med jag fick med mig en flaska vin hem ^^
 
 
 
Tjejerna körde med instagram 24/7, sånt fungerar ej med min tegelsten :/
 
 
 
 
 
Luleåstan :)
 
 
 
Inte Mocha Frappochino men Caffe Frappe, inte lika gott men men he duger.
 
 
 
Jeffrey Campbell! Höll på att dö, men före löning kändes 1.700kr lite för saftigt
 
 
 
Vi sprang runt i Luleå i cirka 4 timmar och jag trot att alla satte sig nog i blen med två påsar var i alla fall. Viktigast var ju förstås de affärer vi inte har hemma som Monki, där jag lyckades hitta en tröja i alla fall. Var även in på Lush och sprättade ett par hundralappar, kan inte hjälpa att jag älskar deras grejer. På väg hem höll vi på att köra fel, men det ordnade sig tillslut då vi började läsa på skyltarna ^^ Så efter ett trevligt Dollar Store besök så drog vi hem med fullpackat baggage.
 
The chinese word of the day: Roadtrip 旅程 lǚchéng
 

SOMMAR-FRÄSCH

Nu blir det att fräscha upp sig. Nu tar jag äntligen tag i att fixa upp mitt hår, jag var ju faktiskt och köpte en ny hårfärg för drygt två veckor sedan. Jag kör alltid med L'Oreal Castings toningar, det är dom jag blir mest nöjd med och dom har ett otroligt bra utbud på färger. Sedan har jag idag köpt lite skrubb och peeling på Lush i Luleå så nu ska man bli fin :)
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser håret ut nu (risigt jag vet) men det ska vi snart ordna. Har laddat upp med en massa kurer i badrummet, men först ska jag ta och lägga Clara. Kommer ju bli väldigt lätt, hon är nämligen så otroligt stolt över sin lösa tand. Hon upptäckte ikväll att den började vara lös och skulle inte förvåna mig om den är ute innan hon somnar, var precis likadan när jag var mindre ^^
 
The Chinese word of the day: Tand yá 
 

CAESARSALLAD MED HALLOUMI

Japp nu blir det smygreklam för coop igen. Stod och packade upp coops färdiga salladspåsar och hittade en som hette caesarsalld. Det var inte bara sallad utan även brödkrutonger, riven ost och dressing allt redan färdigt, så man måste bara tillsätta kyckling för att få den perfekta middagen. Dock gjorde jag med halloumi ost istället, men det var riktigt gott det också :)
 
 
 
 
Och i fall man inte orkar äta upp allt är det ju bra att ha en hund som faktiskt gillar att äta sallad. Men ja är man ett matvrak så är man :) Men älskar honom lika fullt ändå.
 
The Chinese word of the day: Hund gǒu

DISKMEDEL

 
Bra sak med att jobba på coop (ungefär so IKEA) är alla fina saker man hittar lite ibland, och ja coop har faktiskt fina grejer tro det eller ej ^^ Eftersom jag inte bor hemma i uppsala nu så fick det bli en present till mamma istället :)
 
 
The Chinese word of the day: Såpa 肥皂 féizào

MOVIE NIGHT

 
Igår hade jag min 'lediga dag' och jag hade planerat med Jenny (hon som jag lärde känna i Kina) att gå på stan och uträtta några ärenden, som att köpa en ny mobil. Men då ringer dom från coop (07:05 till och med) och ber mig jobba. Så vi bestämde oss att ha en trevlig filmkväll istället. Jag åkte ut till henne i Kusmark, till hennes nya lägenhet som var så otroligt fin. Vi laddade upp med massa gott och så på tre filmer. 'He's not that into you''The Reef' och 'Crazy, stupid Love' med världens bästa kommentar "Fuck, seriously it's like you're photoshop." Sen berättade Jenny att hon och hennes kille ska ha barn, så himla härligt, och hon hade en riktigt fin mage då hon ska få sin lilla plutt i mitten av november :) Grattis vännen.
 
 
 
 
 
Jenny :)
 
 
 Jag köpte en liten inflyttningspresent till henne också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När jag drog hem någon gång efter tre så hade solen precis gått upp och det var så himla fint ute. Det var riktigt varmt ute också så jag klev faktiskt ut ur bilen och fick mig några fina bilder. Speciellt då jag fick syn på hästarna lyckades jag få dom riktigt bra bilderna. Saknar verkligen hästar och att rida. Får väl börja om med hästar då jag slutar pluggar och skaffar jobb :)
 
The chinese word of the day: Häst
 
 

SEAT SAVERS

Nu när det är sommar så har folk här i Sverge gjort sig en vana av att vilja vara utomhus (ja om det inte regnar förstås) och det gör ju självklart att alla uteserveringar glasskiosk bord, barerna är fulla av sommarälskande människor. Och är du en av de lyckliga som fått tag i ett bord/stol kan du ju glömma att gå på toa eller gå ut för att försöka höra vad personen i andra änden av telefonen säger.  När du kommer tillbaka är det lika fullt någon som tryck ner ändan på DIN stol, må det vara kompis eller inte. Men nu är det någon som har uppmärksammat detta problem och gjort något åt det.
 
 
 
 
'Platsreserverare' Lägg den på din stol och den kommer vänta på dig när du kommer tillbaka.
 
Någon har kommit på en så rolig grej som Seat Savers som i former av smält glass, spillt kaffe och till och med skedar/knivar med choklad på. Jag tycker det ser otroligt verkligehetstroget ut, och det är faktiskt sant, människor står hellre än att torka upp efter andra. Om dom såldes här i sverige skulle jag definitivt klicka hem en (förmodligen den smälta Ben & Jerry's glassen) en kul grej att ha med sig i handväskan, men det skulle också fungera att ha hemma, tex om man vill skoja lite med familjen ^^
 
THe Chinese word of the day: Stol 椅子yǐzi

SOMMAR SMOOTHIE

Var på väg att göra smoothie häromdagen men upptäckte att yoghurten var slut. Så medan jag var på coop och handlade så passade jag även på att köpa lite mera rolig frukt att ha till mina smoothie. Jag hittade väldigt praktiska påsar som hade mini förpackningar i så får man precis en potion frukt, smarrigt :) Ett smart tips så här på sommaren är att mixa i isbitar så håller den sig kall lite längre.
 
 
 
(Bild från google) Haha upptäckte nu att det står på tyska men whatever ^^
 
På kvällen blev det film med mamma och pappa. Vi så George Clooney's film 'The Decendants'. Var förvånad över att den var så bra och hade faktiskt inte tänkt se den, men man fastnade för den så jag såg ända till slutet. Brukar inte gilla familjedraman, eller hur man ska beskriva den, men jag gillade den här i alla fall :) Roligast i hela filmen var att 'Shaggy' från scooby Doo filmerna var med, han hade väl en liten annorlunda roll i jämförelse med vad han brukar ha ;P
 
The Chinese word of the day: Familj jiā 

PARFYMTOKIG

Så på tal om parfymer. Även om parfymer är en lyxvara så älskar jag hur man kan ha på sig dom varje dag och känna sig lite speciell ^^ Eftersom jag gillar att variera, beroende på årstid och väder så har jag en trevlig liten samlig. Jag gillar lite sötare och fruktiga dofter och mina absoluta favoritmärken är DKNY's äppelserie, av vilket jag har den ljusrosa och den gröna. Gillar även Britney Spears Fantasy (Rosa) och Midnight fantasy (blå). Den nyaste i min kollektion är ju då Juicy couture's 'Viva la Juicy', den skiljer sig från resten av mina parfymer och liknar mer den Disel parfymen jag fick av mamma som heter 'Love Dose'.
 
 
 
 
(bilder från google)
 
En parfym som länge stått på min lista är Beyonce's Heat Rush, som till min förvåning luktar rätt sött men utan att gå över gränsen, har fortfarande kvar en elegant doft som passar vart som helst. Fick prova den hos Ullis i julas och är fortfarnade helt kär. I förrgår hittade jag även en till parfym att lägga till på min lista, nämligen nummer 2 ur Ralp Lauren's The Big Pony Collection. Den luktar nästan lite för sött men måste erkänna att det är så jag gillar dom.
 
The Chinese word of the day: Parfym 香水 xiāngshuǐ (haha direkt översatt blir det doftande vatten ;P) 

TIMES THREE (x3)

Nu har jag äntligen tagit mig tid att åka och köpa en ny bikini, eller ja tre rättare sagt. Jag kunde inte bestämma mig om jag skulle ta den blå eller mörkrosa så jag köpte båda två. Och så säger mamma helt plötsligt att det är ta 3 betala för 2, så då fick jag den persikofärgade på köpet. Så är ni utan badkläder tycker jag definitivt att ni ska åka förbi Stadium :) Vi gick även förbi ett ställe som sålde hard rock grejer, och jag fastnade direkt för en av deras t-shirt, don't know why though.
 
 
 
 
 
Sen glömde jag ju helt bort att jag inte visat vad jag köpte på väg hem, gick förbi taxfree när jag var i Warzawa och köpte en ny parfym och en Body Butter. Jag har faktiskt väntat på att få köpa Juicy's nya parfym sen innan jag åkte till Kina, men bestämde mig för att ta den på vägen tillbaka. Egentligen är 'Viva la Diva' inte riktigt min stil, men den luktar verkligen gott. Gillar även The Body Shops grejer, dom luktar alltid så fräscht. Denna gång körde jag på Mango, även om min favorit hittils är Strawberry, men lite variation är ju alltid bra :) På tal om mango och hallon så har jag nu varit och köpt upp ett lager av smoothie frukt, så gott att dricka, och nyttigt ^^
 
The Chinese word of the day: Kropp/hälsa 身体 shēntǐ

MYSMIDDAG

Do I really have to say anything? Mat är nog den bästa uppfinningen ever, visst att vi skulle dö utan något att käka, men jag menar dom som kom på att laga god mat borde få en medalj. Att komma hem sent från jobbet och mötas av denna middag gör mig bara superlycklig. Måste nog fixa mat här någon kväll om jag få för päronen, typ kycklingknyten :)
 
 
 
 
Sen blev det spontan maräng- och jordgubbstårta. Den åt vi snabbt upp medan vi kollade på Fem myror är fler än fyra elefanter. Tänk att en så gammal serie fortfarande kan vara så jäkla bra, Clara undrade frenetiskt varför jag visste allt som skulle hända innan det hände, ja vad kan man säga it's magic ^^
 
The Chinese word of the day: Kött ròu

DAY THREE AND FIVE, BUT NOT FOUR

Det blev ingen dag fyra (alltså lördag) eftersom det var så otroligt dåligt väder, vem hade beställt regn till festivalen? :/ Dock blev det ju både en dag tre (fredag) och en dag fem (Söndag) då det även blev några fina inköp. Under fredagen var det verkligen mycket folk på stan, skulle äta med familjen innan jobbet och det hela slutade nästan med att jag kom försent, vilket tydligen är en "dödssynd" under festival helgen men inte annars. På kvällen blev det som vanligt att hänga med faster och farbror utanför och lyssna på Veronica Maggio och Takida, även spela bort lite pengar på chokladhjulen. Tror ni inte att farbror drar hem storvinsten och vinner en stor choklad???!!! Dock var han ju väldigt snäll och delade med sig :)
 
 
"Småstjärnorna" eller nått, en liten tjej uppträde med Euphoria, väldigt modigt gjort.
 
 
Nu har jag ätit Langos, thai nudlar, Tacotallrik och söndagen bjöd mamma på thaimat :)
 
 
 
Åh jag ville verkligen ha den där apan. Han hade en banan där det stod 'I'm bananas for you'.
 
 
På festivalen med faster och farbror.
 
 
Nya tröjorna från H&M :) Dom funkade till och med tillsammans.
 
 
 
 
Ingen vinst för mig, tyvärr. Men vi avslutade i alla fall kvällen med att dra förbi krysset och käka, det är ju alltid någonsting. Det var även en liten igelkott som stod i kön och skulle beställa, och det var absolut inte rädd för att tränga sig först i kön och äta det dom andra 'tappade', vilken liten prick ^^
 
The Chinese word of the day: Regna 下雨 xiàyǔ